Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Austrālija otrajā puslaikā atspēlē 24 punktu deficītu un izvairās no kauna

Juris Miņins
Juris Miņins

Austrālija otrajā puslaikā atspēlē 24 punktu deficītu un izvairās no kauna
Maikls Čeika
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē mūsu planētas dienvidu puslodes labākās regbija komandas aizvadīja pēdējo Regbija čempionāta kārtu, kurā Austrālija tikai otrajā puslaikā, atspēlējot 24 punktu deficītu, spēja izvairīties no pēdējās vietas.

Iepriekšējās nedēļas nogale starptautiskajā regbijā bija diezgan interesanta, jo tika aizvadīta pēdējā Regbija čempionāta kārta, kurā DĀR savā laukumā uzņēma Jaunzēlandi, kurus viņi bija pieveikuši izbraukumā, bet Austrālija bija devusies uz Argentīnu, kur viņiem bija jāizcīna uzvara, lai izvairītos no kauna, t.i., pēdējās vietas turnīrā.

Jāsaka, ka pirmajā mačā cīniņš patiešām bija spraigs, jo ne viena, ne otra komanda nevēlējās ļaut atrauties pretiniekiem pārāk tālu. Pirmais puslaiks arī noslēdzās pie neizšķirta rezultāta, jo 40 minūšu laikā vien Handre Polārds un Bodens Barets spēja gūt punktus, divreiz raidot bumbu vārtos no soda pozīcijām.

Otrais puslaiks gan bija daudz rezultatīvāks, jo mājnieki sāka to ar ofensīvu, kas divdesmit minūšu laikā viņiem deva trīs piezemējumus, taču jaunzēlandieši, uzņēmuši tik daudz "sitienus", nokdaunā nepalika ilgi, atbildot ar to pašu līdz mača pēdējās minūtēs Ārdijs Savea guva piezemējumu, rezultātu izlīdiznot, bet Ričijs Mounga bija precīzs realizācijas sitienā, kas Jaunzēlandes izlasei deva laimīgu uzvaru ar 32:30.

Savukārt otrajā spēlē Argentīnieši daudz neceremonējās un jau no pirmajām minūtēm parādīja, ka viņi ir laukuma saimnieki un ir gatavi izmantot katru austrāliešu kļūdu. Tas noveda pie tā, ka līdz piektajai minūtei "Los Pumas" bija guvuši divus piezemējumus un 14 punktus. Puslaika vidū Maikls Hūpers un Bernards Foulijs septiņus punktus gan atspēlēja, taču tas bija vienīgais rezultatīvais austrāliešu uzbrukums pirmajā puslaikā, jo tā turpinājumā argentīnieši izcēlās ar vēl diviem piezemējumiem un pārtraukumā devās pie graujoša rezultāta – 31:7.

Šajā brīdī Austrālijas komanda atradās bezdibeņa malā, jo viņiem bija 40 minūtes, lai atspēlētu 24 punktu deficītu, pretējā gadījumā viņu dalību 2018. gada Regbija čempionātā droši varēs saukt par katastrofu.

Iespējams, komandas galvenais treneris Maikls Čeika saviem padotajiem puslaika pārtraukumā bija pateicis pareizos motivācijas vārdus, taču otrais puslaiks bija pilnīgs pretstats pirmajam. Jau pirmajās desmit minūtēs austrālieši bija atguvuši 21 punktu un, lai arī mājnieki uz to atbildēja ar precīzu soda sitienu, tas viņu neglāba, jo "Valabiji" vēl divas reizes nogādāja bumbu ieskaites zonā, svinot laimīgu uzvaru ar 45:34.

Jāatzīmē, ka uzvara Austrālijai turnīra tabulā deva viena punkta pārsvaru pār Argentīnu un trešo vietu, taču kopumā austrālieši šajā sezonā Regbija čempionātā spēlēja vāji un arī trešā vieta nav rezultāts par ko priecāties.

Runājot par pārējām komandām, DĀR parādīja, ka var spēlēt visaugstākajā līmenī un parādīja, ka "All Blacks", kas brīžiem liekas neuzvarama komanda, nemaz tik draudīga nav, kamēr argentīnieši, kuri šo čempionātu aizvadīja jauna galvenā trenera vadībā, parādīja, ka viņi pietuvojas favorītu pulkam.

2018. gada regbija čempionāts

MājniekiViesiRezultāts
DĀRJaunzēlande30:32
ArgentīnaAustrālija34:45
#KomandaSUNZPAP
1.Jaunzēlande6501225:13225
2.DĀR6303160:15415
3.Austrālija6204124:1769
4.Argentīna6204151:1988