Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Austrālija neizteiksmīgā spēlē pārtrauc zaudējumu sēriju

Austrālija neizteiksmīgā spēlē pārtrauc zaudējumu sēriju
Foto: AFP/Scanpix

Regbija čempionāta otrajā spēlē šodien tikās Austrālijas un DĀR izlases, kuras smagā spēlē mēģināja tikt pie sev tik nozīmīgā panākuma. Beigu beigās tas izdevās Austrālijai, kas svinēja pirmo uzvaru 2016. gadā, pārspējot Dienvidāfrikas Republikas regbija izlasi ar 23:17.

Abām šīs spēles dalībniecēm bija daudz ko jāpierāda. Austrālijai bija jāpārtrauc sešu maču sērija un jāreabilitējas par iepriekšējo zaudējumu mājas spēlē pret Jaunzēlandi, bet DĀR bija jāpierāda, ka viņi var spēlēt daudz labāk nekā to darīja pārbaudes mačos pret Īriju vai pirmajāas divās kārtās pret Argentīnu.

Spēle sākās ar strauju DĀR uzbrukumu, kas, acīmredzot, neietilpa austrāliešu plānos un tāpēc viņi nevarēja apturēt vairākos viļņos nākošo ofensīvu un beigu beigās padevāas, kad Vorens Vitlijs piezemēja bumbu.

Mājnieki gan neapjuka un turpināja visu darīt pēc plāna un plāns bija uzbrukt, taču neko vairāk par vienu Bernarda Foulija sodu pirmajās 20 puslaika minūtēs viņi uzbrukumā neredzēja, lai gan vairākas iespējas vismaz izlīdzināt rezultātu vai izvirzīties nelielā vadībā, bija. Piemēram, kad Kveids Kūpers aizskrēja pretuzbrukumā, kas izskatījās diezgan perspektīvi, taču Adrians Štrauss, DĀR kapteinis, pārtvēra vienu no piespēlēm, atdeva bumbu Eltonam Jantīzam, kurš ar kāju to aizspēra tālāk, lai Johans Gūsens to piezemētu un panāktu 12:3 par labu viesiem.

Tiesa, arī šis pavērsiens nemainīja austrāliešu plānus un viņi uzbruka, turklāt aizvien aktīvāk un, pateicoties lielam spiedienam uz DĀR aizsardzību, beigu beigās Adams Kolemens, kuram šī ir otrā spēle izlasē, arī piezemēja bumbu.

Atlikušajā puslaika daļā abām komandām bija iespējas mainīt rezultātu, taču abas komandas savas iespējas arī neizmantoja un pārtraukumā ejot DĀR izlasei bija viena punkta pārsvars – 14:13.

Otrais puslaiks sākās ar kārtējo austrāliešu uzbrukumu un turpinājās ar Ebena Etzebeta nopelnīto dzelteno kartīti, jo dienvidāfrikānis par ātru veica tvērienu, tas nozīmēja, ka viesiem 10 minūtes būs jāspēlē mazākumā, turklāt Bernards Foulijs uzreiz arī realizēja soda sitienu, pirmo reizi mačā izvirzot “Valabijus” vadībā.

Lai arī šajās desmit minūtēs Austrālija ienesa bumbu ieskaites zonā, piezemējums netika ieskaitīts, tāpēc var teikt, ka DĀR šo mazākumu izturēja godam un līdz ar Etzebeta atgriešanos, devās atbildes triecienā ar jaudīgu uzbrukumu, taču paši pieļāva kļūdas un beigās arī pārkāpa noteikumus, atdodot bumbu mājniekiem.

Tā beidzās visi DĀR uzbrukumi – pāris epizodes pirms reālas iespēja gūt punktus. Tjaā pašā laikā Austrālija guva vēl vienu piezemējumu, kad jau pieminētais Foulijs noslēdza mājnieku pēdējo nopietno ofensīvu, panākot 23:17.

Mača beigās viesiem bija vairākas iespējas cīnīties vismaz par neizšķirtu, taču mājnieki prasmīgi atvairīja katru uzbrukumu, ko “Antilopes” mēģināja izveidots. Līdz ar to Austrālija pārtrauca savu sešu maču zaudējumu sēriju un izcīnīja pirmo uzvaru 2016. gadā, bet DĀR komandai šis bija kārtējais mačs, kurā viņi tā arī nevar parādīt savas maksimālās spējas.

Austrālija – DĀR 23:17 (13:14)

Piezemējumi: A.Kolmens (27), B.Foulijs (62) - V.Vitlijs (3), J.Gūsens (18)
Realizācijas: B.Foulijs (29, 63) - E.Jantīzs (4, 19)
Soda sitieni: B.Foulijs (11, 35, 43) – Morne Stejns (66)

Regbija čempionāts

#KomandaSUNZPPA
1.Jaunzēlande330015+89
2.DĀR31026-1
3.Argentīna31025-40
4.Austrālija31024-48

"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.