Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Angļi zaudē Parīzē, Īrija uzvar Sešu nāciju kausā

Angļi zaudē Parīzē, Īrija uzvar Sešu nāciju kausā
Džeikobs Stokdeils
Foto: AP/Scanpix

Risinoties dramatiskiem notikumiem divās spēlēs, šodien par 2018. gada Sešu nāciju kausa ieguvējiem kļuva Īrijas valstsvienība, gāžot no troņa Anglijas izlasi.

Dienas agrajā spēlē tikās Īrija un Skotija, kas nozīmēja, ka īriem, lai pretendētu uz sev labvēlīgu iznākumu, vajadzēja uzvarēt un, tā kā viņi nevarēja zināt otrā mača iznākumu, ar pēc iespējas lielāku rezultāta starpību.

Šajā spēlē Greigs Leidlovs atklāja mača rezultātu, taču Džeikobs Stokdeils guva divus piezemējumus pēc kārtas un abās reizēs papildpunkta realizācijā bija precīzs Džonijs Sekstons. Arī otrajā puslaikā viss ritēja līdzīgi, proti, skoti gan guva savus punktus, bet Īrijas izlase visu nokārtoja diezgan mierīgi un droši, svinot panākumu ar 28:8.

Pēc šī panākuma Īrijas komandai atlika vien gaidīt to kā noslēgsies Anglijas un Francijas spēle Parīzē, lai noskaidrotu to vai Sešu nāciju kausa čempionu tituls viņiem pienāksies jau pēc šīs kārtas, vai arī par to būs jācīnās pēc nedēļas, Tvikenhemā.

Anglijas un Francijas dueļi jebkurā sporta veidā ir īpaši, bet regbijā tos var saukt par bezkompromisa principiāliem dueļiem, tāpēc maču Parīzē gaidīja visi. Jāpiebilst gan, ka Francija pirms šīs cīņas bija pieveikusi Itāliju, bet Anglija izbraukumā devās pēc negaidīta zaudējuma Skotijai.

Jāsaka, ka šī spēle bija gan spraiga un sīva, taču pateicoties soda piezemējumam pirmajā puslaikā un angļu nespējai atbildēt ar piecu punktu uzbrukumiem, Francija prata ilgu laiku turēties pretim Anglijas spiedienam. Tiesa, te gan jāpiebilst, ka angļi spēlēja gana nediscciplinēti par ko liecina gan kopējais sodu skaits (16:11 Anglijas "labā", taču jāņem vērā, ka vairākus sodus francūži saņēma mača izskaņā), gan Entonija Vatsona dzeltenā kartīte, gan arī pati spēle, kuras otrajā puslaikā Francija, pateicoties angļu noteikumu pārkāpumiem, divreiz varēja sist gana vieglus soda sitienus un abi bija arī precīzi.

Lai vai kā, bet mača izskaņā Anglijas izlasei liktenis bija lēmis dot divas iespējas uz atspēlēšanos, jo pēc pirmā soda, ko saņēma francūži, Ovena Farela noorganizētais koridors tika zaudēts, taču Lionels Boksiss nespēja raidīt bumbu ārpus laukuma, kas būtu noslēdzis šo spēli. Angļi uzbruka vēlreiz, vēlreiz nopelnīja sodu, vēlreiz izpildīja koridoru, taču šoreiz vinnēja un atradās metra attālumā no ieskaites zonas, taču šajā brīdī Džeko Peipers konstatēja, ka bumba ir izkritusi uz priekšu un spēle ar to arī beidzās – 22:16 Francijas labā.

Šis zaudējums Anglijas izlasei bija sāpīgs ne tikai tāpēc, ka tas bija otrais pēc kārtas un divus zaudējumus pēc kārtas Edija Džonsa vadībā angļi nekad nebija piedzīvojuši, bet arī tāpēc, ka tas viņiem priekšlaicīgi liedza aizstāvēt savu čempionu titulu, pēdējo maču, kas notiks Londonā, aizvadot, no turnīra tabulas viedokļa, jau formalitātes statusā.

No otras puses, tieši Īrijas izlase bija tā, kas pirms gada neļāva Anglijai tikt pie sava otrā "Grand Slam" titula, tāpēc šogad angļiem ir visas iespējas atriebties par pāri darījumu.

Jāpiebilst, ka Sešu nāciju kausā, tā pašreizējā formātā, Īrijas izlase ir uzvarējusi trīs reizes, šis ir ceturtais panākums. Iepriekšējo reizi viņi kausu virs savām galvām cēla 2015. un 2014. gados.

Sešu nāciju kauss, 3. kārta

MājniekiViesiRezultāts
ĪrijaSkotija28:8
FrancijaAnglija22:16
VelsaItālija

Sešu nāciju kauss

#KomandaSUNZPAP
1.Īrija4400136:6719
2.Anglija420287:6810
3.Francija420295:8010
4.Skotija420272:1018
5.Velsa310267:566
6.Itālija300351:1360

Izmantotie resursi:
https://www.sixnationsrugby.com/en/...


Foto: Latvijas Regbija federācija

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.