Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Asumi, asinis un divi Meja piezemējumi – Anglija pieveic Velsu

Juris Miņins
Juris Miņins

Asumi, asinis un divi Meja piezemējumi – Anglija pieveic Velsu
Džonijs Mejs veic piezemējumu
Foto: AFP/Scanpix

Šodien tika izspēlēti divi Sešu nāciju kausa otrās kārtas mači, kuros pie uzvarām tika Īrija un Anglija . Īri bez lielām problēmām savās mājās tika galā ar itāļiem – 56:19, bet angļi smagā spēlē pieveica velsiešus.

Dienas pirmajā spēlē tikās Īrija un Itālija. Pirmajā kārtā īri bija izcīnījuši smagu uzvaru pār Franciju, izšķirošo pārsvaru panākot tikai spēles papildlaikā, bet itāļi, rādot saturīgu sniegumu, beigās tika pieveikti no angļu puses.

Šajā mačā itāļiem bija jāspēlē pret nomināli otro spēcīgāko Sešu nāciju kausa komandu un tas solīja smagus pārbaudījumus. Jāatzīst, ka īri nedomāja spēlēties ar itāļiem un jau pirmajā puslaikā panāca gan uzvaru nesošo pārsvaru, gan bonuspunktu – četri piezemējumi pārtraukumā ļāva doties pie rezultāta 28:0.

Otrajā puslaikā īri turpināja "braukt pāri" itāļiem, panākot arī 42:0, taču tad Konora O’Šea vadītā komanda tomēr guva punktus un beigu beigās spēle noslēdzās ar rezultātu 56:19. Īru kontā tika ierakstīti astoņi piezemējumi un pa diviem šajā mačā guva Robijs Henšovs un Džeikobs Stokdeils. Savukārt Itālija izcēlās ar trim piecus punktus vērtiem uzbrukuma noslēgumiem.

Anglijas un Velsas spēle gan solīja interesantākus notikumus, kaut vai tāpēc, ka tikās spēkos līdzvērtīgākas komandas un kurām ir īpaša motivācija cīņās vienai pret otru, kur kā papildus kairinātājs nostrādāja arī fakts, ka pēc pirmās kārtas abas komandas bija ar pieciem punktiem un ieņēma pirmās divas vietas turnīra tabulā. Interesanti, ka pēdējo piecu gadu laikā velsieši ne reizi neuzvarēja angļus, tiesa, vienīgā reize, kad tas notika ir datējama ar 2015. gada 26. septembri, t.i., Pasaules kausa izcīņas laikā.

Pirmie punkti, kas arī bija pirmais piezemējums, šajā spēlē tika gūti visnotaļ ātri, taču nevar teikt, ka tas bija ilgi plānots uzbrukums, jo velsieši pozicionāli kļūdījās pēc "svecītes", kas ļāva Ovenam Farelam ar piespēli atrast ātro Džoniju Meju, kurš bumbu piespieda ieskaites zonā. Tiesa, lai arī cik veiksmīgs sitiens Farelam padevās spēlē, viņa izpildītais realizācijas sitiens lidoja garām vārtiem.

Velsieši, saprotot savu kļūdu devās, uz priekšu un tas lika pārkāpt noteikumus angļiem, taču Rīza Pačela soda sitiens, kurš gan tika izpildīts teju no laukuma centra, lidoja garām vārtiem. Nākošajās desmit minūtēs komandas cīnījās līdzīgi un mača iniciatīva nonāca te vienās, te otrās rokās, neiztiekot arī bez tehniskā brāķa. Tiesa, kādā no uzbrukumiem laukuma saimnieki prata iespiesties pie velsiešu ieskaites zonas un arī šoreiz, pēc straujas bumbas pārvešanas uz uzbrukuma kreiso flangu, Džonijs Mejs bija tas, kurš pielika punktu ofensīvai.

Arī šoreiz viesi pēc zaudētā piezemējuma devās uz priekšu un tas viņiem deva zināmas dividendes, jo bez spēles pārvietošanas uz pretinieku laukuma pusi, viņi arī ļoti bīstami uzbruka, kas sagādāja angļiem ne vienu vien uztraukuma mirkli. Kādā no epizodēm Velsa arī nogādāja bumbu ieskaites zonā, taču tiesneši pirms tam fiksēja noteikumu pārkāpumu, tāpēc "Velsas pūķiem" bija jāsamierinās ar triju punktu kompensāciju.

Kopumā pirmais puslaiks pagāja ļoti principiālā cīņā, kas brīžiem pārvērtās par grupas brīvās cīņas paraugdemonstrējumiem, kā arī netrūka šajās epizodēs gūto mini savainojumu un arī asiņu.

Otrais puslaiks pagāja ļoti līdzīgā manierē kā primais, proti, abas komandas gan cīnījās, gan izveidoja labus uzbrukumu iesākumus, taču novest iesākto līdz galam neizdevās nedz vienai, nedz arī otrai izlasei. Kādā brīdī patraucēja pašu izpildījuma brāķis, citā – pretinieki, pēdējā mirklī glābjot situāciju.

Vienīgie otro 40 minūšu punkti tika gūti mača 77. minūtē, kad to izdarīja Garets Anskombs, realizējot soda sitienu. Tiesa, šie trīs punkti atgrieza cerību viesiem, jo viens realizēts piezemējums nodrošinātu viņiem uzvaru.

Velsieši arī lieliem spēkiem mēģināja tikt līdz Anglijas izlases ieskaites zonai, taču mājnieki gana meistarīgi aizsargājās un prata saglabāt uzvaru šajā visnotaļ smagajā spēlē.

Lai arī Anglijas izlase šovakar izcīnīja uzvaru, viņi zaudēja pirmo vietu turnīra tabulā, jo šāda Lielbritānijas komandu cīkstēšanās izrādījās par labu Īrijai, kas, pateicoties labākai gūto un zaudēto punktu bilancei, no trešās vietas pakāpās uz pirmo, abas līderes nobīdot par vienu pozīciju uz leju. Jāpiebilst, ka Velsa pēc otrās kārtas var krist vēl zemāk, ja Francija rītdienas spēlē pārspēs Skotiju ar 24 punktu pārsvaru.

Sešu nāciju kauss, 2. kārta

MājniekiViesiRezultāts
ĪrijaItālija56:19
AnglijaVelsa12:6
SkotijaFrancija11.02.

2018. gada Sešu nāciju kauss

#KomandaSUNZPAP
1.Īrija220071:329
2.Anglija220058:219
3.Velsa210140:196
4.Francija100113:151
5.Skotija10017:340
6.Itālija200234:1020

  +2 [+] [-]

, 2018-02-10 21:13, pirms 6 gadiem
Īrija - Itālija 56:19. VIDEO: https://skaties.lv/sports/citi/irij...

  +2 [+] [-]

, 2018-02-10 21:22, pirms 6 gadiem
Anglija - Velsa 12:6. VIDEO: https://skaties.lv/sports/citi/neie...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja