Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Mejs puslaikā noformē "hettriku", Anglija – uzvaru pār Franciju

Mejs puslaikā noformē "hettriku", Anglija – uzvaru pār Franciju
Džonijs Mejs
Foto: AFP/Scanpix

Džonijs Mejs jau pirmajā puslaikā izcēlās ar trim piezemējumiem, palīdzot savai Anglijas izlasei Sešu nāciju čempionāta otrajā kārtā izcīnīt graujošu uzvaru pār Franciju (44:8).

Anglija un Francija ir principiāli pretinieki jebkurā jomā, regbijs arī nav izņēmums, tāpēc šo spēli, lai arī angļi tika uzskatīti par diezgan ievērojamiem favorītiem, gaidīja daudzi. Vēl vairāk tāpēc, ka 2018. gada Sešu nāciju turnīru angļi noslēdza ar zaudējumu Parīzē.

Jāsaka, ka šajā mačā angļi nedomāja "tautstīties" un meklēt savu spēli, jau no pašām pirmajām minūtēm nodemonstrējot kur ir saimnieks. Jāsaka, ka tiem, kas mačam pieslēdzās mazliet pēc tā sākuma varēja rasties "deja vu" sajūta, jo pirmais piezemējums šajā spēlē tika gūts tāpat kā nedēļu iepriekš, pret īriem – pēc Eliota Deilija bumbas spēriena Džonijs Mejs to piezemēja ieskaites zonā.

Ovens Farels realizācijas sitienu raidīja garām, taču drīz vien iesita sodu, taču tieši ar to pašu atbildēja arī Morgans Para.

Lai arī punktu kādu laiku netika gūti, laukumā bija vērojams Anglijas izlases pārsvars, jo viņi prasmīgi izmantoja sitienus ar kāju, reizi pēc reizes mēģinot raidīt bumbu francūžu aizsargiem "aiz apkakles", taču ne vienmēr tas izdevās. Tiesa, šajā visā bija arī derīgais moments – Francijas "smagajam sastāvam" bija daudz vairāk jāskrien.

Tiesa, pēc šāda spiediena radās citas izdevības un vienā no tām bumba ātri tika izspēlēta uz kreiso flangu, kur Džonijs Mejs palika viens pret vienu ar jau reiz pārspēto Damjenu Peno. Šoreiz Mejam bija jāizpilda pāris māņkustības, lai tiktu garām francūzim, taču rezultāts bija tāds pats – piezemējums. Jāsaka, ka Peno murgs ar to nebeidzās, jo pēc piecām minūtēm jau Kriss Eštons aizspēra bumbu uz priekšu, bet Francijas izlases aizsargs nepaspēja līdzi Mejam, bet anglis, nespēlējot vēl pat pusstundu, noformēja savu "hettriku".

Šajā brīdī likās, ka Francija ir pagalam un vairs nepretosies, taču Joans Užē izrāvās cauri angļu aizsargiem un atdeva bumbu jau pieminētajam Peno, kurš tomēr prata atbildēt Mejam ar to pašu ar ko Džonijs viņu bija pārspējis, taču šīs individuālās cīņas rezultāts tāpat bija 3-1 par labu Mejam.

Puslaika izskaņā angļi noorganizēja vēl vienu piezemējumu un tas atkal bija kreisajā flangā. Tiesa, šoreiz Henrijs Sleids "noskopojās" un izvēlējās izlauzties starp "šķidro" Francijas aizsardzības flangu pats, nevis piespēlēt Mejam.

Puslaiks noslēdzās pie rezultāta 30:8 par labu Anglijas izlasei. Angļi, lai arī tehniski uzvara vēl nebija izcīnīta, spēra platu soli ne tikai panākumam, bet bija garantējuši sev arī bonusa punktu par četriem piezemējumiem, kas viņiem, veiksmīga mača iznākuma rezultātā, dotu pirmo vietu grupā.

Jāsaka, ka otrais puslaiks nekādas izmaiņas spēlē nenesa, jo angļi palika uzticīgi spēlei ar kāju un skriešanai pēc bumbas, kas viņiem arī atnesa rezultātu. No sākuma, par apzinātu "pēdējās cerības" tipa noteikumu pārkāpumu pret Krisu Eštonu, Francija saņēma sodu ieskaitīta piezemējuma veidā, bet vēlāk no laukuma uz 10 minūtēm tika noraidīts arī Gels Fikū, kurš arī veica neatļautās darbības.

Kamēr Fikū pārdomāja savu rīcību "sodīto kastē" vēl vienu piezemējumu mājnieku labā guva Ovens Farels.

Panākuši jau iespaidīgu pārsvaru, 44:8, Anglijas regbisti vairs tik aktīvi nespēlēja un savu lomu nospēlēja maiņu faktors. Tas francūžiem ļāva cerēt uz vismaz vēl dažiem prestiža punktiem, taču beigu beigās arī tos mājnieki saviem principiālajiem pretiniekiem neļāva gūt, rezultātam paliekot nemainīgam.

Līdz ar šo panākumu Anglijas izlase nedēļas pārtraukumā dodas esot pirmajā vietā grupā, jo viņi ir vienīgā komanda, kas abus ievadmačus ir uzvarējusi ar bonusa punktu, t.i., gūstot vismaz četrus piezemējumus.

Savukārt Francija aiznākamās nedēļas mačus sagaidīs ar diviem zaudējumiem un pirmspēdējo vietu turnīra tabulā. Būt augstāk par Itāliju francūžiem ļauj pirmajā mačā "izcīnītais" minimālā zaudējuma bonusa punkts, ko piešķir komandai, ja tā ir zaudējusi ar septiņiem vai mazāk punktiem.

2019. gada Sešu nāciju čempionāts

MājniekiViesiRezultāts
1. kārtaFrancijaVelsa19:24
SkotijaItālija33:20
ĪrijaAnglija20:32
2.kārtaSkotijaĪrija13:22
ItālijaVelsa15:26
AnglijaFrancija44:8
3. kārtaFrancijaSkotija
VelsaAnglija
ItālijaĪrija
4. kārtaSkotijaVelsa
AnglijaItālija
ĪrijaFrancija
5. kārtaItālijaFrancija
VelsaĪrija
AnglijaSkotija
#KomandaSUNZPAP
1.Anglija220076:2810
2.Velsa220050:348
3.Skotija210146:425
4.Īrija210142:454
5.Francija200227:681
6.Itālija200235:590

"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.