Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Lestera pieveic Bātu un atgriežas "play-off" zonā

Lestera pieveic Bātu un atgriežas "play-off" zonā
Telusa Veainu gūst pēdējo "Tigers" piezemējumu mačā pret Bātu
Foto: PA Wire/Scanpix

Leģendārajā Tvikenhemas stadionā notikušajā spēlē Lesteras "Tigers" pieveica Bātas regbistus un, izmantojot konkurentu neveiksmi, atgriezās izslēgšanas maču zonā, bet Bātai sapņi par "play-off" gan bija beigušies.

Jāsaka uzreiz, ka Bātas komandai šī spēle nevar tikt saukta par veiksmīgu, jo, lai arī viņi to aizvadīja regbijam leģendārajā Tvikenhemas stadionā, kur nomināli skaitījās mājnieki, spēles ievadā neko vairāk par pāris soda sitieniem viņi noorganizēt nevarēja. Situāciju vēl vairāk sarežģīja tas, ka puslaika vidū Bātas regbisti, viens pēc otra, nopelnīja divas dzeltenās kartītes un šajā laikā Lestera arī guva savu pirmo piezemējumu šajā cīņā, kad veiksmīgāks par visiem izrādījās Adams Tompstons.

Tiesa, mājniekiem ātri vien izdevās atspēlēties, jo pēc mola izspēles bumbu ieskaites zonā nogādāja Toms Dans un tas ļāva viņiem pārtraukumā iet esot vadībā ar 13:10.

Otrais puslaiks gan visu salika pa plauktiņiem, jo tā pirmajā pusē ar diviem piezemējumiem izcēlās Siona Kalamafoni un tas arī noteica mača tālāko gaitu. Rīzs Prīstlends gan guva vēl sešus punktus, realizējot divus sodus, taču "Tigers" vēl divas reizes piespieda bumbu Bātas ieskaites zonā un ar to bija vairāk nekā pietiekoši, lai svinētu panākumu.

Jāpiebilst, ka Džordžs Fords pret savu bijušo komandu, lai arī guva deviņus punktus, īsti pārliecināts neizskatījās, jo vairākas reizes arī sita garām. Jāpiebilst, ka viņš ir arī vienīgais regbists, kurš "The Clash" mačā, kā to dēvē Anglijā, ir uzvarējis pārstāvot abas komandas.

Pēc šī panākuma Lestera atgriezās izslēgšanas maču zonā, taču tas nebū iespējams, ja Ņūkāslas "Falcons" izbraukumā nebūtu piekāpušies Vustera "Warriors" ar 13:27.

Savukārt "Wasps" vienība ar 27:28 piekāpās Seilas "Sharks" komandai. "Haizivis" gan var teikt, ka izglābās šajā mačā, jo izšķirošo piezemējumu guva jau mača kompensācijas laikā, kad Mārlands Jards, kurā komandai pievienojās vien šīs sezonas sākumā, piespieda bumbu ieskaites zonā. Šis Koventrī komandai bija jau otrais zaudējums pēc kārtas.

Čempionāta līderi Ekseteras "Chiefs" un Londonas "Saracens" gan tādas vaļības, tuvojoties regulārā turnīra izskaņai, vairs nepieļauj un tāpēc ir izcīnījuši uzvaras. "Chiefs" tika galā ar Glosteru (46:10), bet "Saracens" bija pārāki pār Northemptonas "Saints" ar 63:13.

Nevar nepieminēt arī to, ka pie panākumiem tika abas turnīra lejasgala komandas, "London Irish" un Vusteras "Warriors", kuri pārspēja, attiecīgi, "Harlequins" (35:5) un Ņūkāslas "Falcons" (27:13). Abas komandas pašlaik cīnās par palikšanu Premjerlīgā, tiesa, Vusteras komandai uzdevums ir vieglāks – lai nodrošinātu palikšanu spēcīgāko sabiedrībā, viņiem pietiek ar vienu panākumu kādā no trim nākošajiem mačiem un vēl vienu punktu, kamēr "London Irish" ir jācer uz vusteriešu neveiksmēm un jāuzvar vismaz divās spēlēs, kā arī jāgūst divi bonuspunkti.

Anglijas Premjerlīga, 19. kārta

MājniekiViesiRezultāts
Seilas "Sharks""Wasps"28:27
Northemptonas "Saints""Saracens"13:63
BātaLesteras "Tigers"19:34
Vusteras "Warriors"Ņūkāslas "Falcons"27:13
"Harlequins""London Irish"5:35
Eksetera "Chiefs"Glostera46:10

Anglijas Premjerlīga, 2017./2018. gada sezona

#KomandaSUNZP
1.Ekseteras "Chiefs"19140570
2."Saracens"19130662
3."Wasps"19111756
4.Lesteras "Tigers"19120755
5.Ņūkāslas "Falcons"19120754
6.Seilas "Sharks"19100953
7.Glostera19101851
8.Bāta19901046
9."Harlequins"19701236
10.Northemptonas "Saints"19601332
11.Vusteras "Warriors"19601331
12."London Irish"19301622

Izmantotie resursi:
https://www.premiershiprugby.com/


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.