Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Farelam piecu maču diskvalifikācija, "Saracens" piedzīvo otro zaudējumu pēc kārtas

Juris Miņins
Juris Miņins

Farelam piecu maču diskvalifikācija, "Saracens" piedzīvo otro zaudējumu pēc kārtas
Ovens Farels saņem sarkano kartīti 18. kārtas mačā
Foto: Action Images/Scanpix

Lai arī vēl tikai iepriekšējās nedēļas nogalē Anglijas regbija Premjerlīgas komandas izspēlēja 18. maču kārtu, vakardien un šodien komandas devās cīņā atkārtoti. Šāds saspringts kalendārs, protams, ir dēļ Covid-19 dēļ atceltajiem mačiem, kuri nu ir jāmēģina izspēlēt pēc iespējas īsākā laikā.

Jāsaka, ka galvenais jautājums, ko apsprieda visā Premjerlīgā bija Londonas "Saracens" un arī Anglijas izlases kapteiņa Ovena Farela liktenis. Atgādināsim, ka iepriekšējā mačā, pret Koventrī "Wasps" viņš saņēma sarkano kartīti par uzskatāmu un diezgan brutālu augstu tvērienu. Īsi pirms maču sākuma noskaidrojās, ka, lai arī viņam varētu piespriest 10 maču diskvalifikāciju, ņemot vērā viņa sabiedrisko darbu, disciplinārā komiteja vienojās, ka Farelam būs jāizlaiž piecas spēles.

Pirmajā no šīm cīņām "Saracens" tikās ar Seilas "Sharks", kas ir viena no šīs sezonas vadošajām komandām. Nevar teikt, ka londonieši tādi nav, taču dēļ iepriekšējo sezonu "grēkiem" (mahinācijām ar algu budžetu) un saņemto 105 punktu sodu, viņi, nepiedalās cīņā par augstām vietām un faktiski tikai morāli gatavojas sezonai "Championship" divīzijā, kurā "saracīni" spēlēs nākamsezon.

Pirmajā puslaikā, lai arī Londonas komanda rādīja azartisku spēli, galvaspilsētnieki pārāk bieži pieļāva tehniskas kļūdas – zaudēja bumbu, spēlēja nepārliecinoši un, kā rezultātā, deva iespējas uzbrukt "Sharks" regbistiem. Viņi, jāsaka godīgi, arī nebija uzdevumu augstumos, taču uz šo spēli bija izlikuši mazliet pieredzējušāku un kvalitatīvāku sastāvu, kas arī deva rezultātu – Mets Postlvaits, Valērijs Morozovs un Saimons Hamerslijs guva pa piezemējumam un tas ļāva mājniekiem doties pārtraukumā ar 14 punktu pārsvaru (21:14).

Otrajā puslaikā londoniešiem bija vairākas iespējas samazināt rezultāta starpību, jo viņi diezgan pārliecinoši bija piespieduši "Sharks" komandu pie viņu ieskaites zonas, taču atkal pievīla tehniskais brāķis.

Pavadījuši lielāko puslaika daļu cīņā, komandas apmainījās vien ar precīziem soda sitieniem, bet vienīgais piezemējums tika gūts jau spēles kompensācijas laikā, kad "Sharks", vēlēdamies tikt pie bonusa punkta, pārvērtēja savas iespējas, tiešā ieskaites zonas tuvumā pazaudēja bumbu, bet "Saracens" to izmantoja – Rotimi Seguns guva savu otro piezemējumu šajā mačā. Tas nozīmēja, ka, lai arī "Saracens" piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas, viņi vismaz tika pie bonusa punkta par minimālu (ar septiņiem vai mazāk punktiem) zaudējumu.

Jāpiebilst arī, ka pēc Premjerlīgas atsākšanās šis ir jau trešais "Saracens" zaudējums un komanda ir zaudējusi visos mačos, kuros tai pretī stājās pirmā četrinieka, jeb "playoff" zonas komandas, lai gan pirms 19. kārtas komandai bija otrā labākā uzvaru-zaudējumu bilance līgā un pēc izcīnītajiem punktiem, ja vien nebūtu jau iepriekšminētais sods, viņi būtu dalītā kopvērtējuma otrajā vietā.

Citā spēlē Koventrī "Wasps" otrajā puslaikā burtiski sabradāja Lesteras "Tigers". Vēl ne tik sen draudīgie lesterieši ir faktiski šīs sezonas vājākā komanda un šodien viņi mača otrajās 40 minūtēs zaudēja 40 punktus. Ar trim piezemējumiem 16 minūšu laikā izcēlās 19 gadus vecais Alfijs Bīrberijs, kuram divu maču nogrieznī jau ir četri piezemējumi. Koventrī komanda uzvarēja ar 54:7.

Savukārt kārtas noslēdzošajā mačā tikās divas Londonas komandas – "Irish" un "Harlequins". Jāsaka, ka pēc šīs spēles "arlekīniem", visdrīzāk, ir divējādas sajūtas, jo, no vienas puses, komanda uzvarēja un ieguva bonusa punktu, kas viņiem ļāva no astotās vietas pacelties uz sesto, bet no otras – vairāki vienības spēlētāji guva diezgan smagus savainojumus un bija spiesti atstāt laukumu. "Irish" komandas labā piezemējumu guva leģendārais Anglijas regbija-7 izlases spēlētājs Dens Nortons, taču spēles gala rezultāts – 38:15 par labu "Harlequins".

Līdz Anglijas regbija Premjerlīgas regulārās sezonas beigām ir palikušas trīs kārtas un par izslēgšanas mačiem, vismaz teorētiski, cīnās sešas komandas. Tiesa, "Harlequins" izredzes ir minimālas, jo šobrīd viņus no ceturtās pozīcijas šķir 14 punkti, t.i., viņiem ir jāizcīna trīs bonusa punkta uzvaras un jācer, ka Londonas "Wasps", kā arī Bāta, sezonas izskaņā izgāzīsies, zaudējot visas atlikušās cīņas.

Anglijas regbija Premjerlīga, 19. kārta

MājniekiViesiRezultāts
BristoleNorthemptonas "Saints"47:10
Ekseteras "Chiefs"Glostera35:22
"Wasps"Lesteras "Tigers"54:7
Seilas "Sharks"Saracens24:17
BātaVusteras "Warriors"40:15
Londonas "Irish""Harlequins"15:38
#KomandaSUNZP
1.Ekseteras "Chiefs"19150473
2.Seilas "Sharks"19120759
3.Bristole19121658
4."Wasps"19110856
5.Bāta19120755
6."Harlequins"19811042
7.Northemptonas "Saints"19801141
8.Glostera19701241
9.Londonas "Irish"19511329
10.Vusteras "Warriors"19501427
11.Lesteras "Tigers"19511324
12."Saracens"191207-46

Izmantotie resursi:
https://www.premiershiprugby.com/