Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Austrālija mēģinās tikt pie pirmās uzvaras

Juris Miņins
Juris Miņins

Austrālija mēģinās tikt pie pirmās uzvaras
Vai Austrālijas regbijs apstādinās savu asiņošanu?
Foto: AFP/Scanpix

Pēc nedēļas pauzes rītdien atsāksies Regbija čempionāts, kurā pēc pirmās kārtas vienīgi Austrālija ir palikusi bez uzvarām. Savu pirmo panākumu viņi centīsies izcīnīt pret DĀR.

Regbija čempionāta pirmās divas kārtas Austrālijai nebija veiksmīgas, taču, godīgi sakot, tikai pats lielākais optimists varēja cerēt, ka būs citādāk, jo viņiem pretī stājās pasaules spēcīgākā komanda, Jaunzēlande. Austrālieši viņiem zaudēja 2015. gada Pasaules kausa finālā, kas bija tikai ievads izlases nepārliecinošajam sniegumam, kas pašlaik ir rezultējies sešu zaudējumu sērijā. Mačā pret DĀR “Valabiji” mēģinās lauzt šo nepatīkamo statistiku.

Austrālija pirmo spēli pret DĀR aizvadīs savās mājās, Brisbenā, kas viņiem ir bijusi veiksmīga pilsēta, cīnoties pret dienvidāfrikāņiem, jo viņi ir svinējuši uzvaras astoņos no pēdējiem deviņiem mačiem, kas aizvadīti “Suncorp” stadionā. Kopumā jāsaka, ka, protams, austrāliešiem ir laba ārējā līnija un ar tādiem spēlētājiem kā Israels Folau vai Kveids Kūpers, protams, ka var spēlēt labi un zaļā kontinenta komanda to arī dara, bet, vismaz mačos pret Jaunzēlandi, pievīla uzbrucēji, kuriem ir jāparāda sava labākā spēle.

DĀR komanda pašlaik gan atrodas ļoti grūtā situācijā, jo “Antilopes” pašlaik ir savas identitātes meklējumos. Komandas pārbūve, spēlētāju paaudžu maiņa, kā arī Alistera Kotzes nenosakāmais spēles stils, ko piekopjs dienvidāfrikāņi ir noveduši pie tā, ka bijušie Pasaules kausa ieguvēji vasarā trīs neizteiksmīgās spēlēs, tikai pēc izmisīgām atspēlēšanās akcijām, spēja ar 2-1 pārspēt Īriju, bet pirmās divas Regbija čempionāta spēles viņiem bija ļoti vājas, jo pirmajā cīņā uzvara pret Argentīnu tika izcīnīta vien pēdējā mača minūtē, bet otrajā nedēļā nebija pat tā, proti, “Pumas” savās mājās pārspēja DĀR regbistus.

Nu viņiem bija nedēļa laika, lai saprastu kādu regbiju viņi spēlēs – lēno un pragmatisko Kotzes spēles variantu vai arī dinamisko “Lions” regbiju, kas DĀR komandu aizveda līdz pat Super Rugby finālam. Jo ātrāk viņi to sapratīs, jo ātrāk būs arī rezultāti.

Otrajā pārī gan viss ir ar daudz mazāku intrigu, proti, Jaunzēlandei savās mājās būs jāuzņem Argentīna un jebkurš rezultāts, kas nebūs pārliecinoša uzvara, tiks uzskatīts par neveiksmi. Jā, tik tiešām, “All Blacks” pašlaik ir ieguvuši tādu statusu, ka viņi ir pārliecinoši labākā pasaules regbija izlase, kas, no otras puses, protams, nozīmē arī to, ka visi pārējie ir pret viņiem, kā saka, tieši viņi starptautiskajā regbijā ir komanda, kuru visi vēlas uzvarēt.

Jaunzēlandes sniegums pret Austrāliju plašus komentārus neprasa, jo viņi abās cīņās spēlēja tā, kā viņi būtu galvastiesu pārāka vienība pār “Valabijiem”. Turklāt, ir jāatceras, ka šī Jaunzēlandes izlase jau sen vairs kā nav tā komanda, kas triumfēja 2015. gada Pasaules kausā, jo no vienības ir aizgājuši daudzi iepriekšējo gadu līderi, taču, kā redzam, jaunpienācēji līmeni spēj noturēt.

Kas atliek Argentīnai? Protams, ka viņiem sava pirmā uzvara pret Jaunzēlandi vēl ir jānopelna, taču, no otras puses, pēdējie mači, kas ir aizvadīti abu komandu starpā ir parādījuši, ka argentīnieši var cīnīties un nevienā no spēlēm nav fiksēta bezierunu kapitulācija. Nez vai argentīnieši spēs pretendēt uz uzvaru šajā mačā, taču tā ir pieredze, ko Dienvidamerikas komanda vēl aizvien krāj, lai pēc gadiem, iespējams, spētu cīnīties ar “All Blacks” daudz nopietnāk.

Regbija čempionāts, 3. kārta

MājniekiViesiLaiks
JaunzēlandeArgentīna10:35
AustrālijaDĀR13:05
#KomandaSUNZPPA
1.Jaunzēlande220010+54
2.DĀR21015+5
3.Argentīna21015-5
4.Austrālija20020-54

Vai Austrālija pret DĀR izcīnīs savu pirmo uzvaru turnīrā?

  • 3

  • 1