Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Regbija intrigas 5: Federācijas prezidenta amatā, visticamāk, atgriezīsies Silovs

Regbija intrigas 5: Federācijas prezidenta amatā, visticamāk, atgriezīsies Silovs
Juris Silovs
Foto: rugby.lv

Jau piektdien notiks Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidenta vēlēšanas, amatā, visticamāk, atgriežoties Jurim Silovam, kuram gan konkurenci centīsies sastādīt Aivars Pilenieks, noskaidroja portāls Sportacentrs.com.

Kā esam jau vairākkārt vēstījuši, LRF iekšienē šobrīd ir daudz nesaskaņu un strīdu, bet, beidzoties pilnvaru termiņam, no amata aizgājis organizācijas prezidents Aleksandrs Zuments. Līdz ar to piektdien LRF biedru sapulcē notiks jaunas vēlēšanas. Trešdienas vakarā LRF biedriem oficiāli tika nosūtīta prezidenta amata kandidāta Jura Silova programma, kurā viņš kā galvenos mērķus un uzdevumus noteicis: Veikt saliedētību Latvijas regbija saimē, veicināt jaunatnes regbija attīstību, noteikt par prioritāti dalību Latvijas čempionātos un izlasēs, kā arī 3-5 gadu laikā izveidot federācijai savu sporta bāzi.

Silovs savulaik LRF prezidenta amatu ieņēma trīs ar pusi gadus, atkāpjoties 2013. gada novembra sākumā. Tā paša mēneša beigās amatā tika ievēlēts Zuments, kurš gan nākamo pusgadu nedrīkstēja sākt pildīt pienākumus, līdz ar to viņa četru gadu termiņš noslēdzas pašlaik.

"Neviens mani neuzrunāja, bet pats vēlējos šādā situācijā kandidēt uz amatu. Šobrīd federācijā biedri nevar sadzīvot un kaujas par to, ko nevajadzētu. Manā laikā Latvijas čempionātā spēlēja desmit komandas, viss notika, tagad ir nenopietns turnīrs ar trim komandām. Kaut kas nav kārtībā, kaut kas jāmaina. Ja regbija sabiedrība gribēs mainīt, mainīsim, ja negribēs, lai viņi dzīvo pa vecam," Sportacentrs.com pauda Juris Silovs, kurš pēdējos gados no regbija nogājis malā, tāpēc nevar komentēt, kas federācijā aizgāja šķībi. "Kaut kas iekšienē starp klubiem nav labi, kaut kas nav aizgājis pareizajā gultnē, kaut finansiāli federācija kļuvusi spēcīgāka. It kā viss notiek, bet tajā pat laikā čempionāta līmenis iet uz leju, izlases vidējais līmenis arī, vienīgi bērni kaut kā attīstītās."

"Domas, ko darīt, ir, bet tās varēs īstenot vien pēc piektdienas. Pirmais, kas jāpanāk, ir jāizbeidz kašķēties un jādomā par Latvijas čempionāta, kā arī bērnu sporta attīstību. Tāpat nepieciešama federācijas sporta bāzes izveide. Esam viena no retajām lielajām federācijām, kurai nav savas bāzes," Silovs uzskaitīja savus mērķus, tomēr noliedza, ka par šo bāzi viņa ievēlēšanas laikā kļūtu paša uzturētais Upesciema stadions. "Upesciems ir tāpēc, ka es tur esmu, ziedoju brīvo laiku un līdzekļus, bet man ir vienalga, kur šī bāze būs. Galvenais, lai tikai tā būtu. Ja nebūs kašķi, viss notiks."

Zīmīgi, ka Silovs ir arī Latvijas Petanka sporta federācijas prezidents, līdz ar to var izveidoties unikāla situācija, ka viens cilvēks vada divas šādas organizācijas, tomēr viņš tur problēmas nesaskata, paužot, ka petanka federācija ir ļoti maza.

Silovam gan tiks sastādīta konkurence un kandidatūru uz prezidenta amatu izvirzījis arī ilggadējais regbija darbonis Aivars Pilenieks.

"Ja mani nenogriezīs, jo pēdējos kongresos visādi brīnumi notikuši, pieteikšos. Pēdējās reizēs gadījies, ka var nepieņemt dokumentus, ja tam, piemēram, nav ievērota atstarpe no malas," ar ironiju saka Pilenieks, kurš arī ir iesūdzējis tiesā federāciju, lai tiktu par neleģitīmu atzīts pērn augustā notikušais kongress, kad ilggadējie opozicionāri centās gāzt Zumentu.

Ceturtdien LRF apstiprināja, ka pieņemta Pilenieka kandidatūra, pieteikumā viņam piekrītot, ka jārisina visas Silova izvirzītās problēmas, bet kā prioritāti viņš uzskata regbiju skolās, regbija bāzes vai laukumus, kā arī nepieciešamību spēlēt starptautiskā līmenī.

