Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Krievija un Namībija tiek pie uzvarām un saasina cīņu par Nāciju kausu

Krievija un Namībija tiek pie uzvarām un saasina cīņu par Nāciju kausu
Foto: worldrugby.org

Vakar vakarā Urugvajas galvaspilsētā Montevideo notiekošajā regbija Nāciju kausā pie uzvarām tika Krievijas un Namībijas valstsvienības, tādējādi saasinot cīņu par galīgo vietu sadalījumu.

Nāciju kauss regbijā, kurš notiek Urugvajā, šogad kalpo kā viens no sagatavošanās posmiem pirms rudenī ieplānotā Pasaules kausa un tajā piedalās trīs PK dalībnieces, Urugvaja, Krievija un Namībija, kā arī Argentīnas otrā izlase, kas šogad triumfēja Amerikas čempionātā.

Pirmajā kārtā pie panākumiem tika abas Dienvidamerikas izlases, tāpēc otrais spēļu cēliens bija svarīgs Krievijai un Namībijai, no zaudējums tām liegtu iespēju pacīnīties par uzvaru.

Pirmajā no spēlēm tikās Krievija un Argentīnas otrā izlase. Jāsaka, ka pirms spēles jau tika izteiktas bažas par to, ka Argentīnas komanda varētu būt šī mača neapstrīdami favorīti, taču notikumi uz laukuma pierādīja pretējo.

Lai arī Argentīnas regbisti uzbruka pirmie, viņu ofensīva bija diezgan vienkārša un krieviem nebija problēmu ar to tikt galā, ko nevarētu teikt par dienvidamerikāņiem, kad viņi sastapās ar krievu prettriecienu. Izlaižot pirmo piezemējumu, viņi apjuka, kas noveda pie vēl diviem pēc kārtas noorganizētiem rezultatīviem uzbrukumiem. Tādējādi jau mača 12. minūtē krievi bija vadībā ar 17:0. Šajā brīdī Argentīnas jaunā maiņa saņēmās, spēja dot pretsparu, taču beigu beigās pirmo puslaiku noslēdza esot zaudētājos ar 14:38.

Protams, ka otrajā puslaikā argentīniešiem bija jāmeklē laime uzbrukumā un, jāatzīst, viņiem šajā mača nogrieznī sāka izdoties daudz vairāk, taču pirmajā mača daļā izlieto sasmelt vairs nesanāca un tādējādi Krievija rezultatīvā mačā svinēja pirmo panākumu turnīrā – 48:40.

Otrajā spēlē mājnieki, Urugvaja, tikās ar Āfrikas Zelta kausa ieguvēju, Namībiju. Jāsaka, ka šī spēle pēc scenārija bija ļoti līdzīga, jo namībieši aizvadīja labu un rezultatīvu mača sākumu, iegūstot ievērojamu pārsvaru, ko vēlāk, lai arī kā mēģināja, Urugvajas regbisti vairs nespēja sadeldēt. Mača beigu rezultāts – 30:28 Namībijas labā.

Līdz ar to, pēc divām aizvadītām maču kārtām visām četrām turnīra komandām ir pa vienai uzvarai un vienam zaudējumam, kas nozīmē, ka kā turnīra uzvarētājs, tā arī visu pārējo vietu ieguvēji noskaidrosies vien pēdējā kārtā, kas arī bez šādiem interesantiem pavērsieniem solījās būt gana aizraujoša, tā kā vienā mačā tiksies abas Dienvidamerikas komandas, bet otrā – Krievija un Namībija, kuras vēl pagājušā gada rudens testos jau bija tikušās un šī cīņa noslēdzās ar pārliecinošu krievu uzvaru (47:20).

2019. gada Nāciju kauss regbijā

#KomandaSUNZP
1.Urugvaja21017
2.Argentīna XV21016
3.Krievija21016
4.Namībija21014

Jāpiebilst, ka bez šiem mačiem, aizvadītajā nedēļas nogalē starptautiskā regbija arēnās cīnījās vēl četras komandas, jo jūnija testu mačos Spānija ar 22:16 pārspēja Brazīliju, bet Rumānija tika galā ar Čīli – 27:11.

Pēc šiem mačiem ir notikušas izmaiņas arī Pasaules reitingā un jāsaka, ka par galvenajām šīsnedēļas zvaigznēm kļuva Namībijas izlase, kura pacēlās uz 21. pozīciju, kas ir viņu labākais sasniegums kopš 2017. gada novembra.

Tāpat ir jāizceļ Nīderlande, kas Eiropas čempionāta otrajā divīzijā, jeb Kausa izcīņā, ar 50:3 pārspēja Lietuvu un pacēlās uz 25. pozīciju, kas ir viņu visu laiku labākais sasniegums. Kausa izcīņā viņi gan palika otrie.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/


Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).