Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Īrija mačā pret Samoa mēģinās nokārtot vietu ceturtdaļfinālā

Juris Miņins
Juris Miņins

Īrija mačā pret Samoa mēģinās nokārtot vietu ceturtdaļfinālā
Īrijas izlases kapteinis Rorijs Bests
Foto: AFP/Scanpix

Nelabvēlīgiem laikapstākļiem iejaucoties 2019. gada Pasaules kausa norisē, rītdien tiks aizvadīta tikai viena no sākotnēji trim paredzētajām spēlēm, kurā Īrija mēģinās oficiāli garantēt sev vietu ceturtdaļfinālā.

Sestdienas regbija Pasaules kausa programmā sākotnēji bija ierakstīti trīs mači, tajā skaitā Francijas un Anglijas duelis, kas varēja kļūt par C apakšgrupas izšķirošo cīņu par izslēgšanas mačiem, taču, tā kā abas komandas bija pārspējušas Argentīnu, tādējādi jau laicīgi garantējot sev dalību ceturtdaļfinālā, tad šī cīņa būtu bijusi vien par uzvaru grupā, kas ir būtiska pirmās izslēgšanas spēļu kārtas pretinieku noteikšanā.

"Būtu bijusi" šajā gadījumā tiek lietots tāpēc, ka šī spēle, kā arī Itālijas un Jaunzēlandes mačs, rītdien nenotiks nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ, jeb tāpēc, ka Japānas galvaspilsētu Tokiju ir sasniedzis supertaifūns, kas sola iespaidīgus postījumus.

Protams, ka nevienas komandas līdzjutēji nebija pārāk priecīgi par šādu pavērsienu, bet Itālijas izlases kapteinis Serhio Parisē, kuram mačs pret "All Blacks" būtu pēdējais izlases spēlētāja statusā, šo "World Rugby" lēmumu nosauca par necieņas izrādīšanu spēlētājiem, jo tiek laupīta iespēja spēlēt labākajiem pret labākajiem.

Lai vai kā, bet viens mačs rītdien, tomēr, norisināsies un tajā Īrija tiksies ar Samoa valstsvienību. Šī, lai arī, iespējams, nav pašu līdzvērtīgāko pretinieku cīņa, taču tā var kļūt par ļoti nozīmīgu, jo Īrijai ir nepieciešams panākums, lai nodrošinātu savu dalību ceturtdaļfinālā, pretējā gadījumā viņu liktenis būs atkarīgs no Japānas un Skotijas izlašu cīņas iznākuma.

Protams, ka īri ir spēles favorīti, tiesa, viņu sniegums turnīrā ir visai viļņveidīgs. Ieradušies Japānā kā Pasaules ranga līderi, īri "kā pēc grāmatas" tika galā ar Skotijas izlasi, neļaujot skotiem gūt ne piezemējumu, taču pēc tam, kļūdām bagātā spēlē, Īrijas izlase piekāpās mājniekiem un tas daudziem lika uzdot jautājumus vai īri patiešām ir tik spēcīgi un spējīgi kā par viņiem runā. Savukārt spēlē pret Krieviju, lai arī īri uzvarēja ar 35:0, nevar teikt, ka viņi "saplosīja" krievus, lai gan tieši tā tam būtu jānotiek.

Samoa izlase iepriekšējās trijās spēlēs spēlēja tieši tā kā no viņiem tika gaidīts – radoši, ātri, fiziski un... ļoti nedisciplinēti, katrā no mačiem nopelnot pa dzeltenajai kartītei un kopumā saņemot piecus "plāksterus".

Tomēr, nevar noliegt, ka Samoa ir bīstams un neparedzams pretinieks, kurš ceļu negriež nevienam. Jā, protams, bieži gribēšanas ir vairāk kā varēšanas, kas noved pie noteikumu pārkāpšanas, taču, kā jau salinieku komandām raksturīgi, viņi cīnīsies un mēģinās sabojāt noskaņojumu īriem, lai gan viņiem pašiem no šīs spēles neko nevajagot.

Samoa būs pēdējais Īrijas pretinieks ar kuru vēl varēs eksperimentēt un spēlēties, taču jau pašlaik var teikt, ka īriem vajag pamatīgi saņemties, ja vien viņi domā šajā Pasaules kausā lauzt savu neveiksmju sēriju un pārvarēt ceturtdaļfinālu, kurā viņus gaida ļoti nopietni pretinieki, Jaunzēlande vai Dienvidāfrikas Republika.

2019. gada Pasaules kauss regbijā

A grupa

#KomandaSUNZP
1.Japāna330014
2.Īrija320111
3.Skotija320110
4.Samoa31025
5.Krievija40040

     [+] [-]

, 2019-10-11 23:07, pirms 4 gadiem
Nesaprotu, kā tad viņi šo spēli aizvadīs, ja visu dienu laikapstākļi būs drausmīgi. Un ja jau var šo aizvadīt, tad kāpēc ne pārējās divas.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-12 01:15, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Nesaprotu, kā tad viņi šo spēli aizvadīs, ja visu dienu laikapstākļi būs drausmīgi. Un ja jau var šo aizvadīt, tad kāpēc ne pārējās divas.
Spēles notiek dažādās Japānas pilsētās, kas atrodas diezgan tālu viena no otras, ne jau visur laikapstākļi ir drausmīgi.