Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Kanādietes Pasaules kausu sāk ar 98:0 pret Honkongu

Juris Miņins
Juris Miņins

Kanādietes Pasaules kausu sāk ar 98:0 pret Honkongu
Kanādas sieviešu regbija izlase
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Īrijā tika dots starts pēc kārtas astotajam Pasaules kausam regbijā sievietēm un pirmajā spēļu kārtā pie uzvarām tika visas galvenās favorītes.

Spēļu diena sākās ar Anglijas un Spānijas spēli, kurā, jāsaka godīgi, reti kurš mēģināja saskatīt kādu intrigu, jo, lai arī spānietes ir Eiropas čempiones, Anglijas izlases dāmas šajā sezonā ar "Grand Slam" uzvaru triumfēja Sešu nāciju kausā un šobrīd ir pasaules spēcīgākā sieviešu izlase.

Šajā spēlē viss notika pēc jau iepriekš paredzēta scenārija, proti, anglietes uzbruka no spēles pirmajām minūtēm, darīja to ar nospiedošu pārsvau un faktiski jau pēc pirmā puslaika mačā nekādas intrigas nebija – 24:5. Otrajā puslaikā Anglijas izlase tikai palielināja savu pārsvaru, panākot beigu rezultātu, 56:5.

Pēc līdzīga scenārija noritēja arī Jaunzēlandes un Velsas izlašu mačs, jo "Melnās papardes", kā sauc jaunzēlandietes, pirmo puslaiku aizvadīja diezgan pārliecinoši un otrajā atlika vairs tikai noturēt iegūto pārsvaru, kas arī tika izdarīts – 44:12.

Pirmā turnīra spēle, kurā varēja redzēt divu komandu īstu cīniņu, bija ASV un Itālijas komanda. Lai arī amerikānietes jau otrajā mača minūtē guva piezemējumu, itālietes neapjuka un puslaiks noslēdzās pie kaujinieciskā 7:12. Otrais puslaiks, jāsaka, tikai aizvadīts teju identiski, jo pie otrā piezemējuma mačā tika Krisa Tomasa un itālietes uz diviem oponenšu piecu punktu uzbrukumiem atbildēja ar vienu savu. Mača gala rezultāts – 24:12 par labu ASV.

Daudz vieglāka spēle padevās Kanādas dāmām, kuras Pasaules kausu sāka ar cīņu pret Honkongas izlasi. Kanādietes, kuras, kopā ar anglietēm un jaunzēlandietēm, pirms turnīra tika sauktas kā vienas no galvenajām pretendentēm uz uzvaru visā turnīrā, sagrāva Āzijas izlasi ar 98:0. Ar pieciem piezemējumiem šajā spēlē izcēlās Magali Hārvija, kura arī tika atzīta par mača labāko spēlētāju.

Jāpiebilst, ka šī ir Kanādas sieviešu regbija izlases visu laiku lielākā uzvara tās pastāvēšanas 30 gados.

Savukārt mājniecēm īrietēm Pasaules kauss bija jāsāk ar cīņu pret spēcīgo Austrālijas izlasi. Šis mačs, pēc sava dramatisma, noteikti var tikt saukts par kārtas centrālo cīņu, jo Īrija izcīnīja fantastisku uzvaru – 19:17.

Mājnieces izvirzījās vadībā pirmās, taču puslaikā komandas devās pie rezultāta 7:5 par labu Īrijai, kas nozīmēja, ka Austrālija vēl mēģinās teikt savu pēdējo vārdu. Tiesa, pašā puslaika sākumā viņām tas neizdevās un cīņa ievilkās, līdz puslaika vidū austrālietes, pateicoties Šenonas Perijas piezemējumam, nokļuva vadībā ar 10:7.Prieki viešņām gan ilga aptuveni piecas minūtes, kad mājnieces astoņu minūšu laikā guva 12 punktus un rezultāts jau kļuva 19:10.

Mača izskaņā, kas bija ārkārtīgi spraiga un nekādā ziņā nepiekāpās līdzīgiem mačiem vīru izpildījumā, austrālietes gan septiņus punktus atguva, izlīdzinot puslaika rezultātu, taču mača rezultātu izlīdzināt neizdevās un īrietes svinēja ļoti svarīgu uzvaru.

Austrālijas izlasei šis zaudējums turpmākajā turnīra gaitā var dārgi maksāt, jo izslēgšanas mačiem kvalificējas katras grupas labākā komanda, kā arī labākā otrās vietas ieguvēja starp visām grupām. Tā kā A grupā ir ielozēta gan Kanāda, gan Jaunzēlande, tad var izteikt pieņēmumu, ka austrālietēm būs vienlaicīgi jācīnās ar divu grupu pretniecēm, savas – klātienē, bet A grupas – neklātienes cīņā.

Pirmo spēļu dienu noslēdza Francijas un Japānas spēle. Tajā viena no spēcīgākajām Eiropas izlasēm parādīja savu pārākumu, zaudēja tikai divus piezemējumus un izcīnīja drošu uzvaru ar 72:14.

2017. gada Pasaules kauss regbijā sievietēm

MājniekiViesiRezultāts
AnglijaSpānija56:5
JaunzēlandeVelsa44:12
ASVItālija24:12
KanādaHonkonga98:0
ĪrijaAustrālija19:17
FrancijaJapāna72:14

Turnīra tabulas pēc 1. kārtas

A grupa

#KomandaSUNZP
1.Kanāda11005
2.Jaunzēlande11005
3.Velsa10010
4.Honkonga10010

B grupa

#KomandaSUNZP
1.Anglija11005
2.ASV11005
3.Itālija10010
4.Spānija10010

C grupa

#KomandaSUNZP
1.Francija11005
2.Īrija11004
3.Austrālija10011
4.Japāna10010

Atlikušās grupu turnīra spēles

13.08.2017.
Jaunzēlande – Honkonga
Anglija – Itālija
ASV – Spānija
Kanāda – Velsa
Īrija – Japāna
Francija - Austrālija

17.08.2017.
Kanāda – Jaunzēlande
Anglija – ASV
Itālija – Spānija
Austrālija – Japāna
Velsa – Honkonga
Francija – Īrija

     [+] [-]

, 2017-08-10 09:53, pirms 7 gadiem
Izvālēja ne pa jokam.