Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Erasmuss pēc 2019. gada PK pametīs DĀR izlasi

Erasmuss pēc 2019. gada PK pametīs DĀR izlasi
Rasijs Erasmuss
Foto: PA Wire/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas regbija izlases galvenais treneris Rasijs Erasmuss ir paziņojis, ka pēc 2019. gada Pasaules kausa plāno pamest savu līdzšinējo amatu.

Rasijs Erasmuss DĀR izlases galvenā trenera amatā stājās pagājušajā gadā, kad vienlaicīgi ar šo amatu pieņēma piedāvājumu būt arī par visas Dienvidāfrikas regbija savienības direktoru. Šajā laikā komanda ir manāmi izmainījusi savu sniegumu un šogad, lai arī spēlējot nevienmērīgi, spēja pieveikt Jaunzēlandi un tikai apšaubāma tiesnešu lēmuma dēļ, ko pats arbitrs vēlāk atzina par kļūdu, zaudēja Anglijai.

Lai arī kopumā var vērot DĀR izlases augšupeju, Rasijs Erasmuss vienā no intervijām ir izteicies, ka neplāno palikt šajā amatā ilgāk kā līdz 2019. gada Pasaules kausa noslēgumam. Viņam gan vēl aizvien spēkā ir sešu gadu līgums ar DĀR regbija savienību, ko viņš plāno arī ievērot, turpinot strādāt direktora amatā.

Tāpat Erasmuss atklāja, ka tajā brīdī, kad viņu uzaicināja strādāt DĀR regbija savienībā, viņš domāja, ka par galveno treneri turpinās strādāt iepriekšējais speciālists, Alisters Kotzī, taču savienības vadībai bija citas domas un Erasmuss tika pie papildus pienākumiem.

Kopumā pie DĀR izlases stūres Rasijs Erasmuss, kurš pats iepriekš kā spēlētājs pārstāvēja savu valsti starptautiskā līmenī, ir aizvadījis 14 mačus, kuros uzvaras un zaudējumi ir dalīti uz pusēm. Vienīgā izlase pret kuru Erasmusa vadībā DĀR nav spējusi izcīnīt panākumu ir Velsa.

Jāpiebilst, ka pašlaik Dienvidāfrikas Republikas izlase Pasaules rangā ieņem piekto vietu.

Kā arī...

- Austrālijas regbija savienībai gan pašlaik nav īstas skaidrības par izlases nākotni, jo Maikla Čeikas vadībā komanda pēdējos gados spēlē diezgan vāji, bet 2018. gada griezumā – pavisam atbaidoši, jo no 13 spēlēm uzvaras ir izcīnītas vien četrās. Regbija savienības vadītājs, uzklausot galvenā trenera ziņojumu, kā arī saņemot informāciju no pārējām par izlases darbu atbildīgajām struktūrām, paziņoja, ka galvenā trenera liktenis tiks izlemts līdz Ziemassvētkiem.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/


"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Foto: Latvijas Regbija federācija.
1

Latvijas jauniešu izlase nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas lielākajā jaunatnes regbija turnīrā

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. un 7.aprīlī, gaidāms Eiropas lielākais jaunatnes regbija turnīrs “Portugal Rugby Youth Festival” – oficiālas Eiropas Regbija federācijas (Rugby Europe) sacensības, kurās startēs arī Latvijas U13 izlase.