Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Skandālā iekļuvušais Pilenieks salīdzis mieru ar "piekauto" regbistu

Skandālā iekļuvušais Pilenieks salīdzis mieru ar "piekauto" regbistu
Aivars Pilenieks un Reinis Salenieks. Foto: RK "Jūrmala"

Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidents Aivars Pilenieks izrunājis konfliktu ar Latvijas U18 izlases spēlētāju Reini Salenieku, kurš apgalvoja, ka amatpersona viņam iesitusi, un abas puses paspiedušas viena otrai roku, vēsta regbija klubs "Jūrmala".

Pirms pāris nedēļām portāls Delfi ziņoja, ka Pilenieks septembra sākumā Ungārijā Eiropas U18 čempionāta regbijā-7 laikā iesitis vienam no Latvijas komandas spēlētājiem. Tāpat portāls aktualizēja tēmu, ka Pilenieks savā Elejas klubā trenē audzēkņus bez trenera sertifikāta. Pēc notikušā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) aicināja sasaukt LRF ārkārtas kopsapulci un lemt par federācijas prezidenta atbilstību ieņemamam amatam, tomēr pagaidām tas palicis bez atbildes

"Ņemot vērā masu medijos publiski izskanējušo informāciju par Latvijas regbija federācijas prezidenta Aivara Pilenieka fizisku iedarbību pret mūsu kluba spēlētāju Reini Salenieku Eiropas U18 čempionāta laikā, RK “Jūrmala” valde abas iesaistītās puses aicināja uz tikšanos ar mūsu kluba vadību, lai noskaidrotu notikušā apstākļus un iespējamo vardarbību pret mūsu kluba spēlētāju," trešdien vēsta "Jūrmalas" komanda. "Pēc abu pušu uzklausīšanas un apstākļu noskaidrošanas vēlamies paziņot, ka notikušā konflikta nosaukšanas par fizisku ietekmēšanu un sitienu ar dūri ir pārspīlēta. Visticamāk, nelielā konflikta eskalācijā bija ieinteresēti cilvēki, kuriem ir izdevies radīt vēl vienu skandālu Latvijas regbija saimē."

Kā vēsta vienība, Salenieks un Pilenieks tikās klātienē, izrunāja Ungārijā notikušo un paspieda viens otram roku, izbeidzot konfliktu. “Ar šo rokas paspiešanu situāciju, kura tika pārlieku dramatizēta, uzskatu par atrisinātu,” paudis Salenieks.

"RK “Jūrmala” pozīcija paliek iepriekšējā - mums nav pieņemama spēlētāju apzināta fiziska ietekmēšana ne laukumā, ne ārpus tā un šāda precedenta gadījumā aizstāvēsim savus spēlētājus atbilstoši regbija noteikumiem un likumdošanai," paudis klubs.

Pilenieks amatā tika ievēlēts vien jūnijā, kad federācijas tā brīža vadības opozicionāri uz savu galvu sasauca biedru sapulci, savācot nepieciešamo balsu vairākumu. Toreiz par Pilenieku nobalsoja 14 no klātesošajiem biedriem, bet regbija klubs "Jūrmala" atturējās. Lai būtu vairākums, vajadzēja tieši 14 balsis.

Kā vēstīja Delfi, Pilenieks Ungārijā iesitis pa zodu izlases spēlētājam Reinim Saleniekam. "LRF prezidents (Pilenieks) ar kulaku iesita man pa zodu. Tas bija Ungārijā, kur spēlējām U18 "Trophy" divīzijā. Tas bija sacensību pirmajā dienā. Man bija neveiksmīgi realizācijas sitieni pēc piezemējumiem, jo steidzos, pa tālu aizgāju no bumbas un sitieni bija neprecīzi. Pēc spēles pie manis pienāca LRF prezidents un pateica, ka jāiet tuvāk bumbai. Tad viņš vēl kaut ko teica un divreiz man iesita pa zodu," portālam toreiz teica Salenieks. Pēc viņa teiktā, sitieni nav bijuši ļoti sāpīgi, tomēr jūtami un zobi sasitušies, jo mute bijusi atvērta.

