Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

ASV sagrauj Krieviju, uzvaras arī Velsai un Skotijai

ASV sagrauj Krieviju, uzvaras arī Velsai un Skotijai
Foto: Reuters/Scanpix

Naktī uz svētdienu tika aizvadītas vēl trīs starptautiskā regbija testu spēles, kurās pie pamatīgiem panākumiem tika Velsa, ASV un Skotija.

Vislielāko sportisko interesi no visām šīs nakts spēlēm raisīja Velsas un Argentīnas komandu tikšanās, tiesa, velsieši, kuri aizvadīja savu otro testu maču šajā vasarā, nodemonstrēja ļoti labu sniegumu un īsta spēkošanās šoreiz nesanāca.

Mājnieki spēli vēlējās uzsākt ar ofensīvu un to arī noorganizēja, taču nespēja gūt piezemējumu, samierinoties vien ar Nikolā Sančeza precīzo soda sitienu, taču velsiešus tas tikai vēl vairāk motivēja un viņi, lai arī ne ātri, bet gana pārliecinoši sāka virzīties otrā virzienā un tas deva rezultātu. No sākuma Džeimss Deiviss, bet vēlāk arī Džordžs Norts guva pa piezemējumam un kopumā viesi pilnībā kontrolēja mača gaitu.

Vien pēdējās desmit mača minūtēs argentīniešiem izdevās atkal mača gaitu pavērst sev par labu un Tomass Lezana guva Argentīnas pirmo piezemējumu šajā vasarā.

ASV un Krievijas cīņa, bez tā, ka abu šo valstu sporta komandu spēkošanās vienmēr tiek uztverta īpaši, bija interesanta tādēļ, ka krieviem šī bija pirmā pārbaudes spēle kopš viņi uzzināja par savu iekļūšanu 2019. gada Pasaules kausā. Tiesa, tā kā kopš iepriekšējā mača vienībai ir nomainījies galvenais treneris un arī pati ziņa par kvalificēšanos PK bija negaidīt, pašlaik krievi noteikti nebija gatavi visaugstākā līmeņa regbijam.

Tas arī bija redzams laukumā, jo, lai arī Mihails Babajevs bija tas, kurš guva mača pirmo piezemējumu un līdz 20. spēles minūtei viesi atradās vadībā ar 10:5, viss, kas notika pēc tam bija ASV par labu. Gūstot vēl četrus piezemējumus pirmajā puslaikā un tikpat arī otrajā, amerikāņi svinēja gana vieglu uzvaru ar 62:13.

Visbeidzot Kanāda, kura savā laukumā uzņēma Skotiju, mača sākumā vēl centās izrādīt pretestību viesiem, kuri uz Ziemeļamerikas tūri ir ieradušies ne pašā labākajā sastāvā. Otrais puslaiks gan pilnībā piederēja skotiem, kuri to uzvarēja ar 33:7, bet visā mačā svinēja panākumu ar 48:10.

Jūnija starptautiskās testu spēles

MājniekiViesiRezultāts
JapānaItālija34:17
JaunzēlandeFrancija52:11
AustrālijaĪrija18:9
DĀRAnglija42:39
ArgentīnaVelsa10:23
ASVKrievija62:13
KanādaSkotija10:48

Izmantotie resursi:
https://rugger.info/
https://www.planetrugby.com/


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-10 10:40, pirms 6 gadiem
sanok_aita_105194377047570 rakstīja: pizgec, pat regbijaa jenki vates skolo uz nebeedu Paskatijos top sportos, jenkiem regbijs nav pat top 200
Es saprotu, protams, to visu fonu kāpēc tādi komentāri tiek rakstīti, taču, lūdzu, pirms nodarboties ar heitošanu, pacentieties to darīt kaut nedaudz gudrāk, nevis rakstīt visu, kas ienāk prātā.

ASV, ja mēs salīdzinām viņus ar Krieviju, ir regbija grandi. Gan pasaules rangā atrodas augstāk, gan spēlētāju skaita ziņā ir priekšā, jo ASV ir SEŠAS REIZES VAIRĀK REGBISTU nekā Krievijā, turklāt, izlases līmenī, šo spēlētāju kvalitāte ir daudz augstāka, jo vadošie spēlētāji pārstāv Eiropas TOP komandas.

Nu kaut kā tā, īsumā.

Un, jā, to "Top sportu" sarakstu, kurā var paskatīties ar gribētos redzēt. Nu tā, lai pašam paskatīties.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.