Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Miesnieki" arī šosezon startēs starptautiskos turnīros

Andrejs Siliņš

"Miesnieki" arī šosezon startēs starptautiskos turnīros
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Nikon"

10. aprīlī ar Latvijas čempionāta spēli pret "EK Sistēmas/Eži” komandu savu 24. sezonu sāks Latvijas titulētākais regbija klubs "Miesnieki". Uz sezonu tās priekšvakarā kluba galvenais treneris un prezidents Uldis Bautris raugās ar piesardzīgu optimismu - svarīgas cīņas būs jāizcīna gan vietējā mērogā, gan sacensībās ārpus Latvijas robežām.

"Vēl neesam gatavi sezonai, samērā daudz spēlētāji ir uzaicināti uz dažādam izlasēm, komanda īsti kopā nav bijusi. Reāli tikai pēc izlases pavasara cikla pēdējās spēles 2. maijā pret Andoru sāksim reālu kopdarbību," sezonas priekšvakarā teic Uldis Bautris.

"Klubs ir oficiāli dibināts 1993. gadā, bet sacensībās piedalāmies jau kopš 1992. gada. Esam deviņas reizes uzvarējuši Latvijas čempionātā, 14 reizes ieguvuši Latvijas kausu, tāpat ir vēl citi panākumi. Kluba vēsturē ir bijuši labi un ne tik labi periodi, taču šobrīd, šķiet, esam uz pareizā ceļa," Bautris ir noskaņots optimistiski.

Šosezon "Miesnieki" savas komandas deleģēs dalībai vairākos turnīros. Klasiskajā regbijā klubs piedalīsies Latvijas un Lietuvas čempionātos, Baltijas čempionātā, kā arī Latvijas kausa izcīņā. Tāpat pamatsastāva tuvākās rezerves Normunda Stružas vadībā ar komandas nosaukumu "ULRE" piedalīsies Baltijas čempionāta otrajā divīzijā. Regbijā 7 kluba komanda "Transact Pro" jau tradicionāli startēs grandiozajā Amsterdamas turnīrā, piedalīsies arī Baltijas čempionātā, ja tas šogad notiks, un arī sacensībās Latvijā ar "STATS serviss" nosaukumu – gan kausa izcīņā (10. maijā), gan Latvijas čempionātā, kas trijās kārtās tiks izspēlēts jūlijā.

"Mūsu kluba lielākais atbalstītājs ir "Transact Pro", viņu atbalsts sastāda vairāk nekā pusi kluba budžeta. Viņu prioritāte ir veiksmīgs starts Lietuvas čempionātā," norāda Uldis Bautris. Pērn Lietuvas čempionātā izdevās izcīnīt augsto trešo vietu, šogad minimālais mērķis ir to noturēt. "Daudziem Latvijā nepatīk, ka mēs spēlējam Lietuvā, bet, lai progresētu, ir jāspēlē ar spēcīgiem pretiniekiem un jāmācās," uzskata Uldis Bautris. Līdzās "Transact Pro" starp kluba lielajiem atbalstītājiem minami STATS grupas uzņēmumi, "ULRE" un Ķekavas novads.

Kluba rindās sevi pamazām piesaka jaunā treneru paaudze. Uldim Bautrim darbā ar pirmo sastāvu šosezon palīdzēs pieredzējušie spēlētāji Viktors Silvoniks un Andris Andersons, kā arī kluba veterāns Armands Višņevskis, savukārt Normundam Stružam darbā ar otro sastāvu šogad asistē divi citi leģendāri kluba spēlētāji – Māris Robežnieks un Kristaps Andersons. Bautris neizslēdz, ka abi vēl varētu kādā spēlē parādīties laukumā pirmās komandas sastāvā, lai arī aktīvo spēlētāju gaitas jau noslēguši.

Starpsezonā komandu pametis tās ilggadējais līderis Valters Raņķis, kurš papildinājis sīvāko konkurentu Latvijas absolūto čempionu "Livonia" rindas. Turp devušies arī Juris Pavlovs un Uģis Eida. Bautris atzīst, ka Raņķa loma laukumā bijusi ļoti nozīmīga, taču viņa prombūtne dos iespēju jaunā viļņa spēlētājiem, kas jau bija sākuši stipri mīt Valteram uz papēžiem. "Ja komanda turpinās attīstīties šādā pašā tempā, mūsu pīķis varētu būt pēc gada vai varbūt diviem," jaunās paaudzes spēlētāju progresu atzinīgi novērtē kluba galvenais treneris, kurš uzteic arī pieredzējušo spēlētāju lojalitāti klubam. "Novērtēju to, ka tādi pieredzējuši spēlētāji kā Jānis Skuja, Leno Bramanis, Jānis Priede, Edgars Cīrulis, Gunārs Andersons, neskatoties uz aizņemtību, atrod laiku arī treniņiem. Ļoti ceru uz viņu palīdzību šosezon.” Starpsezonā komandu ir papildinājis pieredzējušais Latvijas izlases pirmās līnijas spēlētājs Guntis Cirša, kurš pārnācis no "Ovāls" vienības, tāpat no ASV atgriezies cits pirmās līnijas spēlētājs Kārlis Dzenis, atsevišķos turnīros komandai varētu palīdzēt arī pieredzējušais Arvis Pilenieks un kluba audzēknis Andrejs Aleksandrovs, kurš dzīvo, strādā un spēlē Nīderlandē. Tiesa, būtisku robu sastāvā iecirtuši savainojumi.

To dēļ ilgāku laiku klubam palīdzēt nevarēs Jānis Zālmans, Matīss Batarags, Maksims Batrakovs un Roberts Ameters, sezonas sākumā jāiztiek arī bez Elmāra Šefanovska.

Savas mājas spēles "Miesnieki" šosezon aizvadīs savā Rīgas Tehniskās koledžas laukumā, kura labiekārtošanas darbi vēl turpinās, taču izdarīts jau gana daudz, lai aizvadītu spēles. "Esam gandarīti par to, ka kluba bāze Rīgas Tehniskajā koledžā attīstās. Dažus gadus atpakaļ mums galīgi nebija kur trenēties, bet tagad novērojams arī lielāks cilvēku pieplūdums treniņos. Ir daudz jaunu puišu, kas apmeklē treniņus,” gandarīts ir Bautris. Kluba mērķi šai sezonai ierasti ambiciozi – jācīnās par augstākajām vietām visos turnīros, kur klubs piedalīsies. Klubs ir izsalcis pēc panākumiem pašu mājās, jo iepriekšējais lielais panākums Latvijas mērogā bija 2013. gadā iegūtais Latvijas kauss klasiskajā regbijā.

"Miesnieku" pirmās spēles Latvijas čempionātā:

DatumsLaiksVietaPretinieks
10. aprīlis19:00Rīgas Tehniskās koledžas laukums"EK Sistēmas/Eži"
17. aprīlis19:30Rīgas Tehniskās koledžas laukums"Jūrmala/LLU"

Informāciju sagatavoja
Regbija klubs "Miesnieki"