Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Krievija un Urugvaja zaudē, ASV uzvar

Krievija un Urugvaja zaudē, ASV uzvar
Jurijs Kušnarjovs
Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz svētdienu tika aizvadītas pēdējās izlašu pārbaudes spēles pirms gaidāmā 2019. gada Pasaules kausa regbijā finālturnīra un jāsaka, ka tikai ASV komandai šo sagatavošanās ciklu izdevās pabeigt ar uzvaru.

Krievijas izlase vakardien tikās ar spēcīgo Īrijas komandu Konahtu, kas pārstāv Pro 14 turnīru. Jāatgādina gan, ka Lina Džonsa vadītajai vienībai sākumā šī spēle nebija ieplānota, taču Krievijas regbija savienība nolēma izmantot iespēju un vēl pēdējā nedēļā aizvadīt spēli pret spēcīgajiem pretiniekiem.

Konahta, kas iepriekšējā sezonā iekļuva kā Pro 14, tā Eiropas Čempionu kausa izslēgšanas mačos, uzreiz arī pierādīja savu spēku, ātri gūstot divus piezemējumus. Krievi gan šoreiz, pretēji iepriekšējam mačam pret Džērsijas "Reds", rādīja daudz saturīgāku un sakarīgāku spēli, taču tehniskais brāķis nereti dzēsa visas labās iestrādnes. Tiesa, vēl pirmajā puslaikā viņi spēja atbildēt ar Vasīlija Artemjeva piezemējumu, kam sekoja Jurija Kušnarjova realizācija, un komandas pārtraukumā gāja pie rezultāta 14:7 par labu īriem.

Arī otrajā puslaikā rezultāta ziņā spēle bija līdzīga, jo līdz pat mača pēdējām desmit minūtēm komandas šķīra vien septiņi punkti, taču pēdējā spēles nogrieznī īri guva trīs bezatbildes piezemējumus pēc kārtas ar ko arī nodrošināja pārliecinošu uzvaru – 42:14 par labu Konahtai.

Jāpiebilst, ka Krievijas izlase noslēdzošajā sagatavošanās ciklā pirms Pasaules kausa finālturnīra piedzīvoja trīs zaudējumus trijās spēlēs. Vispirms viņi ar 70 punktu starpību (15:85) kapitulēja Itālijas izlases priekšā, bet tad divos mačos piekāpās klubu komandām, Džērsijas "Reds", kas spēlē Anglijas pēc spēka otrajā līgā, un Konahtai.

Tāpat zaudējumu pēdējā pārbaudes spēlē piedzīvoja Urugvaja, kas jau daudz rezultatīvākā un arī interesantākā mačā ar 24:35 atzina Argentīnas otrās izlases pārākumu. Jāsaka, ka abas komandas uz katru pretinieku piezemējumu centās atbildēt ar to pašu un tām tas arī gandrīz izdevās, tiesa, mazliet veiksmīgāki bija argentīnieši.

Visbeidzot, ASV izlase, kas līdz šim bija vienīgā, kura vēl nebija nosaukusi sastāvu gaidāmajam Pasaules kausam, tikās ar saviem kaimiņiem, Kanādu. Zaudējuši pirmo puslaiku un arī otro sākot ar zaudētiem punktiem, ASV izlase prata atspēlēties un ar diviem bezatbildes piezemējumiem, pēdējais no kuriem tika veikts deviņas minūtes pirms mača finālsvilpes, izrāva uzvaru ar 20:15.

Ar šiem mačiem, kā jau minēts, arī ir noslēdzies Pasaules kausa dalībnieču pēdējais posms un tagad komandas dosies uz Japānu, kur jau no 20. septembra tiks izspēlēts 2019. gada Pasaules kausa finālturnīrs.


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.