Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jauno sezonu Monpeljē sāks ārpus mājas arēnas

Juris Miņins
Juris Miņins

Jauno sezonu Monpeljē sāks ārpus mājas arēnas
Monpeljē regbisti
Foto: AFP/Scanpix

Francijas regbija līgas ir paziņojusi, ka piešķirs sodu Top 14 turnīrā spēlējošajai Monpeljē vienībai par iepriekšējās sezonas 21. kārtas mačā izkārto plakātu un jaunās sezonas ievadā klubs nedrīkstēs spēlēt savā arēnā.

Atgādināsim, ka incidents, kurš noveda pie Francijas regbija čempionāta organizatoru sankcijām, notika iepriekšējās Top 14 sezonas 21. kārtas mačā, kurš norisinājās “Altrad Stadium” arēnā, kad Monpeljē uzņēma Parīzes “Racing 92”. Monpeljē komandas līdzjutēji izkāra arēnā plakātu, kurā tika pausts aicinājums Francijas regbija līgas vadītājam Polam Gozjē atstāt savu amatu.

Čempionāta vadībai šāds plakāts nelikās atbilstošs, tāpēc Monpeljē komanda ir sodīta. Šobrīd ir paziņots, ka komandai būs jānomaksā 70 000 eiro liela soda nauda, kā arī nākošā sezona būs jāuzsāk citā arēnā, pagaidām gan precīzs spēļu skaits, kas ies garām “Altrad Stadium” nav zināms.

Jāpiebilst, ka iepriekšminētajā spēlē Monpeljē komanda sagrāva savus viesus no Parīzes ar 54:3 un regulārajā sezonā turnīra tabulā ieņēma trešo vietu. Tiesa, jau pirmajā izslēgšanas maču kārtā Monpeljē regbistiem atkal bija jāstājas pretī “Racing 92” komandai un šajā spēlē viņi zaudēja – 13:22.

Kā arī...

- Kļuvis zināms, ka Jaunzēlandes izlasei spēlē pret Samoa komandu nevarēs palīdzēt nedz Džeroms Kaino, nedz komandas kapteinis Kīrans Rīds. Tapat ceļgala savainojumu guva “Chiefs” rindās spēlējošais Ārons Krūdens, bet par viņa dalību izlases mačos ziņu vēl nav.

- Francijaas čempioni Klermona ir parakstijusi jaunu līgumu ar Žudiselu Kankorjē. 21 gadu vecais spēlētājs, kurš gāja Klermonas komandas pamatsastāvā četrās no pēdjām piecām sezonas spēlēm, tajā skaitā arī finālā, Klermonas komandā pavadīs vēl trīs sezonas.

- Savukārt Tulona, kas jau otro sezonu pēc kārtas zaudē Francijas čempionāta finālā, plāno parakstīt līgumu ar “Stade Francais” pārstāvi Vaisea Najaicalevu.

- Savukārt DĀR regbisti Ruāns Kombriks un Lourens Erasmuss nespēlēs DĀR čempionātā, kaas zināms kā Currie Cup, bet dosies uz Japānu, kur pārstāvēs Top līgas komandas.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features
Регби на rugger.info - мир регби онлайн на...