Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Krievija izrauj uzvaru pār Argentīnu

Juris Miņins
Juris Miņins

Krievija izrauj uzvaru pār Argentīnu
Foto: rugger.info

Šodien tika dots starts Nāciju kausam regbijā un jau pirmajā turnīrā kārtā varēja vērot ļoti aizraujošas un principiālas cīņas. Vienā no tām Krievija ar 39:38 pārspēja Argentīnas otro izlasi.

Kā jau iepriekš ziņojām, laikā kad pasaules vadošās izlases aizvada savus vasaras testu mačus, komandas, kas World Rugby rangā ieņem vietas otrā desmita izskaņā, ir devušās uz Urugvaju, lai cīnītos par Nāciju kausu. Šogad turnīrā piedalās Urugvaja, Spānija, Krievija, Namībija, kā arī Itālijas un Argentīnas otrās izlases.

Šodien tika aizvadīta kausa pirmā spēļu kārta un tajā komandas regbija līdzjutējus priecēja ar ļoti spraigām cīņām.

Spānija ar 15:13 pārspēja Namībiju. Pirmajā puslaikā komandas spēja apmainīties vien ar soda sitieniem, taču otrā spēles pusē gan bija rezultatīvāks regbijs, taču vispirms 10 punktus guva namībieši, bet tad Spānijas izlase, naturalizētā jaunzēlandieša Afas Tauli personā, atspēlējās un svinēja laimīgu uzvaru.

Līdzīgi bija arī Krievijas un Argentīnas otrās izlases cīņas notikumi, tiesa, daudz rezultatīvākā cīņā. Komandas spēlēja aktīvu uzbrukuma spēli, laimi meklējot pretinieku laukuma pusē. Pirmajā puslaikā tas labāk izdevās krieviem, kuri uzvarēja ar 22:12, taču vēlāk Argentīnas izlases dublieri prata ne tikai atspēlēties, bet arī izvirzīties vadībā un aizbēgt no saviem oponentiem.

Krievijas izlasei atgūt vadību izdevās vien pāris minūtes pirms mača beigām, jo pēdējā spēles desmitminūtē viņi guva divus piezemējumus un panāca 39:38. Tiesa, šis panākums nebija bez veiksmes palīdzības, jo mača pašā izskaņā argentīnieši nerealizēja soda sitienu.

Savukārt mājnieki, Urugvaja, tikās ar Itālijas otro izlasi un, lai arī rezultāta starpība jau bija lielāka, jo urugvajieši uzvarēja ar 30:21, arī te bija bezkompromisa cīņa, kuru itāļiem bija jānoslēdz 14 vīru sastāvā.

2017. gada Nāciju kauss regbijā

A grupa

#KomandaSUNZP
1.Urugvaja11004
2.Argentīna XV10012
3.Namībija10011

B grupa

#KomandaSUNZP
1.Krievija11005
2.Spānija11004
3.Uzlecošā Itālija10010

Izmantotie resursi:
World Rugby