Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" cer atgūt Latvijas čempionu titulu un tikt "Top" līgas trijniekā

Ints Megnis
Ints Megnis

"Livonia" cer atgūt Latvijas čempionu titulu un tikt "Top" līgas trijniekā
Regbija komandas "Livonia" preses konference. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Regbija klubs "Livonia" šogad cer atgūt Latvijas čempionu titulu gan klasiskajā regbijā, gan regbijā-7. Tāpat vienība šogad debitēs "Top" līgā, kur sacentīsies divi spēcīgākie Latvijas un četri Lietuvas klubi, šajās sacensībās cerot tikt trijniekā. Tikmēr sieviešu komanda, kas ir Latvijas čempione, vēlas cienījami nostartēt Eiropas čempionu kausa izcīņā, kur piedzīvos debiju.

"Mūsu mērķi nav mainījušies - spraigi strādājam gan pie jauniešu grupas attīstības, gan pieaugušo komandas kvalitatīviem treniņiem. Esam aizvadījuši gan sieviešu, gan vīriešu ziemas turnīrus, gan ģimenes dienas, kur pēdējā reizē bija gandrīz 200 dalībnieku," preses konferencē teica "Livonia" vienības prezidents Vigo Valdavs. "Darbojamies pie mūsu mīļā sporta veida regbija attīstības un ejam uz priekšu. Piedalīsimies daudzos turnīros un katrā spēlē vēlamies izcīnīt uzvaru. Ceru, ka rezultāts būs daudz labāks, nekā bija pagājušajā gadā, kad arī nebija slikts. Mērķi ir uzstādīti gan visai komandai, gan arī katram spēlētājam atsevišķi."

"Galvenā komanda šogad piedalīsies "Top" līgā, kurā sacenšas interesanti klubi. Pats esmu tur gan spēlējis, gan trenējis, būs divi grūti mēneši, kuriem gatavojamies," saka "Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks. "Patīkami, ka pievienojas labi jaunie spēlētāji. "Top" līgā vēlamies tikt trijniekā, kas būs grūti. Jauni izaicinājumi, mērķi un sasniegumi ved komandu uz priekšu. Latvijas čempionāts arī ir svarīgs, neviena komanda neguļ, visi gatavojas, tur tāpat nozīmīga būs katra spēle."

"Meitenes šogad brauks uz Sanktpēterburgu. Pierādīsim sevi tur, parādīsim, ko esam iemācījušies. Domāju, ka mums tur būs labs rezultāts. Arī Latvijā vēlreiz jāparāda, ka esam labākie," par sieviešu komandu LSPA/"Livonia" saka Ščavinsks.

Komandas menedžments vairāk pastāstīja par aktīvo ziemas sezonu, kurā notika gan trīs "Livonia" organizētie "Hardex Baltic Winter 10s" turnīri vīriem, gan divas jauniešu sacensības, gan sieviešu turnīrs, gan arī "Regbija ģimenes treniņi".

"Ziemas sezona bija negaidīti saspringta," saka "Livonia" menedžere Marta Ozola. "Septembrī pieņēmām darbā piecus jaunus trenerus jauniešiem un sievietēm, tāpēc notika aktīva jauno censoņu vākšana - viss 2018. gada pēdējais nogrieznis pagāja jauniešu zīmē, cenšoties saprast, kā mēs varam veikt rebrendingu regbijam. Vēlamies parādīt, ka tas nav brutāls sporta veids - nepieciešams fiziskās sagatavotības treniņiem pielikt nelielus regbija elementus un pieskārienregbiju. Uz šīs bāzes cenšamies veidot jaunās grupas un ceram, ka varēsim tās izlikt arī dalībai Latvijas čempionātā. Marta ģimenes dienā - pasākumā, kurā trenējas visa ģimene -, bija jau ap 160-180 dalībniekiem. Šobrīd ieturēsim nelielu pauzīti ar treniņiem, bet vasaras sezonā noteikti turpināsim šo akciju."

"Tāpat gada sākumā mums bija milzīgs turnīru maratons. Vīru turnīrā bija dalībnieki no Latvijas un Lietuvas, bet vēlējās braukt komandas arī no Kaļiņingradas un tālākām vietām. Tomēr nepaspējām visu sagatavot, turklāt šoreiz prioritāte bija dot iespēju sagatavoties vietējiem klubiem," stāsta Ozola. "Tagad gatavojamies vasaras sezonai. Augustā un septembrī, kad būs "Top" līga, katra nedēļas nogale aizies regbija zīmē. Tas nebūs viegli."

"Latvijas čempionātā visi klubi vēlējās spēlēt divus apļus. Pērn bija tikai viens, kas nozīmēja maz spēļu vienībām, kas nav "Top" līgā un izlasēs. Mūsu klubā šogad nostāja ir, ka spēlēsim visur, kur mums piedāvās," saka vienības menedžere. "Vienīgi vēlējāmies sezonu sākt ātrāk. Paldies federācijas tehniskajam direktoram Kārlim Sarkanam, kurš panāca mums pretim un piekrita, ka ar "Ežiem" varam spēlēt jau marta beigās. Tas mums tiešām daudz nozīmē, jo gaidāma saspringta sezona līdz pat oktobrim."

"Esam cītīgi gatavojušās, lai parādītu sevi pēc iespējas labāk ne tikai Latvijas čempionātā, bet arī Sanktpēterburgā, kas būs milzīgs izaicinājums," stāsta LSPA/"Livonia" sieviešu komandas kapteine Līga Svetlova. "Šī būs sieviešu komandas trešā sezona ar regbija klubu "Livonia", esam izveidojuši ģimenisku atmosfēru."

"Esam ļoti labi pastrādājuši ziemas periodā, sagatavoti vairāk nekā 30 spēlētāji, kuri var spēlēt," pauž vīriešu komandas kapteiņa palīgs Valērijs Runco. "Baltijā noteikti vēlēsimies labi nostartēt, tāpat arī svarīgi būs abi Latvijas čempionāti, domāju, ka šogad tos paņemsim."

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija