Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Ar "TFS Bulduri" uzvaru startē Latvijas regbija čempionāta jaunā sezona

Ar "TFS Bulduri" uzvaru startē Latvijas regbija čempionāta jaunā sezona
Vladimirs Ņikonovs
Foto: Zigismunds Zālmanis (Nikon)

Ar ''TFS Bulduri'' pārliecinošu uzvaru 55:0 pār jaunizveidoto komandu ''Jūrmala'/LLU", ceturtdien 9. aprīlī Juglā startēja 2015. gada Latvijas čempionāts.

Pieredzējušo vicečempionu pārākums - deviņi piezemējumi pār daudz jaunākiem un mazāk pieredzējušiem puišiem, no kuriem daudzi bija debitanti, šaubas par spēles iznākumu neradīja, tomēr abu komandu treneri bija ar spēli apmierināti. ''Pirmajā puslaikā spēlēja mūsu pirmais sastāvs, bija arī kļūdas, īpaši bumbas pārvaldīšanā,'' sacīja ''TFS Bulduri'' galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs. ''Otrajā puslaikā izdarījām septiņas spēlētāju maiņas, izlaidām laukumā jaunos spēlētājus no kuriem trīs vai četri spēlēja pirmo reizi. Arī šādas spēles ir noderīgas, jo dod jaunajiem pieredzi. Varu uzteikt arī pretiniekus, kuri labi cīnījās aizsardzībā.''

''Jūrmala''/LLU galvenais treneris Arvis Pilenieks gan norādīja, ka pretinieki bija pārkāpuši Treneru komisijā panākto vienošanos neiesaistīt pārstāvjus no valsts izlases kandidātiem. ''Ja viņu nebūtu, tad cīņa būtu daudz sīvāka,'' viņš teica. ''Taču esmu ar spēli apmierināts un uzskatu, ka puiši nospēlēja cienījami. Diemžēl paši neizmantojām gūt punktus ar diviem soda sitieniem. Mazliet pietrūka, turklāt bija jāsit pret vēju,'' sacīja Pilenieks. ''Vēlos pateikt paldies arī tiem kluba spēlētājiem, kuri nepiedalījās spēlē, bet bija atnākuši atbalstīt. Kopā bijām kādi 30,'' teica ''Jūrmala''/LLU galvenais treneris.

Jaunajā komanda ir arī daļējs LLU komandas turpinājums, kuras kapteinis ir vēl no LLU pirmssākumiem - Normunds Bērziņš. Regbija aprindās pazīstamākie ir U20 izlases spēlētājs Gvido Zaļmežs, U18 un U19 regbija 7 izlasē spēlējušais Jānis Pelēcis. Mačā piedalījās arī ''Jūrmalas'' spēlētāji, kuri nesen atgriezās no U18 Eiropas čempionāta Francijā.

Piektdien plkst. 19 Rīgas Tehniskās koledžas laukumā pie t/c ''Domina'' notiks spēle starp ''Miesnieki/Ķekava'' un LMT/''Eži'' komandām, bet sestdien plkst. 14 Rūjienā RK ''Fēnikss'' uzņems pēdējo divu gadu čempionus ''Garkalne/Livonia''.

Latvijas čempionātā sešas komandas spēlē divos apļos. Pirmajās divās vietās esošās komandas 10. oktobrī finālspēlē sacentīsies par zelta medaļām, bet trešās un ceturtās vietas īpašnieces - par bronzas medaļām.

Latvijas čempionāta 1. spēle

TFS Bulduri - Jūrmala/LLU 55:0 (33:0)
TFS Bulduri. Piezemējumi: Matīss Zalcmanis (2), Andrejs Borisovs, Santis Podāns (4), Jānis Riekstiņš, Elmārs Imbrass. Realizācija: Mihails Tumins (5).
Tiesnesis: Renārs Reiniks.

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans,
LRF preses sekretārs