Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Hastings, Horns aizsūta Krieviju mājās ar 61:0

Hastings, Horns aizsūta Krieviju mājās ar 61:0
Foto: EPA/Scanpix

Šodien Skotijas izlase 2019. gada regbija Pasaules kausā aizvadīja savu pirmspēdējo cīņu grupu turnīrā, ar 61:0 pārspējot Krieviju, kuriem ar šo cīņu turnīrs ir beidzies.

Krievijas regbija izlase šodien aizvadīja savu pēdējo spēli 2019. gada regbija Pasaules kausā, tiekoties ar Skotijas valstsvienību. Tā kā, vērtējot objektīvi, krievu izredzes uz panākumu bija minimālas, bet Skotijai bija nepieciešama uzvara un bonusa punkts viņiem arī būtu noderējis, lai izšķirošo maču pret Japānu sāktu no mazliet izdevīgākas pozīcijas, tad var teikt, ka sportiskās intrigas šajā spēlē bija maz.

Lai arī pirmais uzbrukums tika veikts no Krievijas izlases puses, Skotija labi aizsargājās un spēja atbīdīt krievus tālāk no savas ieskaites zonas. Savukārt pirmo piezemējumu skotu "dadži" noorganizēja 13. minūtē, kad Adams Hastings nonāca krievu ieskaites zonā. Jāsaka, ka pēc četrām minūtēm viņš tur nokļuva vēlreiz, kad pirms tam neveiksmīgi paslīdēja Krievijas izlases kapteinis Vasīlijs Artemjevs, nespējot piespiest bumbu pie zemes un tik tikt pie 22 metru sitiena, ko Hastings izmantoja, lai gūtu otro piezemējumu.

Ar to gan Krievijas problēmas nebeidzās, jo drīz vien, pēc neveiksmīgas izspēles pēc koridora, bumbu tieši uz ieskaites zonas līnijas pārtvēra Džordžs Horns un guva trešo piezemējumu.

Puslaika noslēgumā skoti mēģināja izmantot savu iespaidīgo pārsvaru un izpildīt savu uzdevumu līdz galam, t.i., gūt bonusa punktu, taču kļūdījās paši un pārtraukumā devās ar 21 punkta pārsvaru.

Kas neizdevās pirmajā puslaikā, tas tika paveikts otrajā, jo Džordžs Horns izcēlās ar savu otro piezemējumu, bet Džordžs Tērners drīz vien arī piekto reizi nogādāja bumbu ieskaites zonā, ļaujot Hastingam iesist piekto realizācijas sitienu, kas kopā viņam uz to brīdi deva 20 punktus.

Turpinājumā Tomijs Sīmūrs, pēc lieliska skrējiena, piespieda bumbu, kas ieskaites zonā tika iesperta, Horns guva savu trešo piezemējumu mačā (bija arī epizode, kurā viņš bumbu ieskaites zonā nogādāja vēlreiz, taču tiesnesis fiksēja piespēli uz priekšu un tāpēc atcēla piecu punktu guvumu), bet Džons Bārklijs, mača 75. minūtē nogādāja bumbu ieskaites zonā astoto reizi, savukārt Stjuarts Makinalijs, komandas kapteinis, pielika punktu mačam, gūstot devīto piezemējumu Skotijas izlases labā, jo Adama Hastinga piezemējumu, kas viņam būtu nodrošinājis "hettriku", tiesnesis neieskaitīja.

Pēc šīs uzvaras Skotija var gatavoties mačam pret Japānu, kurā tad arī noskaidrosies komanda, kas iekļūs izslēgšanas mačos. Skotijai, tā kā viņi šodien guva bonusa punktu, iekļūšanai izslēgšanas mačos pietiek ar četru punktu uzvaru, tiesa, ja vien japāņi paši negūst bonusa punktus. Šī spēle ir ieplānota svētdien, 13. oktobrī.

