Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Britu medijs: Gruzija spēlēs Astoņu nāciju turnīrā

Juris Miņins
Juris Miņins

Britu medijs: Gruzija spēlēs Astoņu nāciju turnīrā
Epizode no Gruzijas un Velsas spēles 2019. gada Pasaules kausā
Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas medijs "The Telegraph" vakardien ir publicējis ziņu, kurā apgalvots, ka Starptautiskā regbija savienība ("World Rugby") ir lēmusi par labu Gruzijas izlases uzņemšanai rudenī paredzētajā Astoņu nāciju čempionātā.

Britu medijs "The Telegraph" ir publicējis ziņu, kurā sacīts, ka Gruzija faktiski ir uzņemta Astoņu nāciju turnīra dalībnieču pulkā. Oficiālais paziņojums gan vēl ir jāsagaida, taču tas tiks izdarīts līdz mēneša beigām.

Atgādināsim, ka Astoņu nāciju turnīrs ir izveidots, lai aizpildītu rudens regbija pārbaudes spēļu logu, kurā parasti dienvidu puslodes spēcīgākās izlases spēlēja Eiropā. Covid-19 dēļ šogad šie mači izpaliek, tāpēc tika lemts par jaunu turnīru, kurā spēcīgākās Eiropas izlases (Anglija, Īrija, Velsa, Francija, Skotija un Itālija) tiktos ar Fidži un Japānas komandām, t.i., divām vadošajām "otrā ešelona" komandām.

Tiesa, japāņi drīz vien atteicās no dalības turnīrā, jo nespēs izpildīt visus ar koronvīrusa pandēmiju saistītos drošības pasākumus. "World Rugby" gan ilgi nebija jāmeklē aizstājēji, jo radās ideja, ka Eiropas komandām varētu pievienoties 2019. gada Pasaules kausa ieguvēji, Dienvidāfrikas Republikas komanda, un vēl pagājušajā nedēļā tika ziņots, ka tiek darīts viss, lai rudens mačos spēlētu planētas vadošā izlase.

Tiesa, lai arī ar paziņojumu par DĀR pievienošanos nāca klajā visaugstākā līmeņa "World Rugby" amatpersonas, tās, kā izteicās SANZAAR pārstāvji, bija tikai spekulatīvas pārdomas. SANZAAR ir organizācija, kas rīko Regbija čempionātu, t.i., četru spēcīgāko dienvidu puslodes izlašu (DĀR, Jaunzēlande, Austrālija, Argentīna) ikgadējo turnīru un viņi apstiprināja, ka, lai arī 2020. gadā turnīra norises datumi ir mainījušies, dalībnieku sastāvs gan paliek tāds pats.

Lai vai kā, bet Gruzija beidzot ir saņēmusi ilgi gaidīto atzīšanu visaugstākajā līmenī un ir saņēmusi iespēju spēlēt pret Sešu nāciju kausa komandām. Šis solis tika gaidīts jau daudzus gadus, jo Gruzijas izlase pašlaik Pasaules reitingā ieņem 12. vietu, kā arī pēdējo deviņu gadu laikā astoņas reizes ir uzvarējusi Eiropas čempionātā un kopumā, kopš 2000. gada, gruzīni tikai vienu reizi EČ ieskaitē ir finišējuši zemāk kā otrajā vietā – 2003./2004. gada sezonu noslēdzot trešajā pozīcijā, kopumā izcīnot 12 titulus.

Tā kā turnīra formāts paredz divas apakšgrupas, tad par Gruzijas pretiniekiem ir jākļūst Anglijas, Īrijas un Velsas izlasēm. Otrā grupā cīnīsies Francija, Skotija, Itālija un Fidži. Visas Gruzijas izlases spēles tiks aizvadītas Anglijas galvenajā regbija stadionā, Tvikenhemā. Paredzams, ka šīs cīņas klātienē drīkstēs apmeklēt 20 līdz 40 tūkstoši skatītāju, atkarībā no tobrīd aktuālajiem Covid-19 ierobežošanas noteikumiem.

Līdz šim Gruzijas izlase pret Anglijas un Velsas izlasēm ir spēlējusi divas reizes, bet ar Īriju ir tikusies četros mačos. Visas astoņas cīņas gruzīni ir zaudējuši. Savukārt kopējā bilance pret Sešu nāciju kausa komandām gruzīniem ir 0-15. 2019. gadā komanda aizvadīja trīs mačus (PK tiekoties ar Velsu, divās pārbaudes spēlēs – ar Skotiju) ar Eiropas spēcīgākā izlašu turnīra dalībniecēm un zaudēja ar, attiecīgi, 29 punktu starpību PK mačā pret Velsu, bet testu mačos ar skotiem rezultāta starpība bija 27 un 34 punkti.