Vēlāk citi spēlētāji apgalvojuši, ka līdzīgi incidenti bijuši arī Pilenieka vadītajā regbija klubā "Eleja", bet saistībā ar izlases startu Ungārijā izteikti apgalvojumi, ka Pilenieks lobējis iekļaušanai sastāvā savas vienības spēlētājus.


, 2018-10-11 06:07, pirms 5 gadiem
Gan jau ka atpirkās
, 2018-10-11 07:07, pirms 5 gadiem
Tas večuks izrubīja to jauno čali? Respect!
, 2018-10-11 08:07, pirms 5 gadiem
aizermans rakstīja: Tas večuks izrubīja to jauno čali? Respect!
Tas ka večuks pienāk pēc spēles un kā treneris pārreiz izraksta pa seju ir ok ? Un būtu normāli ja čalis kārtīgi ieliktu pretī. Labs scenārijs
, 2018-10-11 08:13, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Gan jau ka atpirkās
neko viņš neatpirkās, un nav viņš tāds cilvēks, kas būtu naidīgi noskaņots un kādu fiziski ietekmētu, viņš vienmēr ir bijis par regbiju un atbalstijis to, šajā situācijā gribēja kā labāk, sapurināt spēlētāju padalīties ar pieredzi, vienkārši ir daži labi kadri, vārdos neminēsim, kas to izmantoja, lai aptraipītu viņa reputāciju, jo nepatīk tas, ka viņš ir kļuvis par prezidentu un piegriezis skābekli dažam labam.
, 2018-10-11 08:15, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Tas ka večuks pienāk pēc spēles un kā treneris pārreiz izraksta pa seju ir ok ? Un būtu normāli ja čalis kārtīgi ieliktu pretī. Labs scenārijs
nekam tur neviens pa seju neielika, tas viss ir uzpūsts un izpušķots.
, 2018-10-11 09:54, pirms 5 gadiem
1vo6m1t5 rakstīja: neko viņš neatpirkās, un nav viņš tāds cilvēks, kas būtu naidīgi noskaņots un kādu fiziski ietekmētu, viņš vienmēr ir bijis par regbiju un atbalstijis to, šajā situācijā gribēja kā labāk, sapurināt spēlētāju padalīties ar pieredzi, vienkārši ir daži labi kadri, vārdos neminēsim, kas to izmantoja, lai aptraipītu viņa reputāciju, jo nepatīk tas, ka viņš ir kļuvis par prezidentu un piegriezis skābekli dažam labam.
tagad pieņemu, ka viss bija kā stāsti. Pienāca, padalījās pieredzē. Pēc padalīšanās arī spēlētājs padalījās savā pieredzē ar medijiem un viņa pieredze bija 2x pa muti no trenera nemotivēja pietiekami. Pēc tam redzu šo bildīti, kur paspiež roku viens otram. Bet ja jau puika meloja kāpēc vecajam vajag tādu bildīti ?! Tātad puika nemeloja, viss bija +- tieši tā un pēc skandāla vecais .impis smeļ izlieto ūdeni... īpaši jau kad citi arī esot trenēti par boksa maisiem. Tādus trenerus uz MMA lai darbojas oktagonā. Un tikai
, 2018-10-11 11:07, pirms 5 gadiem
Lielākais cilvēces ļaunums nauda turpina dominēt. Diemžēl mūsdienās naudai ir milzīgs spēks. Varbūt izaugs cilvēku paaudzes, kurās nevarēs ar naudu visas lietas atrisināt un cilvēciskās īpašības ņems virsroku.
, 2018-10-11 11:12, pirms 5 gadiem
Cik atmeta ? 100 eiro vismaz dabuja, lai bonbongu nopirktu un zobi vairs nesapetu ?
, 2018-10-12 08:17, pirms 5 gadiem
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.