Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Sekstonam savainojums, MLR piesaista kārtējo zvaigzni

Juris Miņins
Juris Miņins

Sekstonam savainojums, MLR piesaista kārtējo zvaigzni
Džonatans Sekstons
Foto: Reuters/Scanpix

Īrijas izlases viens no līderiem Džonatans Sekstons, gatavojoties 2019. gada Pasaules kausam, treniņa laikā ir guvis rokas savainojumu, kas viņam var liegt pilnvērtīgi trenēties līdz pat sešiem mēnešiem. Savukārt ASV bāzētais MLR čempionāts ir piesaistījis kārtējo Eiropas regbija zvaigzni.

Īrijas izlases gatavošanos 2019. gada Pasaules kausam kriketā šajās dienās ir piebremzējusi tās līdera un planētas labākā regbista Džonatana Sekstona trauma. Viņš treniņa laikā ir savainojis rokas īkšķi un tā rezultāta Lensteras kluba pārstāvim būs jāizlaiž līdz pat sešām nedēļām. Tiesa, viņa atgriešanās ierindā ir ieplānota uz pirmo pārbaudes spēli, kad 10. augustā īri Dublinā tiksies ar Itāliju.

Savukārt ASV Augstākā regbija līga (MLR), kas ir salīdzinoši jauns profesionālā regbija turnīrs, ir paziņojis par vēl viena Eiropas regbija laukumos labi zināma spēlētāja, Stefona Ārmitaža, piesaisti. Ārmitažs, kurš ir pārstāvējis gan Anglijas izlasi, gan Eiropas regbija grandus "Saracens" un Tulonu, ir noslēdzis līgumu ar Sandjego "Legion" vienību, kurai viņš pievienosies 2020. gadā. Atgādināsim, ka šī gada pirmajā pusē par došanos pāri okeānam paziņoja Francijas izlasi pārstāvējušais Metjū Bastero.

Runājot par Metjū Bastero, viņa vārds, neskatoties uz jau apstiprināto pāreju uz MLR klubu no Ņujorkas, tiek saistīts ar vairākām Eiropas komandām, kuras vēlas redzēt Francijas centru savās rindās uz īstermiņa līguma pamata. Tiesa, šajās dienās Bastero jau ir noraidījis savas iepriekšējās darba vietas, Tulonas, piedāvājumu. Tiek baumots, ka par viņu interesējas arī Pro14 komanda Manstera, kā arī Francijas Top14 vienības "Stade Francais" un Monpeljē.

Labas ziņas ir saņemtas arī no Velsas regbija savienība, jo tās izlases kapteinis Aluns Vins Džonss ir vienojies ar savienību un ar "Ospreys" komandu par sadarbības pagarināšanu uz vēl diviem gadiem, kas nozīmē, ka viņš šajā laikā arī būs pieejams nacionālās komandas vajadzībām.

Tāpat šodien tika publicēts Anglijas Premjerlīgas jaunās sezonas kalendārs un galvenā ziņa, ko tas nesis ir tā, ka Londonas klubi "Saracens" un "Harlequins" kļūs par pirmajām regbija komandām, kas spēlēs jaunuzceltajā Totenhemas "Hotspurs" arēnā. Mačs ieplānots 2020. gada 28. martā.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/
https://www.espn.com/rugby/
https://rugger.info/