Skotija – Krievija 61:0 (21:0)

Piezemējumi: A.Hastings (13, 17), Dž.Horns (21, 45, 59) Dž.Tērners (51) T. Sīmors (56), Dž.Bārklijs (75), S.Makinalijs (78) - NAV
Realizācijas: A.Hastings (14, 19, 23, 46, 52, 57, 76, 79) - NAV
Sodi: NAV - NAV

A grupa

#KomandaSUNZPAP
1.Japāna330087:4114
2.Īrija320174:2211
3.Skotija320198:2710
4.Samoa310253:815
5.Krievija400419:1600


, 2019-10-09 12:59, pirms 5 gadiem
Te arī redzams ka nebija pelnījuši spēlēt PK viņi
, 2019-10-09 13:43, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Te arī redzams ka nebija pelnījuši spēlēt PK viņi
Pelnījuši vai nē, bet trīs pirmajās spēlēs viņi spēlēja kopumā daudz labāk nekā gaidīts. Rumāņiem vai spāņiem baigi labāk nez vai sanāktu nospēlēt.
, 2019-10-09 18:35, pirms 5 gadiem
Tieši tā...😁👍
, 2019-10-09 18:39, pirms 5 gadiem
Krievi nepelnīti tika PK un pelnīti izkrita, palika pēdējie!!! Nezin kāpēc hokeja eksperts domā,ka šie labi nospēlējuši? Spānija vai Rumānija noteikti labāk nospēlētu! Bet tas jau cits stāsts. Ar viltu nevar neko iegūt!
, 2019-10-10 09:58, pirms 5 gadiem
semjuels rakstīja: Krievi nepelnīti tika PK un pelnīti izkrita, palika pēdējie!!! Nezin kāpēc hokeja eksperts domā,ka šie labi nospēlējuši? Spānija vai Rumānija noteikti labāk nospēlētu! Bet tas jau cits stāsts. Ar viltu nevar neko iegūt!
Nepelnīti? Iespējams, taču pilnīgi droši, ka Krievijas spēlēšana PK ir GODĪGA (un nevis ar viltu!) un atbilstoša visiem "World Rugby" noteikumiem. Vai arī labāk patiktu, ka PK spēlē komandas, kas uzspļauj uz noteikumiem un "pa kluso" sastāvā ņem visus, kurus grib? Jau tāpat WR naturalizācijas noteikumi ir vieni no vienkāršākajiem, bet, redz, ir izlases (Šajā PK ciklā Spānija, Rumānija, Beļģija, Taiti), kurām pat tie liekas stingri un tāpēc - apejami.
Gribas atgādināt, ka uz 2007. gada PK, krievi paši tika diskvalificēti par neatļautu spēlētāju iespēlēšanu izlasē.

Kāpēc nospēlēja labi? Tāpēc, ka komanda, pusotru gadu pirms PK palika bez trenera un šim turnīram gatavojās faktiski no nulles. Viņu konkurētspējas līmenis vēl pirms turnīra bija viens no zemākajiem starp visām izlasēm, t.i., stāsts, ka "visiem zaudēja" ir muļķīgs, jo būtu GRANDIOZS sasniegums, ja viņi kaut vienu punktu dabūtu.

Neskatoties uz to, komanda atzīstami cīnījās pret Japānu un Samoa, arī Īrija, lai gan vinnēja "sausā", pamocījās. Skoti, jā, pret skotiem viņi bija jau vārgi. Redzot sniegumu iepriekšējās spēlēs, var teikt, ka vienkārši pietrūka spēka, tā kā viņu galvenais trumpis visa turnīra garumā bija fiziskā sagatavotība.

Krievija nebūt nebija šī PK vājākā komanda. Par to liecina gan citu izlašu spēle (pirmkārt - Kanāda, bet arī Namībija, ASV). Gan rezultāti pārbaudes spēlēs, kur krievi Namībiju pieveica ar 20:0.

"Noteikti labāk nospēlētājas" Spānija un Rumānija... Spānijas rezultāti pārbaudes spēlēs neliecina, ka viņu sniegums varētu būt labāks kā krieviem, jo tāpat ir pārliecinoši pārspēta Namībija, zaudēts Samoa, kā arī pārspēta Urugvaja.
Savukārt Rumānijas regbijā, no kurienes arī nāca lielākie šī PK atlases cikla mahinatori, pašlaik ir liela krīze un zaudējumi Urugvajai, ASV, knapa uzvara pār Brazīliju, noteikti nav tas "bekgraunds", lai domātu, ka viņi būtu būtiski labāki par krieviem.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.