Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Uzvaras parks veiksmīgs: "Livonia" atkal divreiz uzvar jauniešu čempionātā

Uzvaras parks veiksmīgs: "Livonia" atkal divreiz uzvar jauniešu čempionātā
"Livonia" dodas uzbrukumā. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Regbija kluba "Livonia" komandas svētdien atkal izcīnīja divas uzvaras Uzvaras parkā Rīgā notikušajā Latvijas čempionāta regbijā jauniešiem trešajā posmā.

Regbijs uzvaras parkā debitēja maija beigās, kad notika jauniešu čempionāta otrais posms un jau toreiz gan U12, gan U14 grupās uzvaras svinēja "Livonia" komandas, kuras svētdien panākumus turpināja arī rudens nogriežņa ievadā.

U12 grupā šoreiz uz starta stājās septiņas komandas, savās apakšgrupās bez zaudējumiem esot "Jaunpiebalga"/ "Livonia" un "Eleja Transact Pro" spēlētājiem. Līdz ar to tās satikās finālā, kurā 2x8 minūtes ilgā spēlē livonieši tika pie uzvaras ar 35:15.

Spēlē par trešo vietu "Uguns Lauvas" ar 20:5 apspēlēja RRK/ "Ovāls", duelī par piekto vietu "Baldone" ar 45:0 sagrāva "Jūrmalu", bet ar septīto pozīciju šoreiz samierinājās "Piekūni"/ "Imanta".

U14 grupā uz stata stājās trīs komandas un pirmās divas vietas ieņēma tās pašas komandas - izšķirošais bija mačs, kurā "Livonia" ar 30:5 apspēlēja "Eleju Transact Pro". Ar trešo vietu samierinājās "Baldone"/ "Miesnieki" jaunie talanti, kuri 2x15 minūtes ilgajos mačos ar 0:55 kapitulēja livoniešiem un ar 25:35 elejniekiem.

"Livonia" U14 grupā šosezon joprojām ir bez zaudējumiem, kamēr U12 grupā pirmajā posmā RRK/ "Ovāls" fināla pagarinājumā pārspēja "Ežus".

Tāpat svētdien tika izspēlēts sezonas trešais posms arī U10 čempionātā, kurā vēl nenotiek oficiāla cīņa par vietām un medaļas saņem pilnīgi visi sacensību dalībnieki. Šeit šoreiz dalībnieku skaits bija pieaudzis līdz sešām komandām, kas aizvadīja 2x5 minūtes ilgas cīņas. Jau atkal laukumā visveiksmīgākie bija "Baldones" censoņi, kuriem sīvu pretestību izrādīja "Jūrmala", "Livonia", RAA, "Imanta" un "Uguns Lauvas".

Latvijas čempioni U12 un U14 grupās tiks noskaidroti piecu posmu summā. Nākamo reizi jaunie censoņi satiksies 28. septembrī.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.