Kā arī…

- "World Rugby" ir paziņojusi, ka Covid-19 dēļ pārceļ 2023. gada Pasaules kausa grupu izlozi. Iepriekš to bija plānots aizvadīt 30. novembrī, taču tās norise nu ir pārbīdīta divas nedēļas uz priekšu un, ja nekas nemainīsies, grupas un to sastāvi, ar komandām, kas jau ir kvalificējušās turnīram, tiks izlozēti 14. decembrī.

Izmantotie resursi:
https://www.telegraph.co.uk/

     [+] [-]

, 2020-09-08 14:04, pirms 4 gadiem
Gēnacvalli lieli swētki!
Swicam un lai izgriež kādam flagmaim skrūves,!!!

     [+] [-]

, 2020-09-08 14:35, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: Gēnacvalli lieli swētki!
Swicam un lai izgriež kādam flagmaim skrūves,!!!
PAŠLAIK par Gruzijas spējām kaut kam kaut ko izgriezt runāt ir daudz par agru un neviens patiesībā negaida, ka Gruzija tagad ārdīsies.

2019. gadā, kā minēts, Gruzija 3x spēlēja ar 6NC komandām un zaudēja ar vidēji 30 punktiem.

No otras puses - tas ir labs atskaites punkts un, ja viņiem izdosies visas trīs spēles aizvadīt labāk un rezultāta starpība būs kā, vismaz itāļiem, kuri, lai arī zaudē, bet bieži tā starpība ir ap 10 punktiem, tad jau būs ļoti ok.

     [+] [-]

, 2020-09-08 14:40, pirms 4 gadiem
Vai Juris skatās Latvijas izlases spēles un Latvijas čempionāta spēles? Paldies.

     [+] [-]

, 2020-09-08 14:47, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vai Juris skatās Latvijas izlases spēles un Latvijas čempionāta spēles? Paldies.
Izlases spēles - jā, arī klātienē.
Vietējā čempionāta - ļoti reti, tāpēc nez ko atbildēt.

     [+] [-]

, 2020-09-08 14:53, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Izlases spēles - jā, arī klātienē.
Vietējā čempionāta - ļoti reti, tāpēc nez ko atbildēt.
Kur, Tavuprāt, izlasei būtu jāspēle mājas spēles?

     [+] [-]

, 2020-09-08 15:07, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kur, Tavuprāt, izlasei būtu jāspēle mājas spēles?
Uz šo jautājumu atbildes var būt vairākas, t.i., vispirms ir jānoskaidro ko federācijas sabiedrība grib panākt un ko var atļauties.

Vienkāršākā atbilde - jāspēlē tur, kur ir vislabākais laukums.
Dārgākā - jāspēlē kādā "lielajā stadionā".
Ar skatu uz ilgtermiņu - spēles jāaizvada reģionos, lai regbijs beidzot izraujas no pierīgas un kļūst tiešām par valsts mēroga sportu (protams, ne tikai izlašu maču norise te svarīga un tas pat nav primārais moments, bet nu, tomēr).

     [+] [-]

, 2020-09-08 15:26, pirms 4 gadiem
Lai rubī Ragaciemā...
😎

     [+] [-]

, 2020-09-08 15:28, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Uz šo jautājumu atbildes var būt vairākas, t.i., vispirms ir jānoskaidro ko federācijas sabiedrība grib panākt un ko var atļauties.

Vienkāršākā atbilde - jāspēlē tur, kur ir vislabākais laukums.
Dārgākā - jāspēlē kādā "lielajā stadionā".
Ar skatu uz ilgtermiņu - spēles jāaizvada reģionos, lai regbijs beidzot izraujas no pierīgas un kļūst tiešām par valsts mēroga sportu (protams, ne tikai izlašu maču norise te svarīga un tas pat nav primārais moments, bet nu, tomēr).
Kur regbija izlase vispār ir spēlējusi? Es zinu, ka Rīgā, Jelgavā, Jūrmalā, bet tas viss ir nesenā pagātnē. Par to savu iepriekšējo jautājumu, es biju domājis, kur Tev pašam vislabāk patika baudīt spēli klātienē?

     [+] [-]

, 2020-09-08 17:56, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kur regbija izlase vispār ir spēlējusi? Es zinu, ka Rīgā, Jelgavā, Jūrmalā, bet tas viss ir nesenā pagātnē. Par to savu iepriekšējo jautājumu, es biju domājis, kur Tev pašam vislabāk patika baudīt spēli klātienē?
Tā kā Latvijas izlases spēles ne līmeņa, ne atmosfēras ziņā nav nekas "wow", tad par baudīšanu ir ļoti skaļš apgalvojums un arī, manuprāt, skatīties tiešraidi > skatīties klātienē, ja gribi sekot spēlei maksimāli (atkārtojumi, on-line statistika), tad, saproti pats, nekāda baigā sajūsma nav iespējama, taču tīri ok bija Daugavas stadionā.

Pagājušajā/šajā gadā uz mačiem neesmu gājis.