Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Kanāda piekāpjas Tongai un Nāciju kausā paliek pēdējā

Kanāda piekāpjas Tongai un Nāciju kausā paliek pēdējā
Foto: worldrugby.org

Kanādas regbija izlase šodien ar 23:33 piekāpās Tongas izlasei, tādējādi 2019. gada Klusā okeāna Nāciju kausu noslēdza gan bez uzvarām, gan arī pēdējā vietā.

Šodien ar Tongas un Kanādas regbija izlašu dueli tika iesākta pēdējā, trešā, 2019. gada Klusā okeāna Nāciju kausa izspēles kārta. Jāsaka, ka turnīra kalendārs spēles sakārtoja tādā secībā, ka faktiski pēdējā maču cēlienā komandas cīnījās par konkrētām vietām un šajā gadījumā abu vienību galvenais uzdevums bija nepalikt pēdējā pozīcijā.

Jāsaka, ka mājnieki, tongieši, laiku lieki netērēja un Deivids Halaifonua bija pirmais, kurš nogādāja bumbu ieskaites zonā. Mača tablo uz to brīdi rādīja, ka nospēlētas ir septiņas minūtes. Kanādieši uz to atbildēja ar Gordona Makrorija precīzu soda sitienu, taču Tongas izlase tikai ieskrējās un apstāties nedomāja – trīs piezemējumi pirmajā puslaikā un 11 punktu pārsvars pēc 40 nospēlētām minūtēm.

Otrajā puslaikā abas komandas cīnījās līdzīgi un Kanādas izlase mača izskaņā guva trīs piezemējumus, viens no kuriem veterāna Daniela van der Merves kontā, taču sadeldēt pārsvaru un bīstamā attālumā pietuvoties Tongai, lai apdraudētu viņu šī mača pozīcijas, Ziemeļamerikas komandai neizdevās.

Līdz ar šo zaudējumu Kanādas izlase palika pēdējā vietā 2019. gada Klusā okeāna Nāciju kausā. Savukārt Tongas izlases gala pozīcija noskaidrosies rītdien, pēc Fidži un Samoa izlašu cīņas. Atgādināsim, ka par uzvaru šī gada Nāciju kausā rītdien cīnīsies Japānas un ASV izlases.

Jāpiebilst, ka Tongas komandai šis panākums ļāva pārtraukt četru zaudējumu sēriju, bet Kanādai turpretī šis ir piektais zaudējums pēc kārtas un 12. neveiksme pēdējos 14 mačos.

2019. gada Klusā okeāna Nāciju kauss regbijā

MājniekiViesiRezultāts
SamoaTonga25:17
JapānaFidži34:21
KanādaASV47:19
ASVSamoa13:10
FidžiKanāda38:13
TongaJapāna7:41
TongaKanāda33:23
ASVJapāna
FidžiSamoa

A grupa

#KomandaSUNZP
1.ASV22009
2.Fidži21015
3.Tonga31025

B grupa

#KomandaSUNZP
1.Japāna220010
2.Samoa21015
3.Kanāda30031

Izmantotie resursi:
World Rugby | world.rugby


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.