Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Miesnieki" un "Garkalne / Livonia" izcīna uzvaras Baltijas "Top" līgā

"Miesnieki" un "Garkalne / Livonia" izcīna uzvaras Baltijas "Top" līgā
Foto: Jeļizaveta Iļjina

Pie svarīgām uzvarām Baltijas "Top" līgas čempionāta otrās kārtas spēlēs sestdien tika Latvijas spēcīgākās regbija komandas "Miesnieki" un "Garkalne"/ "Livonia", pavēstot, ka cīņa par pusfinālu nenotiks bez to līdzdalības, raksta rugby-latvia.lv.

Jaunā "Top" līgas sezona sākās pirms nedēļas, kad Latvijas grandi piekāpās Lietuvas spēcīgākajām komandām, tomēr sestdien scenārijs jau bija mums daudz patīkamāks - "Miesnieki" ar 48:0 (19:0) savā laukumā Baldonē uzveica Kauņas "Žalgiri", kamēr "Garkalne"/ "Livonia" Upesciemā ar 24:11 (17:11) pārspēja "Šiauliai".

Spēlē Baldonē sākums vēl bija līdzīgs un rezultātu Latvijas čempioni atklāja tikai 18. minūtē. Tomēr, izceļoties arī pirmā puslaika pēdējās sekundēs, pārtraukumā "Miesnieki" devās ar komfortablu 19:0 vadību, otrajā spēles daļā neļaujot pretiniekiem apdraudēt uzvaru.

"Viss labi izdevās. Otrais treneris Viktors Silvoniks bija sakārtojis autu izspēli un šoreiz tā izdevās. Tāpat veiksmīgi nospēlēja veijeris un, šķiet, visus piezemējumus guvām caur šo pozīciju," saka "Miesnieku" galvenais treneris Kristaps Andersons. "Bija tiešām droša, pārliecinoša spēle, daudz kas izdevās. Jā, sākuma daļā bija kļūdas, jo vēlme izrādījās lielāka par meistarību, bet tad viss sakārtojās un droši kontrolējām spēli, kurai nopietni gatavojāmies visu nedēļu, cenšoties novērst kļūdas. Tik pārliecinošu uzvaru, protams, ka negaidīju, bet prieks par tiešām labu sniegumu."

Uz "Top" līgas turnīru "Miesniekiem" pievienojies ikdienā LMT/"Eži" rindās spēlējošais Ingus Aivars, kuram sestdien gandrīz paralēli bija Latvijas čempionāta mačs Juglā un tajā viņš ienesa septiņus piezemējumus. "Zinājām, ka viņam ir spēle un par visiem 100% ar viņu nerēķinājāmies, kaut viņš gribēja apvienot abas spēles. Mačs bija tāds, ka šoreiz labi nospēlējām arī bez viņa. Citos mačos, ja viņš pats grib un ir gatavs, mēs viņu prom nedzīsim, esam priecīgi, ka viņš grib spēlēt," stāstīja Andersons, tomēr pauda, ka 24. augustā gaidāmajā spēlē ar "Garkalne"/ "Livonia", kas skaitīsies arī Latvijas čempionāta vērtējumā, nevarēs spēlēt ne Aivars, ne, iespējams, arī pretinieku sastāvā veiksmīgi debitējušais argentīnietis Pedro Saseress Garsons.

Pirms tās spēles “Miesniekiem" gan nākamajā sestdienā vēl gaidāma izbraukuma cīņa ar "Šiauliai". "Ja mērķis ir tikt vismaz pusfinālā, šīs divas nākamās spēles noteiks vai spējam to izpildīt," saka Andersons.

Spēlē Upesciemā pēc Kaspara Brieža piezemējuma pirmie vadībā izvirzījās mājinieki, bet uz to ar diviem soda sitieniem atbildēja Mats Miežis un "Šiauliai" jau bija priekšā. Tomēr tad sekoja Janeka Taškāna un kapteiņa Aināra Bērziņa piezemējumi, kā arī Dāvja Jaunalkšņa realizācija un Latvijas vicečempioni panāca 17:6. Pirmajā puslaikā pēc Mieža piezemējuma "Šiauliai" vēl piecus punktus atguva, kamēr otrajā puslaikā tika gūti vien septiņi punkti, piezemējumu ienesot Saseresam, bet realizāciju trāpot Valērijam Runco.

"Atkal bija daudz kļūdu, kas liedza labāk nospēlēt un uzvarēt pārliecinošāk, tomēr kopumā esam priecīgi," saka "Garkalne"/ "Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks. "Arī pirmajā mačā varēja būt cits rezultāts, ja mēs būtu pilnā sastāvā. Tomēr kopumā "Livonia" komandai pirmo spēļu rezultāts nav slikts, ja gribam sasniegt četrinieku."

"Tabula ir tāda, ka galvenais katrā spēlē nospēlēt maksimāli. Skatīsimies, kas var spēlēt, kuriem būs mikrotraumas. Ļausim spēlētājiem atpūsties, ja nebūs mikrotraumu, viss var būt dažādi arī nākamajā mačā pret "Baltrex". Viss būs atkarīgs tikai un vienīgi no spēlētājiem," par nākamajā sestdienā paredzēto spēli pret “Baltrex” saka Lietuvas regbiju un īpaši šo Šauļu komandu ļoti labi pārzinošais Ščavinsks.

Tāpat sestdien tika aizvadīts abu līgas favorītu mačs, pērnās sezonas otrajai spēcīgākajai vienībai "Baltrex" ar 14:8 uzvarot čempioni "Vairas - Kalvis - Jupoja".

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.