Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

“All Blacks” dominē arī pēdējā spēlē, pieveic DĀR ar 57:15

Juris Miņins
Juris Miņins

“All Blacks” dominē arī pēdējā spēlē, pieveic DĀR ar 57:15
Israels Dāgs
Foto: AFP/Scanpix

Jaunzēlandes izlase šovakar lieliskā un dominējošā stilā noslēdza savus startus 2016. gada Regbija čempionātā, izbraukumā ar 57:15 sagraujot DĀR izlasi. “All Blacks” komandai šī bija 17. uzvara testu mačos pēc kārtas.

Šovakar Jaunzēlandes izlase, kas jau iepriekš bija nodrošinājusi sev uzvaru Regbija čempionātā, viesojās Dienvidāfrikas Republikā, kur pēdējā turnīra kārtā tikās ar vietējo izlasi. “All Blacks”, no vienas puses, neko īsti vairs šajā turnīrā nevajadzēja, taču tajā pašā laikā viņi vēlējās pierādīt, ka jaunais izlases modelis nav ne ar ko sliktāks par iepriekšējo un tikai uzvara šajā spēlē viņiem to ļautu izdarīt.

Spēle sākās diezgan aktīvi, taču brīžiem trūka loģisku izspēļu un bumbas īpašnieki mainījās ļoti ātri. Jaunzēlandes izlase uzbruka aktīvāk, taču mājnieki sākumā spēja novirzīt briesmas prom no saviem vārtiem, kā arī viesi pārkāpa noteikumus, kas “Gazelēm”, pēc Mornes Stejna sitieniem, ļāva izvirzīties vadībā ar 6:0.

Tiesa, jaunzēlandiešu presinsgs nemazinājās un viņi lēni, bet plānveidīgi aizvien vairāk pietuvojās ieskaites zonai, kamēr Israels Dāgs piezemēja bumbu. Jāsaka, ka ar to arī Jaunzēlandes izlases spēle atraisījās un viņi pirmajā puslaikā, Tīdžeja Perenaras pūlēm, guva vēl vienu piezemējumu, bet DĀR spēja atbildēt tikai ar Stejna sitieniem. Turklāt, atšķirībā no pagājušās nedēļas mača pret Austrāliju, Stejnam neizdevās arī dropsitiens.

Otrā puslaika ievads neko nemainīja un Jaunzēlande atkal guva piezemējumus – no sākuma Dāgs guva otro piezemējumu mačā, bet vēlāk, izmantojot mājnieku kļūdu piespēlē, par visiem veiklāks bija Bodens Barets. Tiesa, Barets šajā mačā ne tuvu nebija labs realizācijas sitienos, jo sava piezemējuma realizāciju ieskaitot, spēja bumbu vārtos raidīt tikai vienu reizi.

Arī puslaika turpinājums izmaiņas nenesa, jo neko vairāk par sitienu iespēju izveidošanu Stejnam DĀR nespēja noorganizēt, kamēr Jaunzēlande, izmantojot āfrikāņu kļūdas, pārvērta tās piecu vai pat septiņu punktu uzbrukumos. Tīdžejs Perenara, tāpat kā Bodens Barets atkal piespieda bumbu ieskaites zonā. Mača izskaņā piezemējumus guva arī Koudijs Teilors un Bens Smits, kurš kopā ar Baretu izrāvās uzbrukumā, saņēma piespēli no Bodena un netraucēts piezemēja bumbu ieskaites zonā. Lai arī likās, ka pēc Smita piezemējuma vairs Jaunzēlandes izlase punktus šajā mačā negūs, Laiems Skvairs jau mača kompensācijas laikā panāca gala rezultātu – 57:15.

Līdz ar to, gūstot četrus piezemējumus mača pēdējās desmit minūtēs, viesi izcīnīja graujošu uzvaru ar 50:15, kas bija viņu 17. panākums testu mačos pēc kārtas, kas uz šo brīdi ir pasaules rekords. Iepriekš divas reizes 17 uzvaru atzīmi bija sasniegušas iepriekšējās Jaunzēlandes izlases.

DĀR – Jaunzālande 15:57 (9:12)

Piezemējumi: NAV - I.Dāgs (22, 44), T.Perenara (33, 61), B.Barets (55, 71), K.Teilors (74), B.Smits (77), L.Skvairs (82)
Realizācijas sitieni: NAV - B.Barets (33, 62, 72), L.Sapoaga (74, 77, 82)
Soda sitieni: Stejns (5, 18, 27, 50, 59) - NAV

Regbija čempionāts

#KomandaSUNZPAP
1.Jaunzēlande6600262:8430
2.DĀR6204117:18010
3.Austrālija520386:1269
4.Argentīna5104108:1835