Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Kanāda pieveic Keniju, Vācija negaidīti uzvar Honkongu

Juris Miņins
Juris Miņins

Kanāda pieveic Keniju, Vācija negaidīti uzvar Honkongu
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas regbija izlase, pateicoties labāk aizvadītam otrajam puslaikam, šodien sagādāja pirmo pārsteigumu pēdējā 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā, ar 26:9 pārspējot vienu no galvenajām favorītēm, Honkongu. Kanāda gan pārliecinoši tika galā ar Keniju.

Dienas pirmajā spēlē tikās turnīra galvenie favorīti, Kanādas izlase un Āfrikas Zelta kausa vicečempioni, Kenijas valstsvienība, kas šim turnīram gatavojās diezgan nopietni, piesaistot arī savus labākos regbija-7 izlases pārstāvjus.

Tas gan Āfrikas komandai neko būtisku nedeva, jo kanādieši jau no pirmajām spēles minūtēm spēlēja agresīvi un, jāatzīst, kenijieši darīja tieši to pašu, jo, acīmredzot, uzskatīja, ka atklātā spēlē viņiem būs vairāk izredžu uz panākumu.

Par nelaimi Kenijas izlasei, šāda spēle viņiem neko vairāk kā vilšanos nesagādāja, jo kanādieši sistemātiski guva punktus, kamēr viņi paši nespēja izmantot nedz mača ievadā iegūto vairākumu, nedz realizēt soda sitienu.

Kanādas izlase ātri izvirzījās vadībā ar 15:0 un jāatzīst, ka tieši šis sākotnējais izrāviens arī noteica spēles gaitu un lielā mērā arī visa mača iznākumu, jo kenijieši vēlāk jau spēja turēt līdzi "kanekiem", taču spēles sākumā bija zaudēts pārāk daudz, lai šādā līdzīgā cīniņā šādu pārsvaru sadeldētu.

Kanādas izlases līderis Daniels van der Merve šajā mačā izcēlās ar trim piezemējumiem, bet Breta Bjūkbūma kontā divi piecu punktu uzbrukuma noslēgumi.

Savukārt otrajā mačā gan tika fiksēts pārsteidzošs rezultāts, jo šī turnīra nomināli vājākā dalībniece, Vācija, ar 26:9 pārspēja Honkongu, kas Pasaules kausa atlases pēdējo kārtu sāka kā spēcīgākā no dalībnieku kvarteta.

Pirmajā puslaikā abas komandas cīnījās līdzīgi, taču piezemējumus neguva, pārtraukumā ejot pie rezultāta 6:6 un visi punkti tika gūti no soda sitienu pozīcijām, taču otrajā mača cēlienā vācieši ne tikai spēja apturēt bīstamos honkongiešu uzbrukumus ar kuriem viņi biedēja Eiropas komandu vēl pirmajā puslaikā, bet arī paši guva divus piezemējumus, tādējādi sarūpējot pirmo pārsteigumu šajā turnīrā.

Jāpiebilst, ka spēle pret Honkongu bija debija savā jaunajā amatā Vācijas izlases galvenajam trenerim Maikam Fordam. Savukārt vienu no piezemējumiem guva Kurts Haupts, kuram arī šī bija pirmā spēle izlases kreklā.

Lai arī šī ir tikai pirmā no trim kvalifikācijas turnīra spēlēm, zaudējot pirmajā cīņā Honkonga ir pamatīgi sarežģījusi savu uzdevumu, jo nu ne tikai ir jāuzveic gan Kenija, gan arī Kanāda, bet arī jācer uz Vācijas izlases klupienu kādā no mačiem.

2019. gada Pasaules kausa regbijā kvalifikācijas turnīrs

#KomandaSUNZPAP
1.Kanāda (23.)110065:195
2.Vācija (29.)110026:94
3.Kenija (28.)100119:650
4.Honkonga (21.)10019:260

Iekavās pie katras komandas norādīta tās vieta Pasaules reitingā uz turnīra sākuma brīdi.

DatumsMājniekiViesiRezultāts
11.11.HonkongaVācija9:26
11.11.KanādaKenija65:19
17.11.HonkongaKenija
17.11.KanādaVācija
23.11.KenijaVācija
23.11.HonkongaKanāda

Izmantotie resursi:
https://www.rugbyworldcup.com/

     [+] [-]

, 2018-11-11 22:02, pirms 5 gadiem
Kāda jēga pieminēt laukuma saimniekus un viesus, ja šīs spēles notika neitrālā laukumā?

     [+] [-]

, 2018-11-11 22:11, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāda jēga pieminēt laukuma saimniekus un viesus, ja šīs spēles notika neitrālā laukumā?
Visās spēlēs ir laukuma saimnieki un viesi (dažreiz pat pretēji loģikai, kad faktiskie mājnieki skaitās viesi)... bet tā nu tas ir iegājies sportā, mājniekiem ir savas priekšrocības, bet rakstot par viņiem - tā ir iespēja retāk atkārtoties.

     [+] [-]

, 2018-11-11 22:19, pirms 5 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Visās spēlēs ir laukuma saimnieki un viesi (dažreiz pat pretēji loģikai, kad faktiskie mājnieki skaitās viesi)... bet tā nu tas ir iegājies sportā, mājniekiem ir savas priekšrocības, bet rakstot par viņiem - tā ir iespēja retāk atkārtoties.
Un ko Tev deva tas, ka tabulā ieliki sadaļu mājinieki un viesi? Varēja tikai ielikt rezultātus. Rakstā pat nav pieminēts, kur notika spēles. Tā var tikai galvu sajaukt tiem, kuri nezināja par to, kur notiek šis kvalifikācijas turnīrs...

     [+] [-]

, 2018-11-11 22:21, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Un ko Tev deva tas, ka tabulā ieliki sadaļu mājinieki un viesi? Varēja tikai ielikt rezultātus. Rakstā pat nav pieminēts, kur notika spēles. Tā var tikai galvu sajaukt tiem, kuri nezināja par to, kur notiek šis kvalifikācijas turnīrs...
Tas ir regbija spēļu rezultātu pieraksta formāts, ne manis izdomāts, ja nu kas. Turklāt, atšķirīgs citur pieņemtajam, kur pirmos raksta nominālos viesus.
Par norises vietu - nu, ne vienu vien reizi bija rakstīts par šo turnīru un cilvēki, kas grib uzzināt, to var izdarīt.

     [+] [-]

, 2018-11-11 22:25, pirms 5 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tas ir regbija spēļu rezultātu pieraksta formāts, ne manis izdomāts, ja nu kas. Turklāt, atšķirīgs citur pieņemtajam, kur pirmos raksta nominālos viesus.
Par norises vietu - nu, ne vienu vien reizi bija rakstīts par šo turnīru un cilvēki, kas grib uzzināt, to var izdarīt.
Jēziņ, vienu vārdu par norises vietu viņam grūti esot uzrakstīt. Latvijā taču visos komandu sporta veidos mēs pieminam pirmos mājiniekus, tāpēc regbijs ne ar ko šajā ziņā neizceļas.