Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Austrālija uzņems visus Regbija čempionāta mačus, DĀR vēl nav apstiprinājusi dalību

Juris Miņins
Juris Miņins

Austrālija uzņems visus Regbija čempionāta mačus, DĀR vēl nav apstiprinājusi dalību
Austrālijas izlase pirms 2019. gada pārbaudes spēles pret Samoa, Sidnejā
Foto: EPA/Scanpix

SANZAAR ir paziņojusi, ka 2020. gada Regbija čempionāts šogad norisināsies vienā valstī, Austrālijā, kura uzņems Jaunzēlandi, Argentīnu un DĀR no 7. novembra līdz 12. decembrim.

SANZAAR, jeb Dienvidāfrikas, Jaunzēlandes, Austrālijas un Argentīnas regbija organizācija, ir paziņojusi, ka, lai arī šogad Covid-19 dēļ, Regbija čempionāts nenotika ierastajā laikā, komandas tāpat to izspēlēs, tiesa, bez norises laika šis turnīrs ir piedzīvojis arī citas izmaiņas.

Parasti dienvidu puslodes labākās komandas, DĀR, Jaunzēlande, Austrālija un Argentīna, savstarpējās attiecības sāka skaidrot augusta izskaņā, taču šogad, Covid-19 pandēmijas dēļ, ievērot iepriekš ierastos čempionāta norises termiņus nebija iespējams. Tāpat nebija iespējams aizvadīt šos mačus ierastajā formātā, kas paredz, ka izlases aizvada pa diviem mačiem ar katru komandu, lidojot starp trim kontinentiem.

Lai 2020. gadā, kurā starptautiskā regbija kalendārs ir teju izjucis, dienvidu puslodes komandas varētu aizvadīt vismaz dažus mačus, kā arī nevajadzētu pārtraukt gadu desmitiem ilgās savstarpējo maču tradīcijas, SANZAAR ir atradusi risinājumu – Regbija čempionāts notiks no 7. novembra līdz 12. decembrim, bet mačus aizvadīs vienā valstī – Austrālijā.

Jāatzīmē, ka iepriekš tika runāts, ka Jaunzēlande varētu uzņemt 2020. gada turnīru, taču SANZAAR, izvēloties norises valsti, vadījās pēc vairākiem faktoriem, piemēram, valstī noteiktajiem ierobežojumiem, biznesa sastāvdaļas utt. Tiek norādīts, ka austrāliešu piedāvājums ir bijis labāks.

Tāpat Regbija čempionāta rīkotāji ir atzinuši, ka pagaidām nav saņēmuši oficiālu Dienvidāfrikas Republikas izlases paziņojumu par dalību šīssezonas turnīrā. Iepriekš tika baumots, ka 2019. gada Pasaules kausa ieguvēji un Pasaules ranga līderi meklē iespējas spēlēt Eiropas Rudens nāciju kausā, taču pašlaik, kā izrādās, viss ir daudz vienkāršāk, jo DĀR regbija savienība gaidīs vietējās varas lēmumus saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem savā republikā.

Savukārt pavisam svaigas ziņas ir pienākušas no citas Regbija čempionāta dalībvalsts, Argentīnas, ir Covid-19 ir konstatēts vairākiem izlases spēlētājiem, kā arī galvenajam trenerim Mario Ledesmā.

Atgādināsim, ka Eiropas izlases, mēģinot pielāgoties jaunajiem apstākļiem, ierasto rudens testa maču vietā, izspēlēs Rudens nāciju kausu, kurā Sešu nāciju čempionāta komandas, kā arī Fidži un Gruzija, cīnīsies grupu turnīra un vienas kārta izslēgšanas mačos.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/