Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Gada labākais regbists Sekstons paliks Īrijā līdz 2021. gadam

Gada labākais regbists Sekstons paliks Īrijā līdz 2021. gadam
Džonijs Sekstons
Foto: AP/Scanpix

2018. gada planētas labākais regbists Džonijs Sekstons ir pagarinājis vienošanos ar Īrijas regbija savienību un nu viņš apņemas to pārstāvēt līdz pat 2021. gadam.

Džonijs Sekstons 2018. gadā bija tiešām ļoti pamanāms, jo viņa pārstāvētais klubs, Lenstera, vispirms uzvarēja Čempionu kausā, bet dažas nedēļas vēlāk tika arī pie uzvaras Pro 14 turnīrā, savukārt izlases rindās aizsargs palīdzēja savai vienībai uzvarēt visās Sešu nāciju kausa spēlēs, tikt galā ar visām vadošajām Pasaules ranga komandām, ieskaitot Jaunzēlandi, un planētas labāko komandu reitingā izvirzīties otrajā vietā.

Arī iepriekšējās sezonās Sekstons ir palīdzējis savai nacionālajai komandai un klubam tikt pie dažādiem panākumiem, bet pats divreiz ir ticis izvēlēts britu un īru "Lions" komandas sastāvā, t.i., atzīts par vienu no labākajiem šī reģiona regbistiem.

Protams, ka Īrijas regbija savienība vēlējās paturēt savu zvaigzni, tāpēc šodien ir paziņots, ka ir panākta vienošanās par to, ka Sekstons pārstāvēs Īriju kā klubu, tā starptautiskajā līmenī līdz pat 2020./2021. gada sezonai.

Jāpiebilst, ka regbijā līgumu slēgšana un spēlētāju izsaukšana uz nacionālo komandu ir mazliet atšķirīga no citos sporta veidos ierastās, tāpēc, ka daudzās izlasēs kā pamatnoteikums regbista izsaukšanai ir viņa spēlēšana vietējās komandās.

Kā arī...

- Savukārt Skotijas izlases spēlētājs Tomijs Seimūrs ir parakstījis līgumu ar Glāzgovas "Warriors", kas paredz viņa palikšanu klubā līdz 2020. gadam.

- Savukārt Austrālijas Super Rugby komanda "Reds" īsi pirms sezonas ir saņēmusi triecienu, proti, tās aizsargs Aizeja Peresī, kurš tā arī vēl nebija ieradies treniņnometnē ir ne tikai pametis vienību, bet arī nolēmis mainīt sporta veidu, dodoties spēlēt regbiju-13. Jāpiebilst, ka iepriekšējā sezonā Peresī spēlēja maz, jo mocījās ar ceļgala savainojumiem.

- Savukārt DĀR Super Rugby komanda "Bulls" ir nosaukusi jauno galveno treneri un tas būs Potijs Hjūmens. Atgādināsim, ka iepriekšējais "Bulls" galvenais treneris Džons Mičels pameta klubu, lai strādātu Anglijas izlases nometnē, atbildot par aizsardzību.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.