Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Regbija-7 izlase EČ vēlas cīnīties par ceļazīmi uz olimpisko kvalifikāciju

Regbija-7 izlase EČ vēlas cīnīties par ceļazīmi uz olimpisko kvalifikāciju
Elmārs Šefanovskis. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Nosaukts Latvijas regbija-7 izlases sastāvs pirmajam Eiropas čempionāta posmam, kas šonedēļ risināsies Zagrebā. Latvijas izlase ir apņēmības pilna cīnīties par tikšanu uz Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Latvija atkal spēlēs Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijā, kurā 12 komandas aizvadīs divus sabraukumus - šajā sestdienā un svētdienā Zagrebā, bet nedēļu vēlāk Bosnijas un Hercegovinas pilsētā Zenicā. Latvijas vīriešu izlašu galvenais treneris šogad ir brits Gerijs Vokers.

"Pirmdien aizvadījām četrus pārbaudes puslaikus ar Lietuvas izlasi. Abas komandas vairāk koncentrējās uz savām izspēlēm, pārbaudīja, kā strādā uzbrukums, aizsardzība," atklāj Vokera palīgs Kristaps Staņa, sakot, ka šajā mačā rezultāts netika skaitīts. "Kandidātu saraksts kopumā bija 27 cilvēkus liels, bet ne visiem bija iespēja atbrīvoties no darbiem un tagad esam nonākuši pie divpadsmitnieka, kurš dosies uz pirmo posmu. Jau zināms, ka Zenicā sastāvā būs nelielas izmaiņas, jo dažiem Jāņu laikā paredzēti nopietni darbi. Starp abiem posmiem Rīgā plānojam aizvadīt vairākus treniņus, spēlētāji, kuri būs abos sabraukumos, strādās profesionālā režīmā."

"Trophy" divīzija ir otrā spēcīgākā Eiropā, augstāk ir vienīgi "Grand Prix" sērija ar 12 spēcīgākajām kontinenta komandām. Pērn Latvija pirmajā sabraukumā palika pēdējā, 12. vietā, bet otrajā pārsteidzoši bija trešā, kas summā deva septīto vietu, bet Eiropas kopējā rangā - 19. pozīciju. Šogad izlasēm ir papildus motivācija, jo divas labākās "Trophy" divīzijas komandas tiks uz jūlija vidū Francijā gaidāmo olimpisko kvalifikācijas turnīru.

"Skats uz izlasi ir ļoti cerīgs. Puikas kārtīgi pastrādājuši, spēles modelis, kuru Gerijs uzlicis, ja tiek precīzi izpildīts, darbojas. Nedaudz jāpiestrādā pie spēles zem izteikta spiediena, bet brīvā režīmā lēmumu pieņemšana ir ļoti laba," saka Staņa. "Ja izdosies precīzi realizēt spēles plānu, kā regbija-15 spēlēs pret Dāniju un Norvēģiju, ir iespējams parādīt ļoti, ļoti labu sniegumu. Gerijs ir ņēmis vērā to, kas pērn tika paveikts Lietuvā, tomēr no tā sastāva palicis ļoti maz spēlētāju. Sastāvs ir pavisam cits."

Zagrebā Latvijas izlase būs vienā apakšgrupā ar Luksemburgu, Zviedriju un bosniešiem. Runājot par to, vai uz Zagrebu brauks optimālais sastāvs, Staņa saka, ka "visas pozīcijas ir nosegtas". "Dažās no pozīcijām varētu vēlēties lielāku pieredzi, tomēr esmu drošs, ka sabalansēsim jaunības azartu un pieredzējušo spēlētāju degsmi."

"Minimālais mērķis ir saglabāt pozīciju grupā, kurā esam, jo tā ir mūsu līmenim atbilstoša. Tāpat ceram pacīnīties par kaut ko, kas ir tuvāk godalgotām vietām," saka Staņa.

Savukārt Latvijas Regbija federācijas prezidents Aivars Pilenieks norāda, ka cer uz izlases cīnīšanos par olimpisko kvalifikācijas turnīru. "Tā ir mūsu vēlme, tomēr visas komandas ir spēcīgas un uz olimpisko kvalifikāciju gribēs tikt vismaz astoņas no 12 izlasēm, kamēr vietas būs tikai divas."

No spēlētājiem, kas pērn bija Šauļos, sastāvā ir šīs sezonas kapteinis Emīls Balodis, Elmārs Šefanovskis (abi - "Miesnieki") un Vigo Valdavs juniors ("Livonia"). Viņiem pievienosies "Miesnieku" vīri Krists Krūskops, Andrejs Mantenieks un Lauris Dūzelis, "Livonia" pārstāvji Ivo Kapiņš, Valters Raņķis un Roberts Brikmanis, kā arī Dāvis Bajārs no "Fēniksa", Kristaps Bērze no "Siguldas" un Ingus Aivars no LMT/"Ežiem".

Latvijas izlase Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijā (agrāk - A divīzija) spēlē kopš 2014. gada. Lielisks sniegums tika parādīts 2015. gadā, kad Latvija abos posmos bija ceturtā un summā guva trešo vietu, kas ļāva tikt uz Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. Tieši Riodežaneiro regbijs atgriezās olimpiskajā programmā un tajā būs sastopams arī nākamgad Tokijā, kur spēkus samēros 12 labākās septītnieka izlases pasaulē.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija


Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).