Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

EPCR atsaka krieviem un Izaicinājuma kausā uzņem Timišoaru

EPCR atsaka krieviem un Izaicinājuma kausā uzņem Timišoaru
Foto: AFP/Scanpix

Ir kļuvis zināms, ka 2018./2019. gada EPCR rīkotajā Izaicinājuma kausa sezonā diskvalificētās "Heidelberger RK" vietā spēlēs Rumānijas komanda "Saracens" no Timišoaras pilsētas.

Iepriekš jau ziņojām par to, ka Eiropas profesionālā klubu regbija savienība (EPCR) nepielaida Vācijas komandu "Heidelberger RK" pie starta gaidāmajā Izaicinājuma kausa sezonā. Par iemeslu tam kalpoja apstāklis, ka šīs komandas viens no īpašniekiem ir īpašnieks arī Francijas komandai Parīzes "Stade Francais" un EPCR noteikumi aizliedz vienā turnīrā startēt divām viena īpašnieka komandām.

Vienlaicīgi ar šo paziņojumu sākās diskusijas par to kura vienība aizstās vāciešus jaunajā sezonā, lai gan reālie varianti bija tikai divi – vai nu iepriekšējās sezonas Izaicinājuma kausa dalībniece Krasnojarskas "Krasny Yar", kuri savu vietu zaudēja dēļ izmaiņām nolikumā, kas liedza saglabāt savu vietu abām iepriekšējās sezonas Izaicinājuma kausa dalībniecēm, kas šim turnīram kvalificējās no Kontinentālā kausa izcīņas, liekot tām spēlēt savstarpējo maču. Vai arī Timišoaras "Saracens", kura bija otrā spēcīgākā Kontinentālā kausa izcīņas pamatturnīra komanda.

EPCR nolēma, ka divas Krievijas komandas otro sezonu pēc kārtas viņu turnīrā nespēlēs, tāpēc "Heidelberger RK" vieta tika atdota Rumānijas komandai Timišoaras "Saracens". Jāpiebilst, ka Timišoaras komandai šī būs otrā reize, kad viņi spēlēs Eiropas otrajā prestižākajā starptautiskajā klubu regbija turnīrā, jo 2016./2017. gada sezonā viņi Izaicinājuma kausā jau piedalījās, tiesa gan, ne pārāk veiksmīgi, sešās spēlēs gūstot vien 26 punktus, zaudējot visos sešos grupu turnīra mačos ar kopējo gūto un zaudēto punktu attiecību "- 254" un, protams, uz otro turnīra kārtu netiekot.

Savukārt 2014./2015. gada sezonā Rumāniju Izaicinājuma kausā pārstāvēja Bukarestes "Wolves", kas bija Rumānijas čempionāta klubu apvienotā komanda, taču arī viņiem šajā turnīrā tā arī nebija izdevies tikt pie panākuma.

Jāpiebilst, ka EPCR rīkoto eirokausu grupu turnīra izlozes ceremonijas notiks jau pavisam drīz un Izaicinājuma kausa komandas savus pretiniekus uzzinās jau 20. jūnijā, Lozannā.

Izmantotie resursi:
https://www.epcrugby.com/


, 2018-06-12 04:47, pirms 6 gadiem
Ļoti svarīga un vajadzīga informācija ,sporta centra žurnālisti jūs esat apskaužami idio*i
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.