Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Regbija klubs "Livonia" cer ar profesionālu attieksmi cīnīties par tituliem

Regbija klubs "Livonia" cer ar profesionālu attieksmi cīnīties par tituliem
Regbija kluba "Livonia" menedžere Marta Ozola (no kreisās), prezidents Vigo Valdavs, galvenais treneris Edmunds Ščavinsks un kapteinis Ainārs Bērziņš.

Kaut regbija klubs "Livonia" nav profesionāls, spēlētājiem nodrošināts viss nepieciešamais treniņu apstākļiem un vienības vadība cer jaunajā sezonā tikt pie tituliem, trešdien tika teikts komandas preses konferencē.

"Garkalne"/"Livonia" ir trīskārtāja Latvijas čempionvienība, kas jau šajā sestdienā sāks jauno sezonu, Latvijas kausa pusfinālā plkst. 15:00 Rīgas Tehniskās koledžas laukumā spēkojoties ar principiālo konkurenti "Miesnieki".

Vigo Valdavs, "Livonia" komandas prezidents: "Mums bijis ļoti nopietns sagatavošanās process gan pieaugušo komandai, gan arī sieviešu un bērnu vienībām. Visiem ir mērķis cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Ja būs uzvaras, būs pirmās vietas un kausi. Uzskatu, ka šogad uzvarēs tās komandas, kurām būs pareiza un laba attieksme - pret saviem klubiem, spēli un izlasi. Kad gribēsies spēlēt regbiju tā kā gribas elpot, būs arī uzvaras nevis vienkārša uzspēlēšana. Redzu, ka virziens ir pareizs. "Livonia" arī šogad apliecinās, ka ir viens no spēcīgākajiem klubiem Latvijā un Baltijā.

Smagi jāstrādā, lai tiktu sastāvā un tikpat smagi, lai tajā paliktu. Protams, neesam profesionāls klubs. Esam pusprofesionāls, bet ar ļoti abiem treniņu apstākļiem. Spēlētājiem, kuri grib trenēties, pie mums to ir iespēja darīt vismaz piecas dienas nedēļā. Klubs ir ļoti daudz ieguldījis, lai spēlētāji treniņu laikā nedomātu apkārt. Regbijs ir tāds sporta veids, ko nevar vienkārši uzspēlēt."

Edmunds Ščavinsks, "Livonia" sistēmas galvenais treneris: Šosezon esam daudz izdarījuši un bija iespēja labi sagatavoties. Pie mums galvenajā komandā regulāri trenējas ap 30 spēlētājiem, kas ir daudz un parāda, ka klubs aug. Esam jau aizvadījuši vairākus turnīrus, kuros parādījām sevi neslikti. Domāju, ka komanda ir 100% gatava spēlēt jau sestdien derbijā. Tajā daudz būs atkarīgs no psiholoģiskās gatavības. Gan taktiski, gan fiziski esam gatavi, bet līdz mačam sagatavosimies arī psiholoģiski.

Neviens no mums nav aizgājis,bet esam pastiprinājuši sastāvu. Daudzi spēlētāji ziemā pielikuši, komanda ir ļoti labi nokomplektēta, bet pērn mums bija lieli caurumi, kurus nevarēja aizlāpīt, kamēr tagad būs arī rezerves. Darbojamies ļoti profesionāli un domājam, ka fiziskajos testos neesam vājāki par citu sporta veidu pārstāvjiem. Mums bija ļoti labi apstākļi, kaut šobrīd pietrūkst spēļu pieredze."

Ainārs Bērziņš, meistarkomandas kapteinis: Atmosfēra komandā ir laba, vēl jāpamaina dažu spēlētāju attieksme, lai viņi visu uztvertu nopietnāk. Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, esam tikai pielikuši. Ja visi komandā izdarīs nepieciešamo, rezultāts būs. Es nāku uz treniņu un strādāju cik labi varu, kamēr citi izturas pārāk vieglprātīgi - jāciena komandas biedri, kuri pret lietu izturas nopietni."


, 2018-04-11 21:43, pirms 6 gadiem
gribētos šo reklāmas rakstiņu palasīt pēc mēnešiem 3-5
, 2018-04-11 21:48, pirms 6 gadiem
Kas tur profesionāls, ja nevīžo pat elementāras programmiņas uztaisīt skatītājiem. Toties sūnu ciemā viss bez izmaiņām.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.