Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Zelts "Livoniešiem", sudrabs "Miesniekiem", bet bronza – "Ežu" regbistiem

Andrejs Siliņš

Zelts "Livoniešiem", sudrabs "Miesniekiem", bet bronza – "Ežu" regbistiem
Latvijas čempioni "Livonia"
Foto: Zigismunds Zālmanis

Sestdien, 8. oktobrī, tika aizvadītas izšķirīgās spēles Latvijas Virslīgas čempionātā klasiskajā regbijā. Abas spēles – gan par bronzas, gan zelta medaļām bija sīvas un aizraujošas, uzvarētājus nosakot pēdējās sekundēs.

„LMT/Eži” – „Ovāls/Jūrmala” 15:13 (10:3)

Bronzas spēle iesākās ar „Adataiņu” iniciatīvu. Elvis Siliņš ar piezemējumu un Mārtiņš Bokišs ar precīzu realizācijas sitienu izvirzīja „LMT/Ežus” vadībā ar 7:0. Turpinājumā Mihails Tumins pēc precīza soda sitiena panāca 3:7. Tomēr pirmā puslaika galotnē vēl trīs punktus pēc Bokiša precīza soda sitiena guva „Eži”. 10:3, tā arī noslēdzās pirmais puslaiks.

Mača otrajā daļā vēl piecus punktus guva „LMT/Eži” – sekmīgs bija Oskara Daugavvanaga-Vanaga uzbrukums, panākot jau 15:3. Tiesa, laikam ritot uz spēles beigu daļu, Tumins ar precīzu soda sitienu samazināja starpību līdz 6:15. Pēc brīža vēl piecus punktus atguva „Ovāls/Jūrmala” spēlētājs Kaspars Jakušs, bet pēc precīza Tumina realizācijas sitiena rezultāta starpība kļuva gandrīz līdzīga – 15:13. Taču tas arī šai spēlei bija punkts.

„LMT/Eži” treneris Juris Straume:
– Lai arī šim bronzas medaļu mačam ļoti nopietni gatavojāmies, iekšēji bija grūti saņemties, jo šī spēle pēc pēdējā regulārā Virslīgas čempionāta spēles bija divtik svarīga. Šoreiz pietrūka tās uguntiņas, kas bija iepriekšējā spēlē. Aizsardzībā bija vairākas kļūdas. Labi, ka tomēr galu galā spējām izcīnīt uzvaru. Tagad atliek tikai vien pavērot, kā mūsu kluba kandidāti spēlēs Latvijas izlases sastāvā.

„Ovāls/Jūrmala” galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs:
– Mūsu puiši izrādīja lielu vēlēšanos spēlēt, bet pietrūka disciplīnas. Man mūsu sniegums patika. „LMT/Eži” izrādījās nedaudz stiprāki. Ja būtu sasniegta disciplīna, sevišķi laukuma centra daļā, mēs varētu cīnīties arī par uzvaru!

„Miesnieki/Ķekava” – „Garkalne/Livonia” 10:13 (0:13)

„Garkalnes” regbistu spēle pirmajās minūtēs bija mazrezultatīva, taču sāncenšu izpildījumā tā bija pavisam tukša. Rezultātu ar precīzu soda sitienu atklāja Kristaps Bērziņš. Savukārt Juris Iesalnieks no gandrīz analoģiskas situācijas bija neprecīzs. Turpinājumā vēl piecus punktus ar piezemējumu nopelnīja Valters Raņķis (8:0), bet Bērziņš pieplusoja divus punktus ar precīzu realizāciju. Puslaika beigās Bērziņš vēlreiz precīzi sita soda sitienu, panākot jau 13:0.

Mača otrajā daļā pēc Viktora Silvonika piezemējuma rezultāts sadila līdz 5:13. Vēl pēc brīža Jāņa Skujas piezemējums pēc ilgas cīņas ļāva sadeldēt starpību līdz 10:13. Tomēr izšķirīgajos brīžos „Miesnieki” izvēlējās turpināt spēli, nevis sist soda sitienu. Rezultātā bumba nonāca autā, bet mača galvenais tiesnesis Kārlis Sarkans svilpa finālsignālu par mača beigšanos...

„Miesnieki/Ķekava” galvenais treneris Uldis Bautris:
– Zaudējām galvenokārt tāpēc, ka mums bija ļoti liels brāķa procents. Pretiniekiem bija trīs līdz piecas neveiksmes, bet mums – vismaz 20. Varētu pat teikt, ka zaudējām uz kļūdu rēķina. Sāncenši mūs pārspēja spēlē ar kāju. Varu pat viņus paslavēt par meistarīgiem tvērieniem. Savukārt mūsu rindās pietrūka savainojumu guvušā Feivora Madukas, ar rokas traumu spēlēja arī Juris Iesalnieks. Visbeidzot, mums pietrūka Artūra Kozela, kurš gribēja atrādīties gan mums, gan Latvijas izlases vadībai, taču divas stundas pirms spēles sākuma tika diskvalificēts...

„Garkalne/Livonia” galvenais treneris Toms Zibolis:
– Mēs ieguvām to, ko mums vajadzēja iegūt. Uz šo panākuma gājienu mūs pamudināja gan komandas menedžments, gan arī vienības iespētie rezultāti. Šis mačs apliecināja, ka Latvijai ir nopietna līmeņa regbijs, kas pēdējos gados jūtami pieaug. Liels paldies gan mūsu skatītājiem, gan mūsu atbalstītājiem.

Informāciju sagatavoja
Jānis Erenbergs