Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Japāna pārliecinoši pieveic ASV un uzvar Klusā okeāna Nāciju kausā

Japāna pārliecinoši pieveic ASV un uzvar Klusā okeāna Nāciju kausā
Maikls Līčs (centrā)
Foto: AFP/Scanpix

Pārspējot Amerikas Savienoto Valstu regbija izlasi ar 34:20, Japānas regbisti kļuva par 2019. gada Klusā okeāna Nāciju kausa uzvarētājiem.

Iepriekš jau ziņojām, ka šajā nedēļas nogalē tiek aizvadīti izšķirošie Klusā okeāna Nāciju kausa mači un to, ka vakardien, spēlē par nepalikšanu pēdējā vietā, Tonga pārspēja Kanādu. Šodien savukārt noskaidrojās tā komanda, kas mājās var doties ar čempionu kausu rokās.

Pēc pirmajām divām spēļu kārtām noskaidrojās, ka par čempionu titulu šoreiz cīnīsie ASV un Japānas valstsvienības, jo tās abās spēlēs spēja izcīnīt uzvaras.

Japānas izlase šajā mačā neko negaidīja un jau no pirmajām minūtēm izrāvās priekšā – veterāns un komandas kapteinis Maikls Līčs bija pirmais, kurš bumbu nogādāja ieskaites zonā, taču līdz 12. spēles minūtei rezultāts bija kļuvis jau 17:0 par labu šī gada Pasaules kausa rīkotājiem. Līdz puslaika beigām, lai arī amerikāņi meēģināja atspēlēties, viņu punkti pārsvarā tika gūti no sitienu pozīcijām, tāpēc par oponentu panākšanu bija pāragri runāt. Pirmās 40 minūtes noslēdzās pie rezultāta 20:13 par labu Japānai.

Otrais puslaiks, rezultāta izmaiņu dinamikas ziņā, bija līdzīgs pirmajam, jo tā pirmajās 16 minūtēs japāņi guva 15 punktus, turklāt, otro piezemējumu veica arī Līčs, bet tikai pēc šī izrāviena punktus sāka gūt amerikāņi. Viņiem gan tas pārāk labi nevedās, tāpēc Japānas izlase vēlreiz pierādīja, ka Pasaules kausam tā ir gatavojusies ļoti nopietni.

Savukārt otrajā dienas mačā, kurā Samoa regbisti tikās ar savaim kaimiņiem, Fidži komandu, spēle jau ritēja daudz sīvāk un spraigāk. Pirmais puslaiks noslēdzās neizšķirti, bet otrajā Samoa komanda lieliem spēkiem mēģināja uzbrukt, tiesa, viņiem nesanāca pārvērst savu teritoriālo pārsvaru pārsvarā uz tablo, bet fidži veterāns Vereniki Goneva noslēdza vienu ātro pretuzbrukumu un ar to, kā izrādījās vēlāk, bija pietiekoši, lai Fidži svinētu uzvaru – 10:3.

Atgādināsim, ka 2019. gadā Klusā Okeāna Nāciju kausā piedalījās sešas komandas, kas nav ierastais turnīra formāts, jo pēdējos gados bija ierasts, ka par Nāciju kausu cīnās Tonga, Fidži un Samoa, kā arī kāda pieaicinātā komanda. Šogad viss mainījās un turnīram pievienojās vēl trīs izlases tāpēc, ka pašlaik notiek sagatavošanās 2019. gada Pasaules kausam un šie trīs mači visām izlasēm kalpo kā svarīgs atskaites punkts gatavojoties četrgades svarīgākajam turnīram.

2019. gada Klusā okeāna Nāciju kauss regbijā

Rezultāti

MājniekiViesiRezultāts
SamoaTonga25:17
JapānaFidži34:21
KanādaASV47:19
ASVSamoa13:10
FidžiKanāda38:13
TongaJapāna7:41
TongaKanāda33:23
ASVJapāna20:34
FidžiSamoa10:3

Turnīra tabulas
A grupa

#KomandaSUNZP
1.Fidži32019
2.ASV32019
3.Tonga31025

B grupa

#KomandaSUNZP
1.Japāna330015
2.Samoa31026
3.Kanāda30031

Vietu sadalījums

#KomandaPPA
1.Japāna15+61
2.Fidži9+19
3.ASV9+17
4.Samoa6-2
5.Tonga5-32
6.Kanāda1-63

Izmantotie resursi:
World Rugby | world.rugby


, 2019-08-10 16:37, pirms 5 gadiem
Kas tā tāda par dīvainu izspēles sistēmu salikt komandas 2 grupās, bet spēlēt tikai ar pretējās grupas komandām?
, 2019-08-10 20:43, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Kas tā tāda par dīvainu izspēles sistēmu salikt komandas 2 grupās, bet spēlēt tikai ar pretējās grupas komandām?
Regbijā šāda sistēma tiek diezgan bieži izmantota, ja nu kas. Tāpat kā galīgo vietu sadalījuma noteikšanai izmantot nevis finālu sistēmu, bet turnīra laikā gūtos punktus.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Foto: Latvijas Regbija federācija.
1

Latvijas jauniešu izlase nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas lielākajā jaunatnes regbija turnīrā

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. un 7.aprīlī, gaidāms Eiropas lielākais jaunatnes regbija turnīrs “Portugal Rugby Youth Festival” – oficiālas Eiropas Regbija federācijas (Rugby Europe) sacensības, kurās startēs arī Latvijas U13 izlase.