Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pēc mēneša atgriezīsies arī regbijs – Jaunzēlandes vadošie klubi rīkos 10 nedēļu turnīru

Agris Suveizda

Pēc mēneša atgriezīsies arī regbijs – Jaunzēlandes vadošie klubi rīkos 10 nedēļu turnīru
Foto: superrugby.co.nz

Provizorisku atļauju atsākt sacensību aizvadīšanu Jaunzēlandes valdība deva jau iepriekšējā nedēļā, bet šodien oficiāli kļuvis zināms, ka 13. jūnijā gaidāma pirmā spēle piecu Jaunzēlandes klubu, kas piedalās Superregbija līgā, miniturnīrā.

Pandēmijas laikā valstij pārejot no trešā trauksmes līmeņa uz otro, Jaunzēlandē pie tukšām tribīnēm drīkstēs aizvadīt regbija un netbola sacensības. Pieci Jaunzēlandes regbija klubi, kas piedalās "Super Rugby" turnīrā, kā darbība joprojām ir apturēta, rīkos savstarpējo miniturnīru un desmit nedēļu laikā aizvadīs divus riņķus, katru sestdienu un svētdienu notiekot pa vienai spēlei. Atklāšanas spēlē 13. jūnijā Danīdinas "Highlanders" uzņems Hamiltonas "Chiefs".

"Domai, ka piecas pasaules klases Kiwi komandas desmit nedēļas sacentīsies divdesmit spēlēs, vajadzētu atgriezt smaidu daudzu cilvēku sejās. Zinu, ka mūsu spēlētāji ir sajūsmināti, un esmu drošs, ka tādi būs arī regbija fani," sacīja Jaunzēlandes Regbija izpilddirektors Marks Robinsons. Jaunzēlande ir kļuvusi par pirmo regbija lielvalsti, kurā ir atļautas regbija sacensības.

Organizācijas medicīnas menedžere Kārena Rasmusena sacīja, ka protokols spēlētājiem un pārējiem sacensību norisē iesaistītajiem paredz ikdienas simptomu un temperatūras pārbaudes, striktu higiēnas un tīrības procedūru. Ja kāds sajutīsies slikti, viņš tiks lūgts ievērot pašizolāciju un veikt pārbaudes. Komandu dalībniekiem vajadzēs iespēju robežās izslēgt kontakta iespējas ar cilvēkiem ārpus komandas un ģimenes. Komandas uz spēlēm dosies ar līgumreisiem.

Superregbija līgā piedalās 15 komandas no piecām valstīm – piecas no Jaunzēlandes, pa četrām no Austrālijas un Dienvidāfrikas un pa vienai no Argentīnas un Japānas. Tās ir sadalītas trīs konferencēs. Līdz pandēmijai vienības paguva aizvadīt 5-7 spēles.

Izmantotie resursi:
https://www.superrugby.co.nz/news/i...