Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Matiašvili nodrošina Gruzijas uzvaru, Fidži pārspēj Samoa

Matiašvili nodrošina Gruzijas uzvaru, Fidži pārspēj Samoa
Gruzijas izlase
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien tika aizvadīta pirmā Klusā okeāna nāciju kausa turnīra kārta, kurā pie panākumiem tika Gruzijas un Fidži valstsvienības.

2018. gada Klusā okeāna nāciju kauss ir īpašs ar to, ka tajā piedalās Gruzijas valstsvienība, kurai ar šo reģionu nav ģeogrāfiskas saiknes. Tas tika darīts tāpēc, ka sākotnēji tika domāts, ka Tongas izlase nevarēs piedalīties šajā turnīrā, jo viņiem bija ieplānotas spēles 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā un gruzīni tika uzaicināti, lai ieņemtu vakanto pozīciju. Tiesa, sakarā ar nebūšanām Eiropas regbija savienībā un tam sekojošajiem izmeklēšanas un apelāciju procesiem, Tongas izlasei parādījās brīvs laiks un viņi pievienojās reģionālajam čempionātam.

Tiesa, jāsaka, ka pirmajā spēlē viņi gan neparādīja labāko spēli un piekāpās Gruzijai. Jāpiebilst, ka gruzīni labi aizvadīja mača pirmo daļu, kuru uzvarēja ar 13:3, taču otrajā spēles pusē zaudēja divus piezemējumus un tikai pateicoties Soso Matiašvili realizētajam soda sitieniem spēja noturēt uzvaru ar 16:15. Jāpiebilst, ka Matiašvili guva visus Gruzijas izlases punktus.

Otrajā mačā scenārijs bija līdzīgs, jo, lai arī Samoa, pateicoties Tusi Pisi realizētajam sodam pirmā izvirzījās vadībā, puslaiku labāk aizvadīja Fidži izlase, kura šī spēles nogriežņa otrajā pusē guva trīs piezemējumus un tieši tādā pašā garā sāka arī otro spēles cēlienu, panākot 24:3. Mača izskaņā gan Samoa komanda metās atspēlēties un viņiem tas teju izdevās, taču beigu beigās pavisam maz, tommēr, pietrūka un Fidži svinēja uzvaru ar 24:22.

Otrajā spēļu kārtā tiksies abu maču uzvarētāji, Gruzija un Fidži, kā arī Tongas un Samoa valstsvienības.

2018. gada Klusā okeāna nāciju kauss

MājniekiViesiRezultāts
TongaGruzija15:16
FidžiSamoa24:22
#KomandaSUNZP
1.Fidži11005
2.Gruzija11004
3.Tonga10011
4.Samoa10011

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.