Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anglijas treneris Džonss: "Sešu nāciju paplašināšana būs kļūda"

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglijas treneris Džonss: "Sešu nāciju paplašināšana būs kļūda"
Edijs Džonss
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas izlases galvenais treneris Edijs Džonss šajās dienās ir ļoti asi izteicies par iespējām paplašināt Sešu nāciju čempionātu, uzskatot, ka tā būs liela kļūda.

Pēdējos gados aizvien skaļākas kļūst runas par to, ka Sešu nāciju čempionātu, kurā pašlaik sacenšas Īrijas, Skotijas, Anglijas, Velsas, Francijas un Itālijas izlases, vajadzētu reformēt. Idejas ir bijušas dažādas – sākot no Itālijas izslēgšanas un Gruzijas uzņemšanas, turpinot ar atklātā tipa turnīra izveidi, kur sliktākā Sešu nāciju komanda cīnās ar Eiropas čempioniem par palikšanu spēcīgākajā grupā, beidzot ar Pasaules kausa ieguvēju Dienvidāfrikas Republikas vai Fidži izlašu uzņemšanu šajā turnīrā.

Anglijas izlases galvenais treneris Edijs Džonss gan šajās dienās ir diezgan asi izteicies par šīm idejām: "Sešu nāciju turnīrs tiek saukts par pašu prestižāko un smagāko regbija čempionātu. Es tam pilnībā piekrītu. Kāpēc ir jāpievieno jauna komanda, ja tās dēļ turnīra līmenis kritīsies?"

"Sešu nāciju čempionāts nav parasts turnīrs, jo tam ir vēsture, interesantas, bet ne vienmēr vienkāršas izlašu savstarpējās attiecības," turpināja Džonss, "tieši tas padara šo turnīru tik aizraujošu. Sešas nācijas ir ļoti sarežģīts un fiziski smags turnīrs, sarežģītāks nekā Pasaules kauss."

Nobeigumā Austrālijā dzimušais regbija speciālists vilka paralēles ar "Super Rugby" turnīru: "Kad tika izveidots "Super Rugby", tas bija dimants – 12 komandas, spraigas spēles, augsts līmenis. Tad to paplašināja līdz 17 komandām, bet nu ir 15. Es varu runāt tikai no savas pieredzes – kā "Super Rugby" čempionāts paplašinājās, tā tas zaudēja savu spozmi."

Atgādināsim, ka pašlaik Edija Džonsa vadītā Anglijas izlase ir aizvadījusi divus mačus 2020. gada Sešu nāciju kausā, kuros piekāpusies Francijai (17:24) un pārspējusi Skotiju (13:6), pēc divām spēļu kārtām kopvērtējumā ieņemot ceturto vietu. Nākamnedēļ Anglija turpinās savu dalību turnīrā ar spēli savās mājās pret Īriju.

2020.gada Sešu nāciju čempionāts

#KomandaSUNZP
1.Francija22009
2.Īrija22009
3.Velsa21015
4.Anglija21015
5.Skotija20022
6.Itālija20020

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/