Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Startēs Nāciju kauss regbijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Startēs Nāciju kauss regbijā
Foto: AFP/Scanpix

Rīt Urugvajā tiks dots starts World Rugby, jeb Starptautiskās regbija federācijas, rīkotajam Nāciju kausam regbijā, kurā piedalīsies sešas izlases.

Spēcīgākās regbija izlases jūnijā izspēlē savas testu maču sērijas, bet komandas, kuras atrodas pasaules ranga otrā desmita izskaņā nu jau vairāk kā 10 gadus piedalās Nāciju kausā. Šogad par titulu cīnīsies Namībijas, Spānijas, Krievijas un Urugvajas pirmās izlases, kā arī Argentīnas un Itālijas otrās komandas.

Šis turnīrs tika veidots, lai arī nominālajām otrā līmeņa komandām būtu kvalitatīvi pretinieki un iespēja labāk sagatavoties kā regulārajām spēlēm, tā dalībai Pasaules kausā. Jāpiebilst, ka pašlaik neviena no četrām pirmajām izlasēm nav garantējusi sev vietu 2019. gada Pasaules kausā.

Montevideo notiekošajā turnīrā, salīdzinot ar pagājušo gadu, nepiedalīsies 2016. gada kausa ieguvēji rumāņi, jo šogad viņi ir devušies testu maču sērijā un spēlēs pret Japānu, Kanādu un Brazīliju. Viņu vietu turnīrā šogad ieņems Krievijas izlase, kuri iepriekš Nāciju kausā spēlēja 2014. gadā un kopā šī turnīra dalībnieku sarakstā ir bijusi sešas reizes, labāko sniegumu parādot 2006. gadā, iegūstot 3. vietu.

Jāpiebilst, ka Nāciju kausā, tāpat kā pašlaik Gruzijā notiekošajā Pasaules U20 čempionātā, World Rugby testē dažādas noteikumu izmaiņas. Urugvajas turnīrā tiesnešiem un spēlētājiem kopumā būs jāpārbauda septiņi dažādi spēles jaunievedumi.

2017. gada Nāciju kauss regbijā

A grupa

#KomandaSUNZP
1.Argentīna XV00000
2.Namībija00000
3.Urugvaja00000

B grupa

#KomandaSUNZP
1.Uzlecošā Itālija00000
2.Krievija00000
3.Spānija00000

Izmantotie resursi:
World Rugby