Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija pārbaudes mača laikā mirst spēlētājs

Juris Miņins
Juris Miņins

Regbija pārbaudes mača laikā mirst spēlētājs
Luī Fajfrovskis
Foto: lequipe.fr

Francijas regbija čempionāta otrās līgas "Aurilliac" komandas spēlētājs Luī Fajfrovskis ir miris pārbaudes mača laikā, pēc tam kā piedzīvoja spēcīgu sadursmi ar pretinieku.

Vakardien savu kārtējo pārbaudes spēli aizvadīja Francijas čempionāta otrās līgas, Pro D2, komanda "Aurilliac", kura tikās ar "Rodez" komandu, kas jau pārstāv "Federale 1" līgu, jeb Francijas čempionāta trešo līmeni. Diemžēl, bet šī spēle palika pēdējā 21 gadu vecā Luī Fajfrovska karjerā un arī dzīvē.

Mača laikā jaunais sportists spēcīgi saskrējās ar pretinieku un tamdēļ nevarēja turpināt spēli. Viņš pameta laukumu un devās uz ģērbtuvēm, kur sajuta pamatīgu nespēku. Lai arī ārstu brigāde cīnījās par Fajfrovska, kurš trīs reizes šajā laikā zaudēja samaņu, veselību, regbista dzīvību viņiem neizdevās glābt.

Jāpiebilst, ka Monpeljē regbija akadēmiju izgājušais uzbrukuma spēlētājs Fajfrovskis tikai pavisam nesen bija noslēdzis savu pirmo profesionālo līgumu, kas bija paredzēts līdz 2021. gadam.

Jāpiebilst, ka, lai arī pašlaik oficiāli nav sniegts nekāds skaidrojums par to vai Fajfrovska nāvē ir vainojams iepriekš uz laukuma gūtais savainojums, Francijas regbijā šis ir nu jau kārtējais gadījums, kad regbistiem dalība mačos izrādās dzīvībai ļoti bīstama. Gada sākumā Francijas Top 14 čempionāta mačā samaņu zaudēja Semjuels Ezeala, kad viņa Klermonas komanda spēlēja pret "Racing 92", bet maijā 17 gadus vecs amatieru spēlētājs no Bilomas komandas nomira naktī pēc regbija mača, kurā viņš bija saņēmis spēcīgu triecienu.

Tāpat ir jāpiebilst, ka, lai arī eksperti apgalvo, ka nāves gadījumi, kas tiešā veidā saistīti ar notikumiem regbija laukumā vēl aizvien ir reti, šogad vien, dažādās pasaules valstīs ir miruši vairāki spēlētāji, tajā skaitā arī vidusskolu un amatieru līmenī spēlējošie.

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/