Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija Pasaules kausa organizatori neizslēdz iespēju atcelt mačus

Juris Miņins
Juris Miņins

Regbija Pasaules kausa organizatori neizslēdz iespēju atcelt mačus
Foto: AFP/Scanpix

2019. gada Pasaules kausa regbijā organizatori ir nākuši klajā ar paziņojumu, ka viņiem ir rīcības plāns pēc kura vadīties gadījumos, ja Japānu, kas uzņems šo turnīru, pārņems kāda dabas kataklizma – taifūni vai zemestrīces, kas šim reģionam nav retums.

Japānas galvaspilsētas Tokijas reģionā pašlaik ir ārkārtīgi nelabvēlīgi laika apstākļi, proti, spēcīgas lietusgāzes un vējš, kas sasniedz taifūna spēku. Dabas kataklizma jau ir prasījusi divu cilvēku dzīvības, bet vēl vairāki desmiti cilvēku ir guvuši savainojumus.

Šīs dabas stihijas ietekmi jau ir izjutuši arī regbisti, jo vairākām izlasēm, tajā skaitā Anglijai, Jaunzēlandei un Francijai, ir radušās problēmas ar lidmašīnu nosēšanos.

Pašlaik tiek prognozēts ka skarbie laika apstākļi (tiek prognozētas arī zemestrīces un plūdi) varētu turpināties līdz pat mēneša beigām, kas regbija Pasaules kausa organizatoriem ir licis nākt klajā ar paziņojumiem, kas skar turnīra norisi, ja tajā iejaucas dabas spēki, jo jau pēc deviņām dienām Japānai ir jāuzņem četrgades svarīgākais turnīrs.

Turnīra rīkotāji paziņoja, ka, protams, ja laika apstākļi nebūs droši spēlētājiem vai līdzjutējiem, mači var tikt arī atcelti. Atbilstoši "World Rugby", jeb Starptautiskās regbija savienības, noteikumiem visi grupu turnīra mači, kuri nelabvēlīgo laika apstākļi dēļ nevar tikt izspēlēti konkrētajā dienā (vienas dienas ietvaros spēles norises laiks var tikt mainīts), tiks atcelti un to norise citās dienās netiks plānota. Komandas, kuras nevarēs mēroties spēkiem laukumā katra saņems pa diviem punktiem (tāpat kā tas būtu neizšķirta gadījumā) un varēs gatavoties nākamajai cīņai.

Savukārt, ja daba iejaucas izslēgšanas spēļu turnīra norisē, tad gan spēles tiks pārceltas un izspēlētas citā dienā.

Interesanti, ka šajā gadā viens pasaules līmeņa četrgades svarīgākais pasākums, Pasaules kauss kriketā, nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ piedzīvoja nebijušu daudzumu atceltu vai pārtrauktu maču, jo lietusgāžu dēļ nenotika četras spēles. Arī šajā gadījumā katra komanda saņēma neizšķirtam rezultāta ekvivalentu punktu skaitu un turpināja turnīru ar nākošo spēli.

Atgādināsim, ka 2019. gada regbija Pasaules kausa finālturnīrs sāksies 20. septembrī un ilgs aptuveni pusotru mēnesi, jo finālmačs ir ieplānots 2. novembrī.

Izmantotie resursi:
https://rugger.info/
https://www.planetrugby.com/

     [+] [-]

, 2019-09-12 16:49, pirms 5 gadiem
Jomajo, kas tas būtu par nenormālu sviestu vnk iedot 2 punktus katrai komandai. Atliek cerēt, ka nebūs nevienas atceltas spēles.

     [+] [-]

, 2019-09-12 21:09, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Jomajo, kas tas būtu par nenormālu sviestu vnk iedot 2 punktus katrai komandai. Atliek cerēt, ka nebūs nevienas atceltas spēles.
No vienas puses tas, protams, ir ļoti taisnīgi un pēc turnīra izspēles loģikas arī vienīgais veids kā tikt galā ar dabas ietekmi uz PK izspēli.

No otras - tas var ļoti ietekmēt galīgo vietu sadalījumu un, piemēram, kāda Īrija nez vai priecātos, ja spēlē pret Krieviju viņiem "iešķiebtu" divus punktus, teju garantēto četru vietā.

     [+] [-]

, 2019-09-13 01:22, pirms 5 gadiem
Juris Miņins rakstīja: No vienas puses tas, protams, ir ļoti taisnīgi un pēc turnīra izspēles loģikas arī vienīgais veids kā tikt galā ar dabas ietekmi uz PK izspēli.

No otras - tas var ļoti ietekmēt galīgo vietu sadalījumu un, piemēram, kāda Īrija nez vai priecātos, ja spēlē pret Krieviju viņiem "iešķiebtu" divus punktus, teju garantēto četru vietā.
Taisnīgi tas var būt tikai kkādā teorētiskā nolikumā uz papīra, bet regbija realitātē, kur vismaz 80, ja ne visos 90% spēļu grupu turnīrā būs izteikts favorīts, tas i pilnīgs murgs. Viena komanda reāli apzagta (un, visticamāk, nevis par 2, bet par 3 punktiem), otrai baigā haļava. Un ja trāpa atlikušajos 10 procentos, tad ir apzagts skatītājs.