Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Britu un īru lauvas uzveic "Super Rugby" līderus

Britu un īru lauvas uzveic "Super Rugby" līderus
Šoreiz aizsardzība dominēja pār uzbrukumu.
Foto: PA Wire/PA Images

Otro uzvaru trīs spēlēs izcīnījusi Britu un īru lauvu izlase, kas ar 12:3 nervozā cīņā uzveica "Super Rugby" līdervienību "Crusaders". Uzvarētājiem visus punktus ar soda sitieniem guva Ouvens Farels.

Regbija superizlases virzienā par sniegumu pirmajās divās spēlēs tika raidīts ne mazums kritikas bultu. Tāpēc spēle pret dienvidu puslodes titulētāko klubu bija svarīga, lai varētu uzspodrināt paputējušo mundieri. "Crusaders" laukumā sūtīja savu kaujas sastāvu, ar Jaunzēlandes izlases spēlētājiem ierindā, tiesa, pietaupot divas All Blacks pamatsastāva vērtības: kapteini Kīranu Rīdu un Raienu Krotiju. Mājinieki slavenos ciemiņus sagaidīja ar ļoti kareivīgu haku.

Lauvas izvirzījās vadībā 13. minūtē, kad pretinieku noteikumu pārkāpumu trīs punktos pārvērta Ouvens Farels. Četras minūtes vēlāk viņš pārsvaru dubultoja, bet 25. minūtē Ričijs Mounga trīs punktus atguva (6:3). Abu komandu ieskaites laukumi bija rūpīgi apsargāti, tāpēc punkti bija jākrāj ar sitieniem pa vārtiem. 31. minūtē Ouvens Farels atjaunoja sešu punktu pārsvaru. Pirmais puslaiks noslēdzās 9:3 lauvu labā.

Otrajā puslaikā turpinājās mazrezultatīvs regbijs. Vienīgā rezultatīvā darbība bija Ouvena Farela precīzais soda sitiens spēles 71. minūtē, kas būtība pielika punktu intrigai par spēles uzvarētāju. 12:3 - vēl viena smaga un nepārliecinoša lauvu uzvara.

"British and Irish Lions" 12:3 "Crusaders"

Soda sitieni: Farels 13', 17', 31', 71' - Mounga 25'

Aizvadītās spēles

DatumsPretinieksRezultāts
3. jūnijsNew Zealand Provincial Barbarians13:7
7. jūnijsAuckland Blues16:22
10. jūnijsCrusaders12:3

Līdz pirmajai spēlei pret Jaunzēlandes izlasi jāgaida tieši divas nedēļas. Pa ceļam lauvas aizvadīs spēles ar "Super Rugby" komandām "Highlanders" un "Chiefs", kā arī spēkosies ar Maoru All Blacks.

Spēļu kalendārs

DatumsPretinieksLaiks (LV)
13. jūnijsHighlanders10:35
17. jūnijsMaori All Blacks10:35
20. jūnijsChiefs10:35
24. jūnijsJaunzēlande10:35
27. jūnijsHurricanes10:35
1. jūlijsJaunzēlande10:35
8. jūlijsJaunzēlande10:35