Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Viganai izdodas atspēlēt deficītu, četras komandas turpina bez zaudējumiem

Viganai izdodas atspēlēt deficītu, četras komandas turpina bez zaudējumiem
Foto: Reuters/Scanpix

2018. gada Superlīgas čempioni Viganas "Warriors", kuri sezonu sāka ar divu punktu deficītu, otrajā kārtā tika galā ar Līdsas "Rhinos", izcīnot pirmo uzvaru jaunajā sezonā un arī tiekot vaļā no negatīvajiem punktiem.

Aizvadītājā nedēļā, kad lielākā Eiropas daļa vēroja Sešu nāciju čempionātu vai "Rugby Europe" Eiropas čempionāta spēles, Lielbritānijā tika izspēlēta regbija līgas čempionāta, Superlīgas, otrā kārta. Jāsaka, ka pēc tās bez zaudējumiem cīnās četras komandas, bet vēl divām izdevās izcīnīt pirmos panākumus.

Jāsāk ar iepriekšējās sezonas čempionu, Viganas "Warriors" sniegumu. Lai arī sportā par klasiku ir kļuvis teiciens, ka visas spēles sākas no 0:0, bet sezonas startā visi atrodas blakus, viganieši, par algu budžeta pārkāpumiem, sezonu sāka ar divu punktu deficītu un pirmajā sezonas cīņā viņiem neizdevās to atspēlēt, jo tika piedzīvots zaudējums ar 12:22 pret "St. Helens" komandu.

Otrajā kārtā viņiem pretī stājās Līdsas "Rhinos", kuriem gadās, ka lieliskas sezonas mijas ar ne tik labām, pēdējā laikā biežāk attīstoties otrajam variantam. Jāsaka, ka, lai arī "Rhinos" spēli sāka ar piezemējumu, turpinājumā viņi nespēja turēt līdzi mājniekiem, kuri pirmajā puslaikā četras reizes piezemēja bumbu, bet otrajās 40 minūtes ieskaites zonu sasniedza vēl divreiz.

Savukārt "St. Helens" vienība tikās ar Veikfīldas "Trinity" un tikai otrajā puslaikā, pateicoties trim piezemējumiem, no kuriem realizēts tika tikai viens, spēja salauzt savu pretinieku un laukuma saimnieku pretestību.

Pašlaik "St. Helens" arī ir viena no četrām komandām, kas veido Superlīgas līderkomandu kvartetu. Tāpat tajā ietilpst Selforda, Varingtona un Kaslforda. Varingtonas "Wolves" ar 28:14 tika galā ar "Hull KR", Kaslfordas "Tigers" bija viena no divām komandām, kas spēja uzvarēt izbraukumā, pārspējot "Hull FC" (26:18), bet Selfordas "Red Devils" apturēja Londonas "Broncos" (26:0), jaunpienācējus, kas jau pirmajā spēlē svinēja uzvaru.

Pēc divām kārtām labāko piezemējumu guvēju ir kļuvis selfordietis Naiels Deiviss, kurš četras reizes ir nogādājis bumbu ieskaites zonā (un divreiz arī asistējis citiem). Denijs Hjūdžtons no "Hull FC" ir pirmais, kuram ir izdevies pārsniegt 100 tvērienu atzīmi, jo pēc diviem mačiem viņš pretiniekus ir apturējis jau 110 reizes. Savukārt otras Halas pilsētas komandas, "Hull KR" spēlētājs Mičels Gārbuts ir pirmais veikto metru ziņā, jo ar bumbu rokās viņš ir noskrējis 328 metrus.

Superlīga, 2. kārta

MājniekiViesiRezultāts
Veikfīldas "Trinity""St. Helens"18:24
Selfordas "Red Devils"Londonas "Broncos"24:0
"Catalan Dragons"Hadersfīldas "Giants"27:10
Varingtonas "Wolves""Hull KR"28:14
Viganas "Warriors"Līdsas "Rhinos"34:16
"Hull FC"Kaslfordas "Tigers"18:26
#KomandaSUNZP
1.Salfordas "Red Devils"22004
2.Varingtonas "Wolves"22004
3.Kaslfordas "Tigers"22004
4."St. Helens"22004
5."Catalan Dragons"21012
6.Londonas "Broncons"21012
7."Hull KR"21012
8.Viganas "Warriors"21010
9."Hull FC"20020
10.Veikfīldas "Trinity"20020
11.Hadersfīldas "Giants"20020
12.. Līdsas "Rhinos"20020

Izmantotie resursi:
https://www.rugby-league.com/


, 2019-02-12 11:09, pirms 5 gadiem
Regbija Līga jeb regbijs 13 ir sporta spēle, kurai stipri atšķirās no regbija, abas gan spēlē ar ovālu bumbu. Tad jau hokeju un florbolu var likt kopā vai basketu ar rokasbumbu vai pielikt regbijam amerikāņu futbolu.
Vismaz raksta nosaukumā jānorāda, ka tas ir regbijs 13.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.