Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Krievija un Rumānija izgāžas EČ mačos

Juris Miņins
Juris Miņins

Krievija un Rumānija izgāžas EČ mačos
Portugāles izlase pēc uzvaras pār Beļģiju
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Krievijas un Rumānijas regbija izlases šajā nedēļas nogalē aizvadīja pagalam neveiksmīgus mačus 2020. gada Eiropas čempionāta ietvaros, jo krievi ar 12:38 piekāpās Beļģijai, bet rumāņi atzina Portugāles pārākumu ar 11:22.

Otrajā 2020. gada regbija Eiropas čempionāta kārtā, kā daudziem šķita sākumā, daudz neatbildētiem jautājumiem nevajadzēja būt, jo visi trīs spēļu pāri bija ar vienu izteiktu spēles favorītu. Kā izrādījās vēlāk, prognozes izrādījās absolūti aplamas.

Pirmajā otrās kārtas spēlē tikās 2019. gada Pasaules kausa dalībniece Krievija un Beļgija, kas iepriekšējos gados demonstrēja ļoti vāju sniegumu, kura parasti pietika vien, lai nenāktos cīnīties par palikšanu elites grupā. Pirms mača Krievijas izlases kapteinis Jurijs Kušnarjovs arī visnotaļ bravūrīgi izteicās, ka beļģu spēles līmeni parāda viņu lielie vēderi.

Nav zināms vai lielo vēderu vai citu iemeslu dēļ, bet spēles iesākumā krieviem izdevās izvirzīties vadībā ar 12:0 un tas deva pamatu domāt, ka šī spēle var noslēgties ar graujošu "Lāču" uzvaru, taču tas, kā izrādījās vēlāk, bija tikai sākums. Vēl līdz puslaika pārtraukumam "Sarkanie velni" atspēlēja 10 punktus, bet otrajā puslaikā, izmantojot pārspēku uzbrucēju rindās un demonstrējot prasmīgu aizsardzību, uzvarēja ar 28:0, kas viņiem deva ne tikai uzvaru, bet arī bonusa punktu.

Otrajā dienas mačā Portugāle savā laukumā uzņēma Rumāniju. Portugāļi tikai šosezon spēja atgriezties "Rugby Europe" rīkotā Eiropas čempionāta spēcīgāko komandu grupā, kamēr rumāņi ir vieni no EČ visu laiku labākajām komandām. Pēdējā laikā gan Rumānijas regbiju plosa gan dažāda veida intrigas un problēmas, gan, ja runā par izlasi, gripa, taču tās līmenis tāpat ir pietiekošs, lai, vismaz uz papīra, "Ozolus" uzskatītu par mača favorītiem.

Pirmajā EČ mačā pārspējot Beļģiju, savu skatītāju priekšā Portugāle, kas vēl 2007. gadā spēlēja Pasaules kausā, uz Eiropas otrās lielākās regbija skatuves arī iznāca ļoti pārliecinoši, ātri gūstot pārsvaru rezultātā un visa mača laikā, pat neskatoties uz desmit mazākumā pavadītām minūtēm, šo pārsvaru neizlaida no rokām.

Jāpiebilst, ka rumāņi šo spēli aizvadīja diezgan konservatīvi un laimi meklēja spēcīgo uzbrucēju veidotajos uzbrukumos, taču tas laimi neatnesa. Divi piezemējumi uzvarētāju labā Denijam Antuanesam.

Visbeidzot - Gruzijas un Spānijas duelis. Šajā cīņā tikās, iespējams, divas spēcīgākās EČ komandas, jo par "Lelos" spēku jautājumu nav jau kādu laiku, bet spāņi pēdējo gadu laikā ir uzlabojuši savu sniegumu un, visdrīzāk, apsteiguši iepriekšējos gruzīnu "mūžīgos pretiniekus", rumāņus.

Lai arī dienu iepriekš bija novērotas divas sensācijas, kā arī daudzi cerēja, ka arī Spānija spēs pārsteigt gruzīnus, tas, diemžēl nenotika un, lai arī ne pašā skatāmākajā spēlē, taču Gruzijas izlase tika galā ar spāņiem diezgan pārliecinoši – 23:10, visus savus punktus gūstot jau pirmajā puslaikā.

2020. gada Eiropas čempionāts regbijā

MājniekiViesiRezultāts
BeļģijaKrievija38:12
PortugāleRumānija22:11
SpānijaGruzija10:23
#KomandaSUNZP
1.Gruzija22009
2.Portugāle22008
3.Beļģija21016
4.Spānija21015
5.Rumānija20020
6.Krievija20020

Izmantotie resursi:
https://www.rugbyeurope.eu/

     [+] [-]

, 2020-02-09 21:17, pirms 4 gadiem
Lielie vēderi beigās uzvarēja lielos vates irsējus.