Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Leidlovs iesit sešus sodus un nodrošina Skotijas uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Leidlovs iesit sešus sodus un nodrošina Skotijas uzvaru
Greigs Leidlovs
Foto: AFP/Scanpix

Pateicoties Greiga Leidlova precīzajiem soda sitieniem, Skotijas valstsvienība šovakar izcīnīja savu pirmo panākumu 2018. gada Sešu nāciju kausa izcīņā. Pēc neveiksmīga mača sākuma, pateicoties sešiem Grega Leidlova realizētiem soda sitieniem mača otrajā puslaikā, Skotija ar 32:26 pārspēja Franciju.

2018. gada Sešu nāciju kausa otrā spēļu kārta noslēdzās ar Francijas un Skotijas komandu cīņu. Abām izlasēm šī spēle bija svarīga, jo abas pirmajā kārtā piedzīvoja sāpīgas neveiksmes. Skoti piedzīvoja pamatīgu sagrāvi pret Velsu, bet Francija spēles papildlaikā ļāva īriem ar dropsitienu izraut uzvaru.

Abu komandu tikšanās, kas norisinājās svētdienas pēcpusdienā "Murrayfield Stadium" arēnā, skotiem sākās ne pārāk veiksmīgi, jo jau pirmajās mača minūtēs Tedijs Tomass, veiksmīgi izvairoties no oponentiem un pārraujot aizsardzības līniju, nogādāja bumbu ieskaites zonā. Pēc šī piezemējuma sekoja precīzs Maksima Mašeno realizācijas sitiens, kā arī, sešas minūtes vēlāk, precīzs soda sitiens, kas deva viesu komandai gana komfortablu vadību mača ievadam – desmit minūtēs tika panākts 10:0.

Skoti, nevēloties piedzīvot vēl vienu sagrāvi saņēmās un bez bīstamajiem uzbrukumiem, ko varēja novērot kā pirmajā mačā, tā arī spēlē pret Franciju, sāka parādīties arī rezultatīvi uzbrukumu noslēgumi. Šons Meitlends guva piezemējumu un Greigs Leidlovs iesita realizācijas sitienu, kas atgrieza skotus spēlē, t.i., viena rezultatīva uzbrukuma attālumā no uzvaras.

Francijas izlase, precīzāk, Tedijs Tomass gan vēlreiz nodemonstrēja savas ātruma īpašības un veiklību, aizskrienot ātrajā uzbrukumā, kura noslēgumā viņš paspēra bumbu ar kāju uz priekšu un pats to arī notvēra un piezemēja.

Skoti, protams, neapstājās un pirmajā puslaikā vēlreiz ienesa bumbu ieskaites zonā, kad to izdarīja Hjūvs Džonss, tiesa, pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 20:14 par labu Francijai, jo puslaika pašā izskaņā Mašeno realizēja vēl vienu soda sitienu.

Otrais spēles cēliens līdzjutējiem piedāvāja citādāku spēli, proti, lai arī abas komandas mēģināja atrast savus ceļus gan uz ieskaites zonu, gan uzvaru, visi punkti tika gūti no soda sitieniem un tajos ar 6:2 pārāki izrādījās skoti. Greigs Leidlovs bija precīzs sešas reizes, kamēr Baptiste Serīns, kurš pārtraukumā nomainīja pleca savainojumu guvušo Mašeno, tikai divas reizes prata raidīt bumbu vārtos.

Tiesa, šīs iespējas sist sodus no kaut kā arī radās un šis "kaut kas" bija Francijas izlases kļūdas, kas noveda pie noteikumu pārkāpumiem, turklāt, nereti tas notika tiešā savu vārtu tuvumā.

Pēc šiem mačiem visas komandas saņems vienas nedēļas pauzi, lai 23. un 24. februārī atsāktu cīņu par uzvaru Ziemeļu puslodes prestižākajā regbija izlašu turnīrā.

Sešu nāciju kauss, 2. kārta

MājniekiViesiRezultāts
ĪrijaItālija56:19
AnglijaVelsa12:6
SkotijaFrancija32:26

2018. gada Sešu nāciju kauss

#KomandaSUNZPAP
1.Īrija220071:329
2.Anglija220058:219
3.Velsa210140:196
4.Skotija210139:604
5.Francija200239:472
6.Itālija200234:1020

Izmantotie resursi:
https://www.sixnationsrugby.com/en/...

     [+] [-]

, 2018-02-11 22:36, pirms 6 gadiem
Skotija - Francija VIDEO: https://skaties.lv/sports/citi/vide...