"Es redzu, kādi cilvēki pašlaik ir apkārt federācijai un saku, ka varu to izdarīt labāk. Saprotu, kas tas prezidenta amats ir par nenormālu darbu, jo pašlaik nekā nav - ne izveidota federācijas komanda, ne sistēma, kas strādā," stāstīja Pilenieks, sakot, ka organizācijā pat vairs nepastāv komisijas. "Šis ir amatieru sports un tajās cilvēki darbojas brīvprātīgi, bet, kad viņu darbu izmet miskastē, viņi pasaka, ka nav vērts to darīt. Tagad viss jāveido no jauna, jāatgriež cilvēkiem ticība, ka viņu viedoklis tiks ņemts vērā."

Pilenieks saka, ka ideāls prezidenta amata ieņēmējs būtu aptuveni četrdesmitgadnieks, kurš jau ar biznesu nodrošinājis savu dzīvi, kā arī agrāk bijis saistīts ar regbiju. Pilenieks pauž, ka pāris cilvēkus uzrunājis, bet viņi atteikušies. "Saka, ka pašlaik nē. Viņiem bizness jātaisa, bērni jāaudzina, māja jāceļ, bet es atbildu, ka dzīve paiet ātri," teica Pilenieks.

Savukārt, runājot par Silovu, Pilenieks pauž, ka iepriekšējā prezidentūrā viņš neesot ņēmis vērā citus. "Viņš manā izpratnē var būt ļoti labs komandas cilvēks, bet diez vai kā pirmais. Toreiz federāciju vadīja nevis viņš, bet Māris Zeltiņš," saka Pilenieks, kurš ir Regbija attīstības asociācijas (RAA) vadītājs. Viņš uzsver, ka regbija federācijā allaž bijusi ļoti spēcīga opozīcija, tomēr iepriekšējos gados amatā Silovs to nav ņēmis vērā. "Var teikt, ka viņš nerēķinājās ar citiem. Kā piemēru varu nosaukt reizi, kad aizvedu studentu izlasi uz Pasaules Universiādi. Aicināju, lai federācija to atbalsta, bet Silovs pateica, ka tās ir manas intereses un problēmas. Pašlaik federācijai naudas ir vairāk, bet ar šo naudu varēja attīstībai izdarīt daudz vairāk. Ierindas regbistam no tā, ka federācijai pieauguši līdzekļi, nekas nav mainījies."

Pilenieks saka, ka viņu atbalsta tie paši federācijas biedri, kas vienmēr atbalstījuši. Ja nenotiks brīnumi, ar to nebūs pietiekami, lai viņu ievēlētu amatā, tomēr, visticamāk, rezultāts prezidenta vēlēšanās būs diezgan sīvs, kandidātus šķirot 1-2 balsīm. Tiesa, jāatzīst, ka Pilenieks regbijā ir vēl pretrunīgāka personība par Silovu un viņa ievēlēšana varētu organizāciju sašķelt vēl vairāk.

Pērn augustā ārkārtas kongresā sākotnēji pat opozicionāriem bijis balss pārsvars, tomēr toreiz diviem biedriem it kā neatbilstošu pilnvaru dēļ neizsniedza mandātu, turklāt pēc tam pašā kongresā jau tika uzņemti jauni federācijas vadošajiem spēkiem lojāli biedri. Par šo notikumu tiesā vērsušies septiņi federācijas biedri, kas ir gandrīz trešdaļa, starp tiem esot arī Latvijas čempioni klasiskajā regbijā "Miesnieki", kā arī RAA. Tiesa šajā jautājumā gaidāma 17. maijā, bet par to Sportacentrs.com sadaļa "Regbija intrigas" vēstīs citreiz.


, 2018-05-11 06:37, pirms 6 gadiem
No regbija esmu atgājis ~ to pašu laiku, kuru Silova kungs.
Man ir identisks komentārs 2012-2013 gadā likās viss notiek sporta veids attīstās, nākotne solās tikai progress.

Vēl jo interesantāk, ka biju iesaistīts tieši Pilenieka kunga darba rezultā veidojošā klubā, gluži tāpat varu apliecināt, ka viņam regbijs ir sirdslieta un vēlme sporta veidu attīstīt.

Neinu, kas ir nogājis greizi, bet šķiet abi varianti ir labāki par esošo.
Ņemot vērā, ka personīgi labāk pazīsti Pilenieku, un esmu drošs par viņa motivāciju (dzīves vērtības pieaugušiem cilvēkiem reti, kad mainās tik krasi) ... būtu priecīgāks kā nākošo ziņu lasīt, ka :"Par jauno Latvijas Regbija Federācijas prezidentu ievēlēts Aivars Pilenieks"
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.