Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Dragons" izbraukumā negaidīti pārspēj "Broncos", "Roosters" un "Storm" jau pusfinālā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Dragons" izbraukumā negaidīti pārspēj "Broncos", "Roosters" un "Storm" jau pusfinālā
Čeisijs Bleirs
Foto: nrl.com

Šajā nedēļas nogalē tika izspēlēti Nacionālās regbija līgas pirmie finālu mači, precīzāk, ceturtdaļfināli, pēc kuriem pusfinālos iekļuva Melburnas "Sorm" un Sidnejas "Roosters", bet Brisbenas "Broncos" savās mājās negaidīti piekāpās Seintdžordžas-Ilavaras "Dragons".

Nacionālās regbija līgas izslēgšanas mači tiek izspēlēti pēc tā sauktās austrāliešu sistēmas, proti, komandas tiek sadalītas divos kvartetos – pirmā līdz ceturtā vieta ir tā sauktajā uzvarētāju zarā, bet piektā līdz astotā nosacītajā zaudētāju zarā. Atšķirība starp šiem zariem ir tajā, ka uzvarētāju zara komandas, pat ja zaudē pirmajā mačā, no izslēgšanas mačiem neizkrīt, bet spēlē vēl vienu maču. Tajā viņu pretinieki ir komandas, kas uzvarējušas zaudētāju zara ceturtdaļfinālos. Par austrāliešu sistēmu to nereti sauc tāpēc, ka tieši Austrālijā šāda "play-off" sistēma ir guvusi vieslielāko popularitāti un tiek pielietota daudzos čempionātos.

Lai arī pie šādas sistēmas pirmajam četriniekam nav jāuztraucas par to, ka pie neveiksmes pirmajā kārtā viņiem sezona būs noslēgusies, tieši starp divām labāko kvarteta komandām izvērtās pati spraigākā cīņa.

Proti, otrajā vietā esošā Melburnas "Storm" un trešā labākā regulārās sezonas vienība Dienvidsidnejas "Rabbitohs" sarīkoja lielisku regbija izrādi, kuras rezultātā abas komandas kopā guva desmit peizemējumus, bet uzvarētāja pārsvars bija tikai viens punkts.

Jau spēles ievadā veterāns Bilijs Sleiters piespieda bumbu pie zemes ieskaites laukumā, taču tiesnesis šo piezemējumu neieskaitīja, jo bumba pieskārās laukumu norobežojošajai līnijai. Tiesa, līdz pirmajam ieskaitītajam četru punktu uzbrukuma noslēgumam ilgi gan nebija jāgaida, jo piecas minūtes vēlāk Deins Gagai, izmantoja apjukumu laukuma stūrī, ātri saķēra bumbu un trieca to zemē.

Turpinājumā "Rabbitohs" vairākas reizes bīstami uzbruka un arī Sems Burdžess bija tuvu piezemējumam, taču pašu kļūdas un arī pretinieku meistarība neļāva rezultātam mainīties līdz Treviss Skots, plašā melburniešu uzbrukumā, atrada ceļu uz ieskaites zonu.

Savukārt spēles turpinājumā, atlikušajā pirmā puslaika daļā un otrā puslaika ievadā abas komandas apmainījās ar diviem piezemējumiem, precīzāk, to izdarīja Suliasi Vunivalu un Gregs Inglišs, kuri katrs šajā mačā divreiz šķērsoja ieskaites līniju.

Tiesa, šī visnotaļ dramatiskā mača atrisinājums bija pilnīgi cita spēlētāja rokās, proti, ar dubli izcēlās Čeisijs Bleirs, kurš palīdzēja izlīdzināt rezultātu, bet izšķirošo dropsitienu, četras minūtes pirms mača beigām, realizēja Kamerons Mansters.

Pie uzvarām pirmajā spēļu kārtā tika trīs no četrām komandām, taču vienīgā, kura zaudēja bija Brisbenenas "Broncos", kuri savās mājās piedzīvoja bezierunu kapitulāciju Seintdžordžas-Ilavaras "Dragons" – 18:48. Tā kā šī spēle notika tā sauktā "zaudētāju zarā", tad brisbeniešiem arī šī sezona ir noslēgusies.

Līdz ar pirmās izslēgšanas maču kārtas noslēgumu ir kļuvis zināms, ka pusfinālos ir iekļuvusi Melburnas "Storm" un Sidnejas "Roosters", bet Kronulas "Sharks" un Dienvidsidnejas "Rabbitohs" būs jācīnās par pusfinālu vēl reizi, spēlējot attiecīgi pret Pernitas "Panthers" un Seintdžordžas-Ilavaras "Dragons".

Pārspēles par iekļūšanu pusfinālos norisināsies jau šīs nedēļas beigās, kas nozīmē, ka "Storm" un "Roosters" komandām nu ir brīva nedēļa, ko var izmantot atpūtai pirms sezonas svarīgākajām spēlēm.

NRL, Izslēgšanas spēles, 1. kārta

MājniekiViesiRezultāts
StormRabbitohs29:28
PanthersWarriors27:12
RoostersSharks21:12
BroncosDragons18:48

Izmantotie resursi:
https://www.nrl.com/