Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Krievija uzvar EČ regbijā-7 otrajā posmā

Juris Miņins
Juris Miņins

Krievija uzvar EČ regbijā-7 otrajā posmā
Foto: AFP/Scanpix

Ar Krievijas izlases uzvaru noslēdzās Eiropas regbija-7 “Grand Prix” sērijas otrais posms, kurš norisinājās Polijas pilsētā Lodzā. Finālā krievi ar 24:19 pārspēja Spāniju.

Šajā nedēļas nogalē Polijas pilsētā Lodzā norisinājās Eiropas “Grand Prix” seriāls regbijā-7, ko var saukt par Eiropas čempionātu regbijā, augstākajā divīzijā.

Kā ierasts, komandas no sākuma sacentās grupu turnīrā, pēc kura kļuva skaidrs, ka izslēgšanas mačos A grupu pārstāvēs Īrija un Vācija, no B grupas tālāk tiks Spānija, Gruzija un Francija, bet C grupa izslēgšanas mačiem deleģēs Velsu, Krieviju un Angliju.

Ceturtdaļfinālos šoreiz sanāca novērot interesantus dueļus, tā Anglija cīnījās ar kaimiņiem, Īriju (5:19), Krievija tikās ar saviem principiālajiem klasiskā regbija pretiniekiem, Gruziju (19:14), Spānijai nācās spēlēt pret Franciju (22:21), bet Vācija mērojās spēkiem ar Velsu (7:26).

Arī pusfināli nebija garlaicīgi un solīja intrigu, jo Spānijai, kas Maskavas posmā palika otrie, bija jāspēlē pret Lodzas posmā lieliski spēlējošo Velsu, bet Krieviem bija jāmēģina revanšēties par pusfināla zaudējumu mājas posmā, spēlējot pret Īriju.

Gluži vai kā sarunājuši, gan Krievija, gan Spānija pusfinālos guva pa 26 punktiem, bet saviem oponentiem neļāva sasniegt 20 punktu atzīmi un veiksmīgi iesoļoja finālā, kurā, kā jau minēts iepriekš, Krievija apliecināja savas ambīcijas un revanšējās par pirmajā posmā piedzīvoto neveiksmi, ar 24:19 svinot uzvaru.

Spēlē par 3. vietu Īrija pieveica Velsu ar 33:5.

Interesanti, ka Lodzā pirmais trijnieks komandu sastāva ziņā bija identisks, vienīgi Krievija apmainījās vietām ar Īriju. Tieši tāpēc pašlaik “Grand Prix” seriāla kopvērtējumā ir novērojama trīsvadība, jo Īrijai, Krievijai un Spānijai ir vienāds punktu skaits – 36.

“Grand Prix” sērija, Kopvērtējums

#MaskavaLodzaKlermonferānaEkzetera
1.ĪrijaKrievija
2.SpānijaSpānija
3.KrievijaĪrija
4.ItālijaVelsa
5.FrancijaVācija
6.PortugāleAnglija
7.VācijaFrancija
8.GruzijaGruzija
9.AnglijaItālija
10.VelsaBeļģija
11.BeļģijaPortugāle
12.PolijaPolija

Kopvērtējums pēc diviem posmiem

#KomandaPunkti
1.Īrija36
2.Krievija36
3.Spānija36
4.Francija20
5.Vācija20
6.Itālija18
7.Velsa17
8.Anglija14
9.Gruzija12
10.Portugāle12
11.Beļģija5
12.Polija2

Izmantotie resursi:
Home page | Rugby Europe