Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Lisko vadīs Latvijas izlasi divās nākamajās spēlēs, pēc tam - neskaidrība

Rolands Eliņš

Lisko vadīs Latvijas izlasi divās nākamajās spēlēs, pēc tam - neskaidrība
Sergejs Lisko
Foto: Romāns Kokšarovs,F64

Līdzšinējais Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko vadīs komandu arī tās nākamajās divās spēlēs Eiropas Nāciju kausa (ENC) jaunajā ciklā 1. novembrī viesos pret Ungāriju un 22. novembrī mājās pret Kipru.

Latvijas Regbija federācija panākusi skaidru vienošanos ar Krievijas speciālistu pagaidām tikai uz šīm spēlēm, jo nav zināms, kur būs Lisko pamatdarba vieta nākamgad, jo viņa vadītais Maskavas klubs ”Fiļi” naudas devēju atbalsta trūkuma dēļ ir uz izjukšanas robežas. Ja Lisko darba gaitas aizvedīs kur tālāk Krievijas iekšienē, tad Latvijas apmeklējumi varētu vairs nebūt tik vienkārši. Lisko ir ar mieru turpināt Latvijas izlases galvenā trenera darbu arī 2015. gada un tālākās spēlēs.

Līgumi ar LRF ir beigušies Lisko asistentiem, pieredzējušajiem speciālistiem Jurim Straumem un Vladimiram Ņikonovam. Galvenais treneris tagad vēlētos sev par asistentiem gados jaunākus vietējos speciālistus, kuri ar izlases kandidātiem varētu produktīvi darboties arī viņa prombūtnes laikā. LRF ir apzinājusi iespējamo kandidātu loku Lisko asistentu amatam.

Piecu komandu turnīrā ENC 2B divīzijā 2014./2015. gada sezonā tiks aizvadīts pirmais aplis, bet 2015./2016. gada sezonā – otrais aplis pēc kura tiks noteiktas komandas, kuras ENC divīzijās paceļas augstāk un nokrīt zemāk.

Vēl ENC 2B divīzijā spēlē Lietuva (Latvijai ar to spēle 2015. gada 25. aprīlī viesos) un Andora (2015. gada 2. maijā mājās). Otrajā aplī Latvija spēlēs ar Ungāriju mājās (2015. gada 31. oktobrī) un Kipru viesos (2015. gada 7. novembrī), Andoru viesos (2016. gada 26. martā) un Lietuvu mājās (2016. gada 16. aprīlī).

Aizvadītajā ciklā Latvija kļuva par 2013./2014. gada ENC 2B divīzijas čempioni, taču ieņēma otro vietu pēc Izraēlas visu astoņu aizvadītā cikla spēļu summā. Spēlē par vietu 2A divīzijā ar tās priekšpēdējo komandu – Horvātiju 21. jūnijā Latvija RFS stadionā cieta zaudējumu ar 10:16 un palika līdzšinējā līmenī.

Izmantotie resursi:
Lisko vadīs Latvijas izlasi novembra spēlēs...