Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Nonu 100. mačā Jaunzēlande grupu turnīru noslēgs pret Tongu

Nonu 100. mačā Jaunzēlande grupu turnīru noslēgs pret Tongu
Mā Nonu
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Jaunzēlandes izlase, kura jau priekšlaicīgi sev bija nodrošinājusi vietu turnīra ceturtdaļfinālā, ar spēli pret Tongu noslēgs savu dalību Pasaules kausa grupu turnīrā.

Jaunzēlandes izlasei 2015. gada Pasaules kausa grupu turnīrs, kā jau iepriekš arī tika paredzēts, lielas grūtības nesagādāja, jo tikai mačā pret Argentīnu viņiem nācās mazliet panervozēt spēles pirmajā pusē. Abas pārējās spēles viņu uzvarēja vismaz ar 33 punktu pārsvaru. Līdz ar to nebūs pārspīlēts, ja tiks teikts, ka Jaunzēlandei tikai pēc šī grupu turnīra sāksies "īstās spēles".

Tiesa, skeptiķi jau ir norādījuši, ka, lai arī trīs mačos "All Blacks" ir izcīnījuši trīs uzvaras, viņi nebūt nerāda labāko spēli un tas liek uzdot daudzus jautājumus kā pašai komandai, tā galvenajam trenerim. Stīvs Hanses savās atbildēs gan vairāk sludina ideju "Priekš kaum jau grupu turnīrā rādīt savu labāko spēli?" Jā, jaunzēlandiešiem pietiek arī ar kādiem 80% no labākās spēles, lai izcīnītu uzvaru grupā, taču – vai viņi spēs saņemties uz izšķirošajiem mačiem?

Interesanti, ka šovakar savu 100. spēli Jaunzēlandes izlasē aizvadīs Mā Nonu, kuram šis ir pēdējais turnīrs Jaunzēlandes izlases sastāvā, jo pēc tā Nonu dosies uz Franciju, kur pārstāvēs Eiropas un, iespējams, arī pasaules spēcīgāko regbija klubu, Tulonu.

Kādā noskaņojumā uz šo maču gatavojas Tonga? Lai arī viņiem turnīrā ir izcīnīta tikai viena uzvara un arī tā pret vienu no vājākajām komandām, Namībiju, salu valsts regbisti vēl nav zaudējuši teorētiskas iespējas kvalificēties ceturtdaļfinālam, tiesa, tas viss ir no zinātniskās fantastikas žanra, proti, lai Tonga kvalificētos izslēgšanas mačiem, viņiem vispirms ļoti rezultatīvā mačā ir jāpārspēj Jaunzēlande (jāuzvar un jāgūst četri piezemējumi) un tad jācer, ka Argentīna zaudēs Namībijai, turklāt zaudēs ar vismaz astoņiem punktiem un negūs arī četrus piezemējumus.

Līdz ar to, lai arī teorētiskas iespējas kvalificēties tālākajai spēlēšanai viņiem ir, Tongas regbisti labi saprot, ka šī viņiem būs pēdējā spēle turnīrā un praktiski viņu izredzes izcīnīt trešo vietu grupā, kas dotu automātisko kvalifikāciju uz 2019. gada turnīru, arī ir niecīgas, jo Gruzija atrodas priekšā ar divu punktu pārsvaru, kas nozīmē, ka pat neizšķirts vai minimāls zaudējums rezultatīvā spēlē viņiem neko nemaina un, lai tiktu pie ceļazīmes uz Japānu, ir jāuzveic Jaunzēlande.

Lai vai kā gribētos cerēt uz vēl kādu pārsteigumu šajā turnīrā, to, visdrīzāk, neizdosies sagaidīt, jo pēdējās četrās abu komandu savstarpējās spēlēs Jaunzēlande, sliktākajā gadījumā, ir uzvarējusi ar vismaz 31 punkta pārsvaru, taču vidējais "All Blacks" pārsvars ir bijis 63.25 punkti, tajā skaitā arī tikusi svinēta uzvara ar 102:0.